banner333

banner309

Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Eğitimine BAşlanıldı

Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği kapsamında Milli Eğitim Bakanlığına bağlı örgün, yaygın ve özel eğitim kurumlarında çalışan kurum personeli ile eğitim ve öğretim kurumlarında faaliyet gösteren gıda işletmelerinde çalışan personelin gıda güvenilirliğinin sağlanması, insan sağlığının korunması ve hijyen konularında eğitim verilmeye başlandı.

Gümüşhane 10.05.2013, 09:41
Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Eğitimine BAşlanıldı
banner400

              İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan açılış programına İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan IRKIN, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır AKTAŞ, İl Halk Sağlığı Müdür’ü  Dr. Engin PEHLİVAN katıldı.

           İl Müdürlerinin yapmış oldukları konuşmalarında konunun önemi üzerinde durarak çok faydalı bir eğitim olacağı, okullarda periyodik zamanlarda Milli Eğitim personeli tarafından yapılacak denetimlerin ve çalışan personelin hijyen konusunda alacakları eğitimin önemine işaret edilmiş, ayrıca bu tür işletmelerin özel hijyen şartları, gıda güvenilirliği açısından her an kontrol edileceği ve gerektiğinde Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile iletişim kurularak işbirliği içerisinde hareket edileceğinin yararlı olacağı üzerinde duruldu.

        Yönetmelik kapsamında ilgili Müdürlüklerin ortaklaşa düzenlediği eğitim çalışmasında Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı eğitim ve öğretim kurumlarında görev yapan öğretmenlere eğitim verildi. Eğitimler Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü teknik personeli ile İl Halk Sağlığı Müdürlüğü personeli Dr. Süleyman DENİZ tarafından verildi.Program dahilinde eğitimlere mayıs ayı içerisinde devam edilecek.

      Yönetmelik yayım tarihi olan 5 Şubat 2013 tarihinden önce faaliyet gösteren işletmeler 31.12.2013 tarihine kadar Yönetmelik hükümlerine uyum sağlayacak olup, gıda işletmelerinde çalışan personelde eğitim şartı aranacak. İşletmelerde çalışan personele eğitime katılım belgesi düzenlenecek.

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38