banner333

banner309

Tarımsal Amaçlı Borçların Yapılandırılması

Gümüşhane Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Irkın, tarımsal amaçlı kooperatiflerin ve ortaklarının, borçlarının yeniden yapılandırılarak taksitlendirilmesine imkan sağlanacağını bildirdi.

Gümüşhane 21.05.2013, 15:11
Tarımsal Amaçlı Borçların Yapılandırılması
banner400
 Irkın, yaptığı yazılı açıklamada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı kaynaklarından kredi kullandırılan tarımsal amaçlı kooperatifler ve ortaklarına kalan borçlarına, yeniden taksitlendirme imkanı sağlayan kanun değişikliğinin yürürlüğe girdiğini belirtti.


Taksitlendirmeden yararlanmak isteyen kooperatif ve ortaklarının 31 Aralık'a kadar Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne dilekçe ile başvurmaları gerektiğini ifade eden Irkın, şunları kaydetti:

"İlgililerin müracaatta bulunması ve sözleşme düzenlenmesi halinde muaccel hale gelmiş ve icra takibi başlatılan borçlarının icra takipleri durdurulmaktadır. Dava açılmış ise davalar sonlandırılacak. Banka tarafından başlatılan icra takibine karşı borçlularca açılan davalar itirazın iptali veya alacak davaları, davalıların davayı kabul etmesi şekli ile sonlandırılacaktır. Borçlular tarafından açılan menfi tespit ve istirdat davaları ise davacıların davalarından feragat etmeleri suretiyle de sonuçlandırılacaktır. Kanun kapsamında yapılandırılan borçlar tasfiye olunacak hesaplardan çıkarılarak vadesi gelmemiş hesaplara aktarılacaktır. Vefat eden borçlunun yasal mirasçıları veya kefilleri borçlu adına müracaat edebilecek ve sözleşme imzalayabilecektir. Yeniden yapılandırma işlemi sonrası belirtilen vadelerde ödeme yapılmaması halinde kanuni takip uygulamasına geri dönülecektir. Kooperatiflerin ve ortaklarının borçları yeniden yapılandırılarak taksitlendirilmesine imkan sağlanacaktır."

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11