banner333

banner309

Organik Arıcılığa Kovan Desteği

-ORGANİK ARICILIĞA KOVAN DESTEĞİ, -İL MÜDÜRÜ IRKIN “ ORGANİK BAL ÜRETİMİNDE MARKA ŞEHİR OLMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ.”

Gümüşhane 31.12.2012, 16:19
Organik Arıcılığa Kovan Desteği
banner400

 Gümüşhane’de, Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi kapsamında, Yeşildere köyünde organik arıcılık yapan bir işletme ile organik arıcılık çalışmaları için pilot köy olan Merkez Yitirmez Köyü arıcılarına organik kovan desteği sağlandı.

   Proje kapsamında yapımı tamamlanan 100 adet organik kovan, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Irkın, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Vedat Aydoğan, Torul İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet İdar tarafından yerinde incelendi.

 Standartlarına uygun olarak organik olarak üretilen kovanların inceleyen İl Müdürü Hasan Irkın açıklamasında; Gümüşhane ilinin hayvancılık ve bitkisel üretim faaliyetlerinin yanı sıra, arıcılık içinde önemli bir potansiyele sahip. Mevcut arıcılarımızın organik arıcılık talebinin arttığını, bu kapsamda Merkez Yeşildere köyünde bir arıcımızın organik tarım sistemine dâhil şekilde üretim yapıyor. Yine çalışmaların 2010 yılında başladığını Merkez Yitirmez Köyünün doğal yapısı ile organik arıcılık için oldukça uygun, organik tarım faaliyetlerinin normal üretime göre masraflı bu nedenle proje kaynaklarından alınan 100 adet organik kovan ile üreticilerimize destek olmak, asıl hedefin iseorganik balüretiminde Gümüşhane'nin marka olmasını sağlamaktır.”  Dedi.

 

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39