banner333

banner309

Sezai Köprülü: Gümüşhane’de Satılık Gazeteci Yoktur

Geçtiğimiz günlerde Belediye Meclisi’nin MHP’li üyelerinin yaptığı değerlendirme toplantısında, MHP Grup Başkanı Vedat Soner Başer’in, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen hakkında yaptığı açıklamaların etkisi hala devam ediyor.

Gümüşhane 18.01.2015, 13:16 18.01.2015, 13:20
Sezai Köprülü: Gümüşhane’de Satılık Gazeteci Yoktur
banner400
 Gümüşhane basını bu toplantının detaylarını kamuoyuna aktararak, görevini yaptı. Bundan sonra değerli Gümüşhane halkı, değerlendirmelerini yapacaktır.

Toplantıda gazetecilerle ilgili ortaya atılan iddialar ise, yenilir yutulur gibi değil.

Birincisi; bir gazetemizin mülk sahibini ruhsatla tehdit edip, yerinden çıkarılma baskısı, diğeri ise eski Belediye Başkanı Mustafa Canlı’nın bazı gazetelere para vererek haberleri kendi istediği gibi yaptırma iddiası.

Toplantının üzerinden günler geçmesine rağmen bu iddialara Sayın Çimen’den yanıt gelmemesi, söylemlerin doğruluğunu maalesef teyit etmiştir.

Sayın Çimen’in kesinlikle bilmesi gereken iki hususu aktarmak istiyorum. Birincisi gazeteci tehditten korkmaz, korksa gazeteci olmaz. İkincisi ise, hiçbir gazeteci satılık değildir. Hele o gazeteci Gümüşhaneli ise bu teklif dahi edilemez. Lütfen etrafınızdaki insanlarla, gazetecileri karıştırmayın. Gümüşhane’de görev yapan hiçbir gazeteci aynaya baktığında tükürme gibi bir duyguyu hiç hissetmez. Bir boy aynasının karşısına önce siz, sonrada etrafınızdaki kişileri geçirerek bu testi yapmanızı öneririm.

Sayın Çimen’den bu iki konuyla alakalı açıklama gelinceye kadar ve iddialarını belgeleriyle ispatlayana kadar; Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti ve üyeleri olarak, kararlı tavrımızı sürdüreceğimizi, bu söylemleri ve muhataplarını şiddetle kınadığımızı değerli kamuoyuna saygıyla arz ederiz.

 

 

Sezai KÖPRÜLÜ

Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti Başkanı

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 08 Mayıs 2024
İmsak 03:25
Güneş 05:06
Öğle 12:24
İkindi 16:16
Akşam 19:32
Yatsı 21:06