banner333

banner309

Ramazan Ayında Gıda Denetimleri Artırıldı

Gümüşhane’de Ramazan ayıyla birlikte gıda denetimleri artırıldı.

Gümüşhane 10.04.2022, 11:01
Ramazan Ayında Gıda Denetimleri Artırıldı
banner400

Gümüşhane’de Ramazan ayıyla birlikte gıda denetimleri artırıldı.

Gümüşhane İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Gıda Kontrol Ekipleri tarafından rutin olarak yürüttükleri denetimleri Ramazan ayı ile birlikte yoğunlaştırdı. Özellikle bu ayda tüketimi artan tatlı, ekmek, unlu mamuller, et ve süt ürünlerine yönelik işletmelere ve toplu tüketim yerlerine denetimler artırıldı.

Halkımızın güvenilir gıdaya ulaşmasını sağlamak için İlimiz genelinde, İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri gıda kontrol görevlileri denetimlerini sürdürmektedir. Yıl boyunca rutin olarak devam eden gıda denetimleri, Ramazan ayıyla birlikte halkımızın daha sağlıklı ve güvenli gıda tüketmesini sağlamak amacıyla denetimler sıklaştırıldı.

Özellikle toplu tüketim işyerleri, toplu iftarların yapıldığı yerler ve tedarikçileri, gıda satış yerleri, pastane, unlu mamuller ve tatlı üretim ve satış yerleri, ekmek-ekmek çeşitleri ile pide üretim ve satış yerlerine gerekli her türlü hijyen tedbirinin eksiksiz uygulanması yönünde kontroller yapılarak bu konuda gıda işletmeler bilgilendirilmekte. Ayrıca Denetimler esnasında ’Ramazan Paketi’ adı altına birçok gıdanın bir arada yer aldığı paketlerin son tüketim tarihi ve etiket bilgileri kontrol edilerek, gerekli durumda analiz edilmek için ürünlerden numune alınmaktadır.

Halkımızın huzurlu ve sağlıklı bir Ramazan geçirmesi için kamu sağlığı ve tüketici menfaatlerini korumaya yönelik çalışmalar devam edecektir. Vatandaşlarımız halk sağlığı ve gıda güvenliğini ilgilendiren her türlü ihbar ve şikayetlerini Alo 174 Gıda Hattı’na veya 0501 174 0 174 numaralı Whatsapp Gıda İhbar Hattı’na bildirmeleri gerekmektedir.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46