banner333

banner309

Reşit Muhtar Gümüşhane’deki Sevenleriyle Buluştu

TRT sanatçısı Reşit Muhtar Gümüşhane’deki sevenleriyle buluştu.

Gümüşhane 02.01.2013, 08:34
Reşit Muhtar  Gümüşhane’deki Sevenleriyle Buluştu
banner400

 Gümüşhane Teknik Elemanlar Derneği (GÜTEKDER) tarafından tertiplenen ve Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen konsere; Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda ,Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı,Gümüşhane İl Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel,Bayburt-Gümüşhane Bölge Barosu Başkanı Av. İsmail Taştan, Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş,Ak Parti İl Başkanı Ercan Çimen ,GÜTEKDER Başkanı Hamit Mazlum ve Kurum amirleri,STK Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Gümüşhane Teknik Elemanlar Derneği Başkanı Hamit Mazlum konser öncesinde yaptığı konuşmada sosyal alanda yurt içinde ve yurtdışında faaliyet gösterecek derneğin, Gümüşhane’de bulunan teknik elemanların bir çatı altında toplanması, tanışması, mesleki konularda gelişmelerin takip edilmesi amacıyla kurulduğunu söyledi.

GÜTEKDER’in Doğu Anadolu Mimar, Mühendis ve Teknik Elemanlar Dernekleri Federasyonuna kurucu üye olarak katıldığını ifade eden Mazlum, bilim ve teknik ışığında projeler üretmek ve 
Gümüşhane’nin gelişmesine katkı sağlamanın birinci hedefleri olduğunu dile getirdi

Fethullah Gülen Hocaefendi’nin şiirlerini bestelediği ‘Kırık Mızrap’albümünde yer alan eserleri seslendiren Reşit Muhtar, salonda bulunanlara duygu seli yaşattı. Büyük ilgi gören konserde Muhtar, Türk Sanat Müziğindeki makamların insan psikolojisindeki faydalarına değindi. Söylediği birbirinden güzel türkülerle geceye ayrı bir renk katan Muhtar, izleyicileri kimi zaman duygulandırdı kimi zamanda neşelendirdi.

Konserin ardından söz alan Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf  Mayda konseri çok beğendiğini belirterek;Reşit Muhtar bey hem adı hem soyadıyla reşit, olgun, aydınlatan, bilgilendiren bir yönü var tabi eğlendirdi de .Gönlümüze kalbimize hitap etti kendilerine Gümüşhaneliler adına teşekkür ediyorum.

Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı ise türkülerimizi çok farklı yorumlayan ve yorulmalarıyla kendi dili ile insanları terapiye sevk eden düşündüren ve derinliklere giren bir anlayış bu anlayış tebrik etmemek mümkün değil gerçekten ağzına yüreğine sağlık emeği geçen dostlara sağlık bugün çok farklı melodileri dinledik ve çok farklı bir fasıl dinledik çok mutlu oldum reşit beye teşekkür ediyorum. Dedi.

Gümüşhane İl Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel ise kendilerini televizyonlarda dinlemiştin bu gecede canlı bir şekilde görme ve dinleme fırsatı nasip oldu herkese teşekkür ediyorum.

Konuşmaların ardından Vali Mayda ,Sanatçı Reşit Muhtar sesi ve  güzel yorumlarından dolayı bir plaket takdim etti.Program protokol üyelerinin hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (1)
Ramazan Tali 11 yıl önce
Yılbaşı gecesi düzenlenen bu program tel kelimeyle muhteşemdi.Reşit Muhtar bey harika bir ses ve yoruma sahip.bizleri kendisiyle buluşturan Gümüşhane Özel Eğitim Kurumları genel müdürü Muhammed beye ve Teknik Elemanlar Derneği üyelerine teşekkür ederiz.
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46