banner333

banner309

Tarihi an için Belediye otobüs kaldıracak

Türkiye ve Avrupa’nın en uzun, dünyanın ise en uzun 3. tüneli olan Gümüşhane-Trabzon karayolu üzerindeki Yeni Zigana Tüneli’nin açılışının yapılacağı tarihi ana tanıklık etmek isteyen vatandaşlar için Gümüşhane Belediyesi her yarım saatte bir otobüs kaldırılacak.

Gümüşhane 03.05.2023, 08:45
Tarihi an için Belediye otobüs kaldıracak
banner400

Belediye Başkanı Ercan Çimen, Doğu Karadeniz ve Kafkasları, Ortadoğu ve İran’a bağlayan Gümüşhane-Trabzon karayolu ve Tarihi İpek Yolu güzergahındaki dev proje olan Yeni Zigana Tünelinin 3 Mayıs Çarşamba günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından telekonferans yöntemiyle açılacağını söyledi.

Tünelin Torul ilçesine bağlı Köstere köyü mevkiindeki Gümüşhane tarafından girişinde saat 17.00’da yapılacak törene katılarak tarihi ana tanıklık etmek isteyen vatandaşların alana ulaşımı için tüm hazırlıkları yaptıklarını söyleyen Başkan Çimen, saat 15.30’dan itibaren her yarım saatte bir bölgeye Belediye önünden otobüs kaldıracaklarını belirtti.

Hem teknolojisi hem yapım teknikleriyle yeni Zigana Tünelinin dünyada sayılı projelerden birisi olduğunu ve tamamen terli ve milli imkanlarla, mühendisliklerle yapıldığını kaydeden Başkan Çimen, “17 Mart 2017 tarihinde temeli atılan ve o günden beri gece-gündüz devam eden çalışmalar tamamlandı ve Türkiye ve Avrupa’nın en uzun, dünyanın ise 3. en uzun tüneli olan Yeni Zigana Tüneli tamamlandı. 3 Mayıs’ta yapılacak olan açılışla 36 yıl önce Zigana’nın zirvesinde bin 825 metredeki tünel 600 metre daha aşağı çekilerek bin 212 metreye inecek. Türkiye’nin en uzun karayolu tüneli olan ve Türkiye’de ilklerin hayata geçirildiği yeni Zigana Tüneli'nin açılışına tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz. Bu dev eseri şehrimize, bölgemize ve ülkemize kazandıran Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Bakanlarımıza, Milletvekillerimize, Karayolları Genel Müdürlüğü ve tüm çalışanlarına sonsuz teşekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 03:49
Güneş 05:23
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:17
Yatsı 20:45