banner333

banner309

Surel;”Hedefimiz,Gümüşhane Devlet Hastanesini Daha Üst Seviyelere Çıkarmak."

Gümüşhane Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Aziz Ahmet Surel, Gümüşhane Devlet Hastanesi'nin mevcut durumunu daha üst seviyelere çıkarmak istediklerini söyledi.

Gümüşhane 11.01.2013, 14:40
Surel;”Hedefimiz,Gümüşhane  Devlet Hastanesini Daha Üst  Seviyelere Çıkarmak.
banner400

Surel, Başhekim Cemalettin Atalay, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Burcu Söylemez ve başhekim yardımcılarıyla düzenlediği basın toplantısında, Gümüşhane'de hastanelerin toplam yatak kapasitesinin 312 olduğunu belirtti.

Gümüşhane Devlet Hastanesi'nin 202 yatak kapasitesi olduğunu ifade eden Surel, şunları söyledi:

"İş yoğunluğuna, çektiği yüke baktığımız zaman yüzde 80'e kadar çıkıyor. Fiziki şartlarımız iyi değil. Hastanemizin mevcut durumunu daha üst seviyelere çıkarmak için çeşitli çalışmalar yürütüyoruz. Hastalarımızla da görüşmeler yaparak talepleri doğrultusunda iyileştirmeler yapıyoruz. Önümüzdeki 3 yıl, bu hastaneyi kullanmaya mecbur kalacağız. Çünkü yeni hastanemizin inşat süresi 700 gün civarında. Bu belki biraz daha uzayabilir. Bu nedenle şartları bizi sıkıntıya soksa da bu hastaneye ihtiyacımız var. Bu nedenle mümkün olan en iyi şartları düzenleyerek vatandaşımızın hizmetine sunmaya çalışacağız. Poliklinik şartlarımızı düzenlemeye çalışacağız. Bu alanda çok büyük bir yoğunluk oluyor. Aynı zamanda çocuk polikliniğimize de yeni bir düzenleme yapacağız. Hatta bir oyun parkı da kuracağız."

Surel, hastaneye başvuran 100 hastadan 98'inin poliklinikten geri döndüğünü kaydederek, "Ama büyük bir ile göre kıyaslandığında yatan hasta oranı yüzde 5'i geçmiyor. Bizim hastanemize gelen hastalarımızın yaklaşık yüzde 96'sı poliklinik, radyoloji ve laboratuvarımızı görüyor ve evine gidiyor" dedi.

Gümüşhane Devlet Hastanesi'nde 126 hemşire olduğunu belirten Surel,

"Yaptığımız araştırmada 68'inin hiç nöbet tutmadığını tespit ettik. Bu ciddi bir iş adaletsizliğidir. Yıllarca bu böyle devam etmiş. Yaptığımız çalışmalar sonucu artık hastanede nöbet tutmayan hemşire kalmadı. Bütün sağlık birimlerindeki yardımcı sağlık personelimiz nöbet hizmetinin ucundan tutacak. Elbette ki bir tepki ile karşılaştık ama böyle yapmak zorundayız" diye konuştu.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09