banner333

banner309

Santa Harabeleri Açıklaması

Gümüşhane İl Kültür ve Turizm Müdürü Temel Yalçın, Santa Harabeleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Gümüşhane 18.06.2013, 17:12
Santa Harabeleri Açıklaması
banner400
 Yalçın açıklamasında şu ifadelere yer verdi;


          İlimiz Merkez İlçe Dumanlı Köyü “ Santa Harabelerinin” turizme kazandırılması amacıyla Bakanlığımızın bilgisi dâhilinde 2634 sayılı Turizm Teşvik Kanunu ve bu Kanun uyarınca yürürlüğe giren “ Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelik” hükümleri uyarınca Valiliğimizce bir dizi çalışma başlatılmıştır.

            Bu çalışmalar çerçevesinde  “Santa Harabelerinin” öncelikle çevreyle olan ilişkisi ile alanın yerleşim ve kullanım özelliklerini gösteren planlama çalışmalarının yapılabilmesi, fikir projelerinin üretilebilmesi ve mahallinde incelemenin yapılabilmesi için, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün sorumluluğunda ve Başkanlığında Koruma Kurulu, Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü, Müze Müdürlüğü, İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ile İl Özel İdaresinden olmak üzere; Şehir Plancısı, Sanat Tarihçisi, Mimar ve konusunda uzman kişilerden müteşekkil oluşturulan bir komisyonla 14.06.2013 tarihinde Cuma günü  “Santa Harabelerine”gidildi.Son derece verimli geçen çalışmanın neticesinde hazırlanan bili ve belgelerle birlikte yapılması gerekli olan işlere ilişkin oluşturulan görüşler Bakanlığımıza iletilecektir.

           Merkez İlçe Dumanlı Köyü sınırları içerisinde yer alan “ Santa Harabeleriyle” ilgili olarak son üç yıl içerisinde yapılan çalışmalarımız neticesinde Taş Köprü Yaylası- Santa Harabeleri arası 7 km.’lik bağlantı yolu yapılmış olup,  bu yolun “Doğu Karadeniz Turizm Master Planı”çerçevesinde asfaltlanması yapılacaktır. Ayrıca Santa Yerleşiminin tanıtılması amacıyla” Medeniyetler Yolu Üzerinde Gümüşhane” projesiyle  Arzular Beldesi, Yayladere Köyü, Sarıçıçek Köyü ve Yağmurdere, Taşköprü hattında bilgilendirme ve yön levhaları konulduğu gibi ilimizden “Santa Yerleşimine” ikinci tur güzergah hattı olan İkisu, Yağmurdere, Krom Şehri, Cami Boğazı yaylası, Çakırgöl Turizm Merkezi ve Taş Köprü yaylası yönüne yine tanıtım ve yön levhaları konulmuş yerleşimin içerisine iki adet devasa tanıtım levhası yazılmış ve dikilmiştir.  Yerleşimin tanıtılmasının sürekliliği amacıyla “Santa Tanıtım Belgeseli” ile yerleşime ait  on bin adet afiş ile üç bin adet tanıtım kitapçığı yapılmış ve dağıtılmıştır. Yini İl dışı organizasyonlarımızda ve fuarlarda “Santa Yerleşiminin” tanıtımına özellikle özen göstermekteyiz.

           Benim özellikle ticari faaliyette bulunan işletmelerden beklentim odur ki ilimizin kuzeyinde bulunan yaylalara ve “Santa Harabelerine” tur düzenlesinler. Tüm Gümüşhanelilerin kendi imkanlarıyla olsun, günü birlik düzenlenecek olan turlarla olsun yayla gezi turlarına katılmalarını öneririm. Gümüşhane yaylaları ziyaretçilerine güzel bir gezi imkanı sunmanın yanında aidi at duygularının gelişimine de katkı  sağlayacaktır.

 Çalışmalarımızda bize katkı sağlayan Sayın Valimiz Dr.Yusuf MAYDA’ya ve Ankara’da bu konuda çalışmalarını ve takiplerini sürdüren Milletvekillerimiz Sayın Doç. Dr. Kemalettin AYDIN ve Feramuz ÜSTÜN beye teşekkürlerimi sunarım.

 

 

                                                                                                             Temel YALÇIN

                                                                                                İl Kültür ve Turizm Müdürü

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46