banner333

banner309

Otogar Tartışması Bitmek Bilmiyor.

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen’in Eski İmam Hatip okulunun yeri ile ilgili Otogar projesi, konunun muhataplarının da tepkisine neden oluyor.

Gümüşhane 07.02.2017, 17:38 07.02.2017, 17:41
Otogar Tartışması Bitmek Bilmiyor.
banner400

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen’in Eski İmam Hatip okulunun yeri ile ilgili Otogar projesi, konunun muhataplarının da tepkisine neden oluyor.

Gümüşhane’de 32 yıldır otobüs işletmeciliği yapan ve aynı zamanda bir ulaşım firmasının ortaklarından İl Genel Meclisi üyesi Zülfikar Bal, yeni otogarın kesinlikle transit yol kenarında olması gerektiğini, bu durumun hem vatandaşın hem de otogar esnafının lehine olacağını söyledi.

Konunun İl Genel Meclisi toplantısında gündeme gelmesi üzerine söz alarak meclis üyelerini bilgilendiren tecrübeli işletmeci Bal, otogarın transit yol kenarında herhangi bir yere yapılması gerektiğini, böylelikle hem vatandaşın mağdur olmayacağını hem de otogar esnafının mağdur olmayacağını kaydetti.

İl Genel Meclisinin Şubat ayı toplantılarında gündeme gelen konuyla ilgili söz alan Bal, eski İmam Hatip veya Oltan Sungurlu Caddesinde tır parkı olarak düşünülen yere otogar yapılması halinde ortaya ciddi mağduriyetler çıkacağını söyledi.

“Komşu İllerden Ders Alınsın”

Buralara otogar yapılması halinde Ünye, Erzincan ve diğer illerdeki yeni yapılan otogarların pozisyonuna düşüleceğini, vatandaşların ve otobüslerin uğramayacağı bir mekan haline geleceğini savunan Bal, “Eğer bahsedilen her iki noktaya da otogar yapılırsa işletmeciler çarşı içinde büro tutacaklar, servis tutacaklar. Şehrimizde ana caddelerdeki kiraların durumu ortada. Bunlar hep maliyet tutacak. Oradaki işletmecilerin hepsi komisyonla çalışan insanlar. Bunlar o vatandaşı kurtarmayacak. Bu da sıkıntı oluşturacak” dedi.

“Şehir İçi Trafiğinde Keşmekeş Meydana Gelir”

Gümüşhane’nin kış memleketi olması nedeniyle yüksek yerlerdeki otogarlara araçların da çıkamayacağını, dolmuş problemi yaşanacağını ve şehir içi trafiğinde keşmekeş meydana geleceğini ifade eden Bal, “Hacıemin’e kurulursa çevre yolu kavşağına çok yakın olur. Akçakale tarafında da olsa orada da kavşak var. Şehir merkezine zaten girmiyor bu otobüsler. Biz şehrimizin genişlemesi ve büyümesinden yanayız. Dolmuş güzergâhında olan, ana yol üzerinde herhangi bir yere otogar olabilir” diye konuştu.

“Otogar, Transit Yol Kenarında Olsun”

Bu durumla ilgili Ünye’de, Erzincan’da yeni ve şehrin dışına yapılan otogarların gidilip görülmesini isteyen Bal, sözlerini şöyle tamamladı: “Her zaman şehirler İstanbul ve Ankara yönüne akarlar. Bunu da düşünmek gerek. Transit yol kenarında neresi olursa olsun yapılsın. Aksi olursa yarın o otogardaki lokanta, büfe gibi esnaflarda kimse olmayınca kepenk kapatmak zorunda kalacak. Bu iş otogar esnafına çok büyük bir maliyet yükler.”

Tır Parkı mı? Otogar mı?

Bilindiği üzere Gümüşhane belediyesi tarafından eski İmam Hatip veya Oltan Sungurlu Caddesinde tır parkı olarak düşünülen yere otogar yapılması işi meydana çıktığı andan itibaren özellikle transit yol üzerinde ki dolmuş hatları nedeniyle belediye başkanına baskı yapılmış belediye başkanı da bu konuda net tavrını belirleyememişti.

Yeni Otogar Nereye Yapılacak?

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, eski İmam Hatip okulunun bulunduğu yere yeni otogar yapacağını açıkladı. Hâlbuki bu bölge heyelan bölgesi. Başkan Çimen’in bu bölgenin heyelan bölgesi olması nedeniyle öncelikli olarak bir çalışma başlatması gereklidir. Gümüşhane’de uzun bir süredir âtıl olarak bekletilen bu yerin değerlendirilmesi ve çevre yolu üzerinde olması münasebetiyle ulaşımın daha kolay olacağı halk tarafından dillendiriliyor. Ancak Gümüşhane’de bazı kesimlerin otogarı buraya değil de başka bir tarafa yapması için Başkan Çimen’e baskı yaptığı öne sürülüyor. Başkan Çimen net olarak buraya otogar yapılıp yapılmayacağını açıklamalıdır.

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 03:44
Güneş 05:19
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:20
Yatsı 20:49