banner333

banner309

Süleymaniye , Gümüşhane'nin Kimliğidir

Gümüşhane Valisi Dr.Yusuf Mayda, Gümüşhane'nin eski yerleşim yeri olan Süleymaniye Mahallesinin şehrin ilk kurulduğu yer olduğunu ve dolayısıyla Gümüşhane'nin kimliği olduğunu söyledi.

Gümüşhane 02.09.2013, 10:22
Süleymaniye , Gümüşhane'nin Kimliğidir
banner400

 Yaptığı açıklamada Süleymaniye'de yapımı planlanan kayak merkezi ile ilgili gelinen son durumu gazetecilerle paylaşan Vali Mayda, bölgenin SİT alanı olmasının süreci uzattığını söyledi.


Gelinen aşamada Koruma İmar Planının tamamlandığını, şuanda 
Trabzon Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün kurulunda beklediğini belirten Vali Mayda, "Neyi bekliyor? Beraber görüşülmesi gereken 1/25.000'lik planı bekliyor. Bu plan bizim kayak merkezimizi ilgilendiriyor. Orada yapılacak tesisler, yapılacak teleferik, telesiyej, kurulması düşünülen otel ve sosyal tesislerdir. Onlarda şuanda Kültür ve Turizm Bakanlığının kurulunda bekliyor. Geçtiğimiz Cuma günü gündeme girmişti ama yönetmelikle ilgili bir tereddüt doğunca bir sonraki Cuma'ya sarktı. Trabzon'a geldiğinde ikisi birden görüşülecek." dedi.

"BU YIL PLANLAMA BİTECEK, DOZERLER KAYAK MERKEZİNE GİRECEK"

Bu yıl içerisinde kayak merkezinin planlama çalışmalarını tamamlamayı hedeflediklerini ifade eden Vali Mayda, kış mevsimine doğru İl Özel İdaresine ait iş makinelerinin kayak merkezinin üst bölgelerinde temizlik yapmak üzere bölgeye gönderileceğini, alanı bu yıl kaymaya hazır getirmek için çaba göstereceklerini söyledi.

Bu noktada gazetecilerden vatandaşların imara açılan bölgelerde yapılaşmasını teşvik ve tavsiye etmelerini isteten Vali Mayda, "Bir işadamımız o bölgede 5 yıldızlı otel yapacağını söz vermişti. İl dışındaki bazı işadamlarımızın da orada Gümüşhane tipi ev yapma taahhütleri vardı. Onları da davet eder, buyurun yapın deriz." dedi.

SÜLEYMANİYE YOLU YEŞİL YOL KAPSAMINA ALINDI

Süleymaniye Mahallesinin yoluyla ilgili Belediye'nin sürdürdüğü çalışmaların yanında İl Özel İdaresi olarak bu yola asfalt desteği vereceklerini belirten Vali Mayda, bu yolunDoğu Karadeniz Turizm Master Planı çerçevesinde yaylaları birbirine bağlayacak olan Yeşil Yol kapsamına alındığını söyledi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38