banner333

banner309

Tecavüz Olayı Yalan Çıktı

Gümüşhane’de bugün sabah saatlerinden itibaren sosyal medyada organize olan bazı gruplar gerçekleşmeyen bir olayı olmuş gibi göstererek propaganda yaptı.

Gümüşhane 26.03.2018, 21:21 27.03.2018, 08:20
Tecavüz Olayı Yalan Çıktı
banner400

Gümüşhane’de bugün sabah saatlerinden itibaren sosyal medyada organize olan bazı gruplar gerçekleşmeyen bir olayı olmuş gibi göstererek propaganda yaptı.

Özellikle instagram'da birkaç dedikodu ve itiraf hesabına gelen mesajların ardından başlatılan #gümüşhaneuyuma #tecavüzesessizkalma etiket çalışması kısa süre içerisinde büyük yankı uyandırdı.

Sabah saatlerinden itibaren ayyuka çıkan dedikodularla ilgili güvenlik güçleri dört bir yandan konuyu araştırırken, ‘yalan haberin daha hızlı yayıldığı’ tezinin ispatı olurcasına sosyal medyada bu yalan haber hızla yayıldı.

4 kişinin üniversite öğrencisi bir kıza tecavüz ettiği yalanını hızla yayan grupların bu iddiaları kısa süre içerisinde çürürken, en ince detayına kadar araştırılan konunun tamamen hayal ürünü ve şehri karalamaya yönelik olduğu ortaya çıktı.

Gümüşhane'de gerçekleşmeyen bir çirkin olayı olmuş gibi sunmak ve şehir adına olumsuz algı oluşturmaya yönelik "Gümüşhane uyuma tecavüze sesiz kalma" etiketi ile sosyal medyada oluşturulmak istenen ve şehrin kadim geçmişi ile bağdaşmayan mesajlar lanetlendi.

Olayın ardından hoşgörü şehri Gümüşhane’de yaşayan çok sayıda esnaf ve vatandaş yayılan bu iğrenç yalan haberleri lanetlerken, kadim şehir Gümüşhane’yi karalamaya yönelik bu iddiaların kim tarafından ortaya atıldığının ortaya çıkarılması için Gümüşhane’de ki Cumhuriyet Savcılarını göreve çağırdı.

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 03:49
Güneş 05:23
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:17
Yatsı 20:45