banner333

banner309

ŞEKAV Gençlik Kolları B.Çekmece'de Buluştu

Şiran Eğitim ve Kalkınma Vakfı Gençlik Kolları Büyükçekmece’de bir araya geldi.

Dernek 26.12.2012, 19:14
ŞEKAV Gençlik Kolları B.Çekmece'de Buluştu
banner400

Yusuf Beyaz’ın organize ettiği Gençlik kolları buluşması Büyükçekmece Beyaz Cafe’de yenilen yemekle başladı. Yemek’den sonra Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programda şair Güngör Celep şiirleri ile sanatçı Akın Akıntürk de türküleri ile doyumsuz bir konser verdi.

Programı ŞEKAV Üyesi Serkan Kaya sundu. ŞEKAV Başkanı Ali Beyaz konuşmasında;” Değerli gençlerimiz, geleceğimiz,ümit ışığımız,güvencemiz, her şeyimiz hoş geldiniz. Bizleri mutlu ettiniz Allah’ta sizleri hep mutlu bahtiyar etsin.

Bu gün biz sizlere misafiriz. Uzun emek ve gayretlerle buralara getirdiğimiz vakfımızı sizlerin daha yakından tanımasını istiyoruz. Tanımalısınız ki onu dahada ileri götürebilesiniz. Bunu yapacağınıza canı gönülden inanıyoruz. Bunu yapmanız için;Cesur olun ve cesaretinizi çalışkanlığınızla destekleyin.Zamanınızı hiç boşa harcamayın; çünkü boşluk insanı kötülüğe götürür.Kötülüklerin içinize girmesine izin vermeyin.Bunun için zamanın da evlenin zira kadın erkeğin erkek kadının günah zırhıdır.Bir ağaç gibi hür olun; ama bir orman gibi kardeşçe yaşayın.Akıllı üretenle beraber olun, akılsız tüketenden uzak durun.Köklerinize bağlı kalın zira kökünden kopan canlı kurur. Köklere bağlı kalarak geleneklerimize, türkülerimize, folklörümüze, örf ve adetlerimize sahip çıkalım. İsraf etmeyin. İsraf sarayı viran, devleti perişan eder.Hatalarınızı doğruyu bulmada düzeltici görün.Başkalarını eleştirmeye değil kendinizi geliştirmeye zamanınızı harcayın. Asla zor şartlara teslim olmayın, direnin. Zira bir müddet sonra o zor şartlar değişir sizin lehinize döner ve size yardımcı olur. Kalkınmak istiyorsanız bankadan faizle para almak yerine ortaklıklar kurun çok çalışın, düzgün çalışın sermaye kendiliğinden gelecektir.Ne mutlu birlik olan kardeşlere, ne mutlu iyi anlaşan ortaklara diyerek hepinize sonsuz mutluluklar dilerim” dedi.

 

Vakıf Burs komisyonu başkanı Sayın Yüksel Hamzaoğlu Konuşmalarına şöyle devam etti.

Öncelikle bu toplantının düzenlenmesinde emeği geçen yönetim kurulu üyelerimize ve gençlik kolları başkanımız Yusuf Beyaz kardeşimize teşekkür ederim.

Ayrıca biraz sonra burada görsel konseri ile katkı sağlayan Akın Akıntürk’e  şimdiden teşekkür ederim.ŞEKAV’ın en önemli ve birinci hedefi ,siz öğrencilerimize burs sağlamak ve sizin eğitiminize bir nebzede olsa katkıda bulunmaktır.

Kurulduğu günden bu güne kadar 613 öğrencimize burs sağladık .Bu senede müracaat eden tüm öğrencilerimize burs vermek istiyoruz. İncelemesi biten ve evrakları tam olan 281 öğrenciye burslarının ilk taksitini ödedik.Bu yılki toplam müracaat 475 kişi toplamda 613 öğrenciye vermiş bulunmaktayız.

İnşallah bugün bizler sizlerin elinizden tutuğumuz gibi yarında sizler sizden sonrakilerin elinden tutacaksınız.

Sizlere ulaşan burslarınızı Şiranlı iş adamlarımızdan temin ederek sizlere ulaştırmaya çalışıyoruz.Sağ olsun hemşerilerimiz bu konuda gereken hassasiyeti gösteriyorlar buradan sizlerin aracılığıyla  kendilerine bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.Allah birlerini bin etsin İnşallah.

Bugün belki biz sadece siz Şiranlı gençlerimize burs veriyoruz ama gelecekte tüm Gümüşhaneli gençlerimize vermeyi hedeflemekteyiz.

Burs konusunda sizlerede görev düşmekte ;burada içinizde burs veren iş adamı arkadaşların çocuklarını görüyorum, ayrıca aramızda iş adamı olan gençlerimizde varlar.Sizlerden ricam bizlere burs temin etmemizde destek vermeniz ve çevrenizde Şiranlı kimsesiz ve ihtiyaç sahibi gençlere vakfımızı tanıtmanız , burs almalarını sağlamanızdır

Ne kadar çok insanımıza ulaşırsak o kadar çok faydamız olur.

Burs konusunda bana her zaman ulaşabilirsiniz. Ayrıca; ŞEKAV’ın internesi www.sekav.org dan her türlü bilgi ve belgeyi bize ulaştırabilirsiniz.Yine fecbook ta gençlik kolları sayfamız var orayada yazabilirsiniz.

