banner333

banner309

Sertifikalar Sahiplerini Buldu

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) düzenlediği eğitimler neticesinde belge almaya hak kazanan kursiyerlere ve Mesleki Yeterlilik Belgelendirme Merkezleri A.Ş (MEYBEM) GTSO işbirliğinde yapılan sınavlar sonucunda başarılı olanlara düzenlenen törenle sertifikalarını verdi.

Gümüşhane 18.10.2016, 10:16 18.10.2016, 10:17
Sertifikalar Sahiplerini Buldu
banner400

 Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Gümüşhane Milletvekilleri Hacı Osman Akgül, ve Cihan Pektaş, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen ile Ak Parti İl Başkanı Celalettin Köse’ninde katıldığı törende GTSO tarafından düzenlenmiş eğitimler sonucu sertifika almaya hak kazanan kursiyerlerin yanı sıra Mesleki Yeterlilik Belgelendirme Merkezleri A.Ş (MEYBEM) ve GTSO işbirliğinde yapılan sınavlar neticesinde başarılı olanlara da sertifikaları takdim edildi.

Organizasyonun açılış konuşmasında Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası olarak her yıl düzenli aralıklarla eğitimler düzenlediklerini söyleyen GTSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Akçay, ‘’Yıl içerisinde düzenlediğimiz bu eğitimler sonucunda başarı göstererek sertifika almaya hak kazanan tüm kursiyerlerimizi ve Mesleki Yeterlilik Merkezi tarafından yapılan sınavlar sonucunda başarılı olarak Mesleki Yeterlilik Belgesi almaya hak kazanan tüm arkadaşlarımızı göstermiş oldukları özveri ve başarıdan dolayı kutluyorum. Bu gün aynı zamanda Kapasite Raporu Eksperliği için verilen eğitim sonucunda da bu Eksperlik sertifikası almaya hak kazanan farklı meslek grubuna dahil mühendis arkadaşlarımızın da belgelerini hep birlikte takdim edeceğiz.Davetimizi kırmayarak bu programa katılan başta Sayın Valimiz Okay Memiş’e, Milletvekillerimiz Sayın Hacı Osman Akgül ve Sayın Cihan Pektaş’a, Belediye Başkanımız Sayın Ercan Çimen’e Ak Parti İl Başkanımız Sayın Celalettin Köse ve tüm katılımcılarımıza göstermiş oldukları ilgiden ve katılımlarından dolayı odamız ve şahsım adına teşekkür ediyorum’’dedi.

MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ ÇALIŞANLAR KADAR FİRMALARIMIZ İÇİNDE ÖNEMLİ

Ülkemizde Tehlikeli ve Çok Tehlikeli İşlerde çalışanları kapsayan Mesleki Yeterlilik Belgesi için Bakanlık tarafından verilen ek sürenin yıl sonu itibariyle biteceğini belirten Başkan Akçay, 2017 yılı başlangıcıyla beraber firmalarda yapılacak denetimlerde belgesiz çalıştırılan işçilerin tespit edilmesi sonucunda firmaya belgesiz çalıştırdığı her işçi başına 500 Türk Lirası cezayı işlem uygulanacağını söyledi.

BU TÜR EĞİTİMLER SON DERECE ÖNEMLİ

Sertifika töreninde konuşan Gümüşhane Valisi Okay Memiş ise şehrimizde düzenlenen bu tür eğitimlerin nitelikli iş gücünün artması açısından son derece önemli olduğunu söyledi. Mesleki açıdan nitelikli ve kendini geliştirmiş kişilerin iş hayatında daha başarılı olacağını belirten Vali Memiş, Gümüşhane ve Ticaret Odasına düzenlediği bu tür eğitimler ve şehrin ana ihtiyacı olan nitelikli personelin yetiştirilmesi amacıyla gösterdiği çaba içinde teşekkür etti.

İŞ GÜVENLİĞİNİ DAHA FAZLA ÖNEMSEMELİYİZ

Yurt dışında iş alanında kendini geliştirmiş ülkelerdeKİ her firmanın ve işçinin iş güvenliğine dikkat ettiğini ancak Türk halkı ve firmaları olarak bir türlü iş güvenliği kurallarına uyabilen bir toplum haline gelemediğimizi belirten Gümüşhane Milletvekili Hacı Osman Akgül ise yapılan bu tür eğitimler sayesinde daha fazla bilinçlenecek ve artık bizlerde can güvenliğinin ve bilinçli çalışmanın önemini daha fazla kavrayacağız ifadelerini kullandı.

NİTELİKLİ İŞGÜCÜ ŞEHRİMİZİ DAHA CAZİP HALE GETİRECEK

Üretim yaparak bu ülkeye hizmet eden tüm firmalarımızın ortak ihtiyacı olan Nitelikli Personel ihtiyacının düzenlenen bu tür eğitici ve geliştirici eğitimler ve organizasyonlar sayesinde çözülebileceğini vurgulayan Gümüşhane Milletvekili Cihan Pektaş ise Gümüşhane de nitelikli iş gücünün artması dahilinde yatırımcılar için daha cazip bir kent haline geleceğini söyledi.

ÜSTÜMÜZE DÜŞEN HER GÖREVE HAZIRIZ

Organizasyonda konuşan Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen ise Gümüşhane Belediyesi olarak düzenlenecek bu tür eğitimler ve çalışmalar için üzerlerine düşen her göreve ve ortak çalışmaya hazır olduklarını belirtti. Gümüşhane Belediyesi olarak Ticaret ve Sanayi Odası tarafından gelen talepleri önemsediklerini belirten Başkan Çimen, şehrimiz ve insanlarımız için yapılacak bu tür güzel organizasyonlar ve çalışmalar için hazır olduklarını ifade etti.

Protokol konuşmalarının ardından ise yapılan eğitimler sonucunda belge almaya hak kazanan kursiyerlere sırasıyla belgeleri takdim edildi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39