banner333

banner309

Senegal’den İstaç'a Ziyaret

Genel Müdürlüğünü hemşehrimiz Osman Akgül'ün yaptığı İstaç, yurtdışından da örnek alınmaya devam ediliyor.

Gümüşhane 01.02.2013, 14:13
Senegal’den İstaç'a Ziyaret
banner400
  Başbakanımız  Recep Tayyip Erdoğan’ın, Senegal ziyaretinde yapmış olduğu görüşmeler neticesinde İstanbul ile kardeş ülke Senegal Cumhuriyeti’nin Dakar şehri arasında birçok belediye hizmetinde işbirliğini öngören mutabakat zabtı imzalandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Dakar Bölge Konseyi Başkanı Sn. Ousmane Sambe arasında imzalanan mutabakat zabtı ile İstanbul’un ulaşım, sağlık, eğitim, katı atık, toplu konut, meslek eğitimi ve yerel yönetim alanlarında edindiği bilgi ve tecrübenin Dakar kentine aktarılması hedefleniyor.

İstanbul’daki katı atık yönetimi konusundaki gelişmeleri takip etmek için Dakar Bölge Konseyi Başkanı Ousmane Sambe ve beraberindeki heyet 25 Ocak 2013 tarihinde İSTAÇ A.Ş.’ye ziyarette bulundu. Konuk heyete ev sahipliğini İSTAÇ A.Ş. Genel Müdürü Osman Akgül ve beraberindeki heyet yapmış olup Sayın Akgül,  İSTAÇ’ın çalışmaları, faaliyet alanları ve yürütülen projeler hakkında heyete detaylı bilgiler vermiştir. Yapılan görüşmelerde, Dakar Bölge Konseyi Başkanı Sayın Ousmane Sambe,  İstanbul’un katı atık yönetimi konusunda katettiği mesafeden çok etkilendiğini belirterek bu konuda İSTAÇ’ın bilgi ve tecrübesinden yararlanmak istediklerini ifade etti.

Osman Akgül, İSTAÇ ailesi olarak Dakar’a katı atık yönetimi konusundaki bilgi, birikim ve tecrübelerimizi aktarmaktan mutluluk duyacaklarını, İki ülke arasındaki katı atık yönetimi konusunda yapılacak her türlü işbirliğine açık olduklarını ifade etti.

Görüşmeler akabinde birlikte yapılan teknik gezide İSTAÇ A.Ş. Odayerinde yer alan tesislerimiz ziyaret edilerek tesislerin işleyiş ve kontrolü hakkında teknik bilgiler verildi. Ziyaret, günün anısına takdim edilen hediyeler ve hatıra fotoğrafları ile sona erdi. 

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Temmuz 2024
İmsak 03:22
Güneş 05:08
Öğle 12:34
İkindi 16:28
Akşam 19:49
Yatsı 21:27