banner333

banner309

Öğretmenler Günü Mesajları

Gümüşhane'de 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yayımlanan kutlama mesajları haberimizde yer almaktadır.

Gümüşhane 23.11.2020, 14:40
Öğretmenler Günü Mesajları
banner400

Gümüşhane'de 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yayımlanan kutlama mesajları:

MİLLETVEKİLLERİ HACI OSMAN AKGÜL, CİHAN PEKTAŞ

“Öğretmenlik; gücünü sevgiden alan, emek, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli ve saygın bir meslektir. Öğretmenlerimizin cömertçe sunduğu sevgi ve bilgi hazineleri, kişiliklerimize ve insani münasebetlerimize ömrümüz boyunca zenginlik ve değer katmaktadır. 

Bu kutsal mesleğin temsilcileri, değeri hiçbir şeyle ölçülemeyecek kadar büyük fedakârlığın timsalidirler. “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” ifadesiyle öğretmenliğin ne denli kutsal vazife olduğunu vurgulayan bir inancın temsilcileri olarak bizler, öğretmenlerimize olan şükran borcumuzu hiçbir zaman ödeyemeyeceğimizin şuurundayız. 

Eğitim - Öğretim sistemimizin temel yapı taşı, istikbalimizin de mimarı olan öğretmenlerimizin yetiştirdiği gençlerimiz; ülkemizin fikri gücüne güç katacak, öncü ülke olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Türkiye’yi daha yukarılara taşıyacaklardır. Dolayısı ile öğretmenlerimiz dün olduğu gibi bugün de değişimin, gelişimin, yenilenmenin ve daha ileri hedeflere doğru yürümenin anahtarı durumundadır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu önemli günde bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor; başta hemşehrimiz, Şehit öğretmenimiz Necmettin Yılmaz olmak üzere terör saldırılarında ve vazife sırasında kaybettiğimiz öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyoruz.”

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında; öğretmenliğin bir meslekten daha çok bir toplumun geleceğini şekillendiren ana etken olduğunu belirtti.

Öğretmenlerin tarihin her evresinde her toplumun kıymet verdiği, o toplumun gelecekte alacağı konumun kaderini belirleyen insanlardır olduğuna vurgu yapan Başkan Çimen, “Hz. Ali’nin ‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ sözü ve Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır’ sözü; öğretmenliğin asırlar geçse de toplumlar üzerindeki değerini ve önemini her zaman sürdüreceğinin önemli bir göstergesidir” dedi.

Öğretmenlerin, Türkiye’nin aydınlık geleceğinin kılavuzu olduğunu belirten başkan Çimen, “Onların ellerinde yetişen nesiller; an gelmiş imkânsızı mümkün kılmış, an gelmiş bir milletin kaderini değiştirerek çağ atlatmıştır. Mesleğini bir vazife olarak değil, bir yaşam felsefesi ve milli hedef olarak icra eden öğretmenlerimiz, Türkiye’nin, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma hedefinin anahtarıdır. Ülkemiz onların yetiştirdiği nesillerle her geçen gün bir adım daha ileri gitmektedir. Ve onların yetiştirecekleri yeni nesillerle de bu kutlu yürüyüşüne devam edecektir. Öğretmenlik ölçülemeyecek, değerlendirilemeyecek kadar kutsal bir meslek, Peygamber mesleğidir. Başta görevi başında şehit olmak üzere olmak üzere, ahirete irtihal eden tüm öğretmenlerimize Allah’tan rahmet ve mağfiret diliyorum. Bu mesleği icraa ederken şehit olan başta Aybüke ve Necmettin öğretmenlerimiz olmak üzere tüm şehit öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.  Emekli öğretmenlerimize de sağlıklı, hayırlı ve uzun ömürler niyaz ediyorum. Öğretmenlik mesleği sadece eğitim, öğretim sürecinde edinilen bilgileri sınıfta öğrencilere aktarmak değil, bilgi yanında tecrübe ve irfanla çocuklarımızı, gençlerimizi geleceğe hazırlama mesleğidir. Bu duygu ve düşüncelerimle güzel ülkemizin dört bir yanında, şanlı bayrağımızın dalgalandığı her yerde görevinin başında olan, bu mesleğe ömrünü adayan tüm öğretmenlerimizin ve öğretmen adaylarının 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlarım. Görevini icra ederken şehit olan, kıymetli öğretmelerimize Allahtan Rahmet ailelerine başsağlığı dilerim” ifadelerine yer verdi.

