banner333

banner309

Organik Tarıma Çevre Desteği

Kelkit Belediye Başkanı Muammer Duran, Gümüşhane Belediyeler Birliği tarafından ilçeye kurulan çöp toplama istasyonu ile Kelkit, Köse ve Şiran ovalarının kirlilikten arınacağını, Türkiye'de organik sütün yüzde 80'ini karşılayan Kelkit'te, organik tarıma çok büyük katkı sağlanacağını söyledi.

Gümüşhane 06.01.2014, 13:46 06.01.2014, 13:47
Organik Tarıma Çevre Desteği
banner400

 Duran  yaptığı açıklamada, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun destekleri ve Gümüşhane Belediyeler Birliği'nin katkıları ile mülkiyetiKelkit Belediyesine ait yaklaşık 5 bin metrekarelik alana modern çöp aktarma istasyonunu kurulduğunu belirterek, "Vahşi çöp depolama alanımızı kapattık, ilçemizin çöplerini bu istasyona getirerek, buradan Bayburt Çöp Toplama İstasyonu'na naklediyoruz" dedi.

Kelkit, Köse ve Şiran ilçe merkezleri ile bu ilçelere bağlı 8 belde ve 161 köyün çöplerinin yeni kurulan çöp aktarma istasyonuna nakledileceğini ifade eden Duran, şöyle devam etti:

"İstasyonumuza şu anda ilçemizin çöpleri naklediliyor. İlerleyen günlerde Köse,Şiran ilçeleri ile bu ilçelerimize bağlı belde ve köylerin çöpleri de bu istasyona nakledilecek. Buradaki makinelerle sıkıştırılan çöpler, tırlarla Bayburt Çöp Toplama İstasyonuna nakledilecek. İlçe olarak biz bu işlemi yapmaya başladık. Artık evsel atıklar çevreyi kirletmeyecek.

Organik tarım ve hayvancılığın en büyük tesisi ilçemizde bulunuyor ve Türkiye'nin organik süt üretiminin yüzde 80'i ilçemizden karşılanıyor. Ayrıca, ilçemizde organik tarımla ilgili ciddi çalışmalar var. Çöp aktarma istasyonumuz, organik tarımın gelişmesi yönünde büyük bir adım oldu. İstasyonumuz sadece insan sağlığı açısından değil, arazi açısından da büyük önem taşıyor. KelkitŞiran, Köse ilçe merkezleri, beldeler ve köylerin çevre kirliliğinin ortadan kalkması organik tarıma çok büyük katkı sağlayacaktır. Kelkit ve Şiran ovalarına hayat veren Kelkit Çayı'nın evsel atıklar nedeniyle kirlenmesinin de önüne geçilecek."

-Metan gazı patlamasına karşı önlem

Duran, çöp aktarma istasyonu kurulmadan önce ilçe çöplerinin vahşi depolama alanında depolandığını ancak, çöp aktarma istasyonunun yapılmasından sonra vahşi çöp depolama alanını toprakla kapattıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Bunu yaparken, metan gazı patlamasına karşı da önlemimizi aldık. Kapatılan vahşi çöp depolama alanına 4 metresi toprak altında kalmak üzere 10 ayrı yere 7 metre uzunluğunda borular yerleştirdik. Kapatılan alanda oluşan çıkışını gazın bu borulardan sağlayarak, olası bir patlamaya karşı da önlemimizi aldık."

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38