banner333

banner309

ÖDES Projesi Başarıyla Tamamlandı

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından ÖDES kapsamında yürütülen ‘’Engelliliği Oluşturan Nedenlerin Araştırılması ve Toplumu Engelliliğin Önlenmesi Konusunda Bilgilendirme Bilinçlendirme projesi’’ başarıyla tamamlandı.

Gümüşhane 26.12.2012, 14:31
ÖDES Projesi  Başarıyla Tamamlandı
banner400
  Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından ÖDES kapsamında yürütülen ‘’Engelliliği Oluşturan Nedenlerin Araştırılması ve Toplumu Engelliliğin Önlenmesi Konusunda Bilgilendirme Bilinçlendirme projesi’’ başarıyla tamamlandı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl müdürü İdris Altuntaş proje ile ilgili açıklamasında; Ülkemizin engellilik oranı bölgelere göre incelendiğinde, ortopedik, görme, işitme, dil ve konuşma ile zihinsel engelli olanların Karadeniz bölgesinin diğer bölgelerden %3,22 daha fazla olması Türkiye Beyazay Derneği Gümüşhane Şubesi ortaklığıyla böyle bir proje yapmamıza vesile oldu. Amacımız toplumun bilinçlenmesi sağlamak, engelli ve yakınlarının günlük hayatlarını kolaylaştıracak eğitimi vermek olduğunu ve hedef kitleye özürlü tanımının ne olduğu, özürlü hakları, ortopedik özürlülere yönelik egzersiz çalışmaları, bireysel bakım planı ve özürlülere yönelik koruyucu ve önleyici hizmet modelleri konularında eğitim verilmiştir. Samimi bir havada geçen eğitim faaliyetlerimizde hane halkında özürlü bireye yönelik nasıl davranılması gerektiği, onunda hakları olduğuna yönelik sosyal ekonomik ve kültürel bilgi paylaşımının yapılması özürlülüğün ayıplanacak bir şey olmadığı onlarında toplumsal bir birey olduğu yönündeki edimlerimiz insanlarımızı bu anlamda çok rahatlattığını söyledi.

İl Müdürü Altıntaş; Yapılan bu çalışmalar sayesinde toplumsal anlamda insanlarımızın bilgi sahibi sağlanmış olup buna bağlı olarak da ikincil ve üçüncül özürlülüğün önlenmesi konusunda da bilgilendirme bilinçlendirme eğitimi verilmiştir. Özürlülüğün önlenmesine yönelik eğitim faaliyetlerine katılacak kişi sayısı 700 olarak belirlenmiş olup bu kişiler üzerinde tarama testi uygulanmıştır. İl müdürlüğümüz bünyesinde 6 Kişilik eğitim proje ekibi oluşturulmuş olup iki ekip halinde eğitim faaliyetlerinde bulunulmuştur. Eğitim veren sağlık ve sosyal hizmet elemanlarımızın destekleri ile bireysel anlamda eğitim verilmekte olup özür guruplarına göre de bilgilendirme ve bilinçlendirmeye yönelik eğitim anlamında desteği verildiğini ifade etti.

Sonuç itibarıyla on iki aylık başarılı olduğunu düşündüğüm bir çalışmayı Müdürlüğümüz ve proje ekibimiz el birliği ile gerçekleştirmişlerdir. Bu güzel projeyi gerçekleştiren proje ekibini ve müdürlüğümüz personellerini kutluyor, Engelli ve yakınlarına sağlıklı ve nice mutlu yıllar diliyorum. Dedi.

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46