banner333

banner309

Tarihi İpek Yolu Projesi Türkiye'yi Orta Doğu'ya Bağlayacak.

Türkiye'nin tarihi İpek Yolu'nu hareketlendirmek için yaptığı atılımlardan biri olan Zigana Tüneli'nde çalışmalar sürüyor. Proje tamamlandığında Trabzon - Gümüşhane arasının 1 saate inmesi hedeflenirken, bölgeyi de bir ticaret merkezi haline getirmesi bekleniyor.

Gümüşhane 02.02.2017, 18:45
Tarihi İpek Yolu Projesi Türkiye'yi Orta Doğu'ya Bağlayacak.
banner400

Türkiye'nin tarihi İpek Yolu'nu hareketlendirmek için yaptığı atılımlardan biri olan Zigana Tüneli'nde çalışmalar sürüyor. Proje tamamlandığında Trabzon - Gümüşhane arasının 1 saate inmesi hedeflenirken, bölgeyi de bir ticaret merkezi haline getirmesi bekleniyor.

1 MİLYAR LİRALIK YATIRIM

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, yapımına geçen yıl başlanan tünel tamamlandığında Avrupa'nın en uzun çift tüp tüneli olacağını belirterek, “Zigana Tüneli’ne harcanacak para 1 milyar lira ve 2019 yılında yapımı tamamlanacak. Zigana Tüneli Karadeniz kıyısındaki kentleri Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine bağlıyor. Trabzon-Gümüşhane arasında uluslar arası ticaret kapılarını açması hedefleniyor “ dedi.

TRABZON LİMANI'NIN KAPASİTESİ ARTTIRILIYOR

Memiş, merkezi yönetimin Trabzon Limanı'nın kapasitesinin arttırılarak uluslararası lojistik merkezine dönüştürülmesiyle birlikte, yeni Zigana Tüneli’nin bölgenin ekonomik cazibesini kat be kat yükseltebileceği ifade ederek, “Böyle bir fırsatı en iyi şekilde değerlendirmeliyiz. Bu nedenle 7 gün 24 kamu, özel sektör, toplumun tüm dinamikleri ile birlikte çok çalışmalıyız” dedi.

TEK BAŞINA TURİZM POTANSİYELİ

Zigana Tüneli’nden geçen insanların Avrupa’nın en uzun, dünyanın ikinci uzun tünelinden geçeceğini kaydeden Vali Memiş, şöyle devam etti:

“Zigana Tüneli tek başına bir turizm ve ticaret potansiyeli yaratacak. Hazırlıklı olmalıyız. Herkes hazırlıklı olacak. Zigana Tüneli sadece Gümüşhane-Trabzon arasındaki yolu kısaltmayacak, Türkiye’nin tarihi İpek Yolunu da hareketlendirecek. Gümüşhane buna hazırlıklı olmalıdır. Zaman kaybetmemeliyiz. Gümüşhane’nin geleceği var. Bizler, 2100 rakımlı Zigana Dağı’ndan başlayarak Karaca Mağarası, Süleymaniye Mahallesi, Tomara Şelalesi gibi turizm destinasyonlarımızı hazırlıyoruz. Bazılarını da tamamlamış bulunuyoruz.”

TÜRKİYE’DE EN FAZLA TÜNELİ OLAN İLİZ

Gümüşhane Valisi Memiş, Türkiye’de yapılmış ve yapılmakta olan tünellerle birlikte Türkiye’nin en fazla tüneli olan ilin Gümüşhane olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

“Türkiye’de en fazla baraj ve göleti olan il de Gümüşhane’dir. Gümüşhane’deki değişimi, gelişimi fark etmek zorundayız. Kamu görevlilerinin bir adım daha öne çıkmalarını istiyorum, çok geride duruyorlar. İl Müdürleri çok geride duruyor. Zigana Tüneli’nin ucu sadece Gümüşhane’ye değil, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’ya açılan bir penceredir. Karadeniz nefes alırken, Gümüşhane olarak bu nefesten en üst düzeyde yararlanmalıyız.”

ORTADOĞU ÜLKELERİ İLE KARADENİZ ARASINDA KÖPRÜ

Karadeniz, İran ve Ortadoğu bölgelerindeki tarım, enerji, endüstriyel ürünler ve hayvancılık gibi ticari çalışmalar için Zigana Tüneli’nin bitişinin beklendiğini vurgulayan Vali Memiş, açıklamasında daha sonra şunları kaydetti:

“Biz organik tarım ve hayvancılık konusunda kollarımızı çoktan sıvadık. Kelkit, Köse ve Şiran ilçelerimize kuracağımız mandıralarla adeta birer fabrika kurmuş olacağız. Bu konuda çalışmalarımız hızla sürüyor. Çalışacağız, çok çalışacağız.”

Kaynak: Haber Kelkit
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Nisan 2024
İmsak 03:42
Güneş 05:18
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:21
Yatsı 20:51