Bulunduğumuz ortamlarda her zaman farklı olduğunuzun farkını fark ettirin.insanlar ve toplum sizlerin farklı karakter (Düzgün, Dürüst,Ahlaklı) insan yapısına sahip olduğunuzu anlasınlar ve hissetsinler.

Sizler ;Gümüşhanemizin manevi değeri olan Ahmed Ziyaüttin Gümüşhanevi hazretlerinin torunları olarak her zaman her yerde ona laik olmaya çalışın,Şiranlı ve Gümüşhaneli olmanın bir ayrıcalık olduğunu yaşadığımız bu topluma gösterelim.

ŞEKAV Gençlik kollarına vakfımızın gelişmesi ve büyümesi noktasında çok iş düşmektedir.Gençlik kolları evet şuan var fakat eksik,kanatları yok uçması için acilen yürütme kurallarını oluşturmalı ve harekete geçirmelidir.Örneğin üniversiteli gençlik kolu,liseli gençlik kolları , Halk oyunları ve spor kolu ,Medya planlama kolu Araştırma – geliştirme koluları gibi komisyonlarını oluşturmalıdır.

Her köy için köy gençlik başkanlığı gibi kolların kurulması, bu şekilde kendini donatırsa gençlik kolları üzerine düşen görevin  hakkını yapmış olur.O zaman güçlü bir ŞEKAV oluşurki hem bulunduğu yere, hem memleketine,hemde ülkesine hatta dünyaya el uzatmaya başlarki buda zaten nihai hedef olmalıdır.

Gençlik ; sağlam,güçlü,ahlaklı,işini bilen,büyüğüne saygılı küçüğüne şevkatli , olduğu sürece ŞEKAV gençliğinin sırtı Allah’ın izniyle yere gelmez.

ŞEKAV;sizlerle bizler arasında aynı zamanda bir köprüdür.bu köprünün iki ayağında biri sizlersiniz diğer adamı ise biz iş adamlarıyız.köprü ayakları ne kadar sağlam olursa yıllara karşıda okadar dayanıklı olur ve ayakta kalırız.

Son iki kelam daha etmek istiyorum: Benim babam benden iki şey yapmamı istedi. Bir yalandan uzak durmam gerektiğni birde Namazlarımı mutlaka kılmama gerektiğini söyledi. Bende siz gençlere bunları ve ilaveten her konuyu mutlaka ailenizle istişare etmeniz gerektiğini söylemek istiyorum.

Bunları yaparsanız hem Cenabı Allahın hem ailenizin hemde toplumun sevdiği insanlardan olursunuz.Hepinizi teker teker alnınızdan öpüyorum Allaha emanet olun” dedi.

Vakıf Genel sekreteri Ramazan Kahveci konuşmasında;”Kıymetli dostlar 613 öğrencimize burs vererek onların bir nebzede olsa çorbalarına tuz attık.Onlar bizim kardeşlerimiz artık onlar bu hizmeti unutmazlar. İnsanların en hayırlısı insan faydalı olanıdır Hadis’i şerif ile başladı. Bu güne nasıl gelindiğini, ihtiyaç sahiplerinin nasıl tespit edileceğini,kaynaşmanın ve dayanışmanın nasıl canlı tutulacağını, vakfın geleceğinde söz sahibi olacak gençleri nasıl hizmete hazırlayacağını, gençler arasında görev dağılımının nasıl olacağı, hizmetin insana nasıl ulaştığını, güven ve istikrarın devamını anlattı. Vakıf çalışmaları hakkında bilği verdi. başarılı olmak hizmetin devamlılığına bağlı olduğunu Azimle kararlılıkla hedefe koşanlar,mutlaka başarılı olmuşlardır. Bu konu ile ilgili örnek olarak ünlü alim taşın oğlu İbn -i Hacer’in hayatına bakalım.

İbn -i Hacer öğrencilik yıllarında dersleri kafasının almayışı yüzünden sık sık başarısız oluyordu.Öyle ki, kendisini başarısızlığa mahkum etmişti. Üzüntüyle memleketine dönerken mola verdiği bir mağaranın tavanından düşen su damlalarının zemindeki sert taşta derin bir çukur açtığını gördü ve düşünmeye başladı:

Benim kafam bu taştan daha kalın ve sert değildir.Damlalar taşa iz bırakırda, çalıştığım dersler benim kafamda nasıl iz bırakmaz? Öyleyse bu su damlaları gibi yılmadan, azimle ve devamla çalışıp öğrenmeye devam etmeliyim dieyerek kendine azmin yolunu çizdi. Bizlerde bunu düstur edinmeliyiz” dedi.

Yönetim Kurulu Üyesi Ali Bal;Çalışmalarımız insanımıza ulaştıkça bizler dahada mutlu oluyoruz,yaşadığımız sürece insanımızın hizmetinde olacağız” dedi

Vakıf Denetleme kurulu başkanı Hasan Kadız, besmele ve kuranla başladığı konuşmasında;”Birlik ve beraberliğin verdigi hazla, hizmet nerede biz oradayız en güzel yatırım insanadır düşüncesi ile devam ediyoruz, yine bizde kurduğumuz cami derneğinde bir çok öğrenciye bur veriyoruz” dedi.

ŞEKAV Danışma kurulu başkanı M. Şevki Erol konuşmasında;”Biz vakıfcıların en mutlu olduğu anlar gençlerle bir arada olduğumuz geçmişi ve geleceği istişare ettiğimiz anlardır.

Bizler bu günlere çok zor geldik belki sizlere islam adına çok şeylerle gelemedik ama mücadelemiz çok zor oldu yılmadan