REKTÖR PROF.DR. HALİL İBRAHİM ZEYBEK

“Ülkemizin eğitim sisteminin temelini öğretmenlerimiz oluşturmaktadır. Öğretmenlerimiz, insanlık tarihinin bilinen en kadim mesleğini icra eden ve bu sürece rehber olarak yön veren, önüne çıkan tüm zorluklara rağmen yolundan sapmadan ilerleyen, geleceği inşa eden gönül neferlerimizdir. Mesuliyeti ağır olduğu kadar kutsal bir meslek olan öğretmenlik, Türkiye’nin aydınlık geleceğinin teminatı olan çocuklarımızı milli ve manevi değerlerine bağlı, aklını kullanıp sorun çözebilen, kendini gerçekleştirebilen, yeni ve özgün görüşler oluşturup eleştirel düşünebilen, üstün niteliklere sahip bireyler olarak geleceğe en iyi şekilde hazırlayan bir gönül işi ve adanmışlıktır. 

Bir ülkede yürütülen her bir mesleğin kalitesi, özünde o ülkedeki öğretmenin güçlü ve nitelikli oluşuna bağlıdır. Özellikle üniversitemizde bu niteliğe ve özveriye dikkatle ve önemle yaklaşmaktayız. Çünkü günümüz dünyasında küreselleşmeyle birlikte oluşan rekabet ortamı, üstün niteliklere sahip insan yetiştirme ihtiyacını hayati konuma getirmiştir. Bizler Gümüşhane Üniversitesi ailesi olarak evrensel değerler ışığında, araştırmacı, çağın gereksinimlerine uygun bilgilerle donatılmış, yenilikçi, ülkemizin ve geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi yetiştirme gayesiyle hareket ediyoruz. 

Bu vesileyle Millet Mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik unvanının verildiği 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde; başta hain terör örgütü mensuplarınca kaçırılıp, şehit edilen sınıf öğretmeni Gümüşhaneli hemşehrimiz Necmettin Yılmaz’a ve bu uğurda şehit olan tüm öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Gümüşhanemizde, üniversitemiz camiamızda, yurt içinde ve yurt dışında eğitime hayatları pahasınca emek ve gönül vermiş bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyorum.”

GTSO BAŞKANI İSMAİL AKÇAY

“Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 24 Kasım 1928 yılında "Başöğretmen" unvanını alması vesilesiyle 1981 yılından itibaren her yıl 24 Kasım'ı Öğretmenler Günü olarak kutlanıyor.

Dünyadaki en onurlu mesleklerin başında yer alan öğretmenlik mesleği   özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli saygın bir meslektir. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı için koyduğumuz ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda çağdaş medeniyetler seviyesinin üstüne çıkma hedefimize ulaşmanın yolu, bu değerli mesleği kendine görev edinen siz değerli öğretmenlerimizin yetiştireceği   ülkemizin milli ve manevi değerlerine bağlı, cesaretli, bilgili, bilgiyi hayata geçirebilen, kendine güvenen, araştıran ve sorgulayan gençlerimizden geçmektedir.

Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı geleceğe hazırlayan öğretmenlerimiz dün ve bugün olduğu gibi, yarın da geleceğimizin mimarı olmaya devam edeceklerdir. Öğretmenlerimiz bu ülkenin milli birlik ve beraberliğimizin de en büyük teminatıdır. 

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimizi minnet ve şükranla anarak, bu kutlu görevi sürdüren tüm öğretmenlerimizin de 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum.”

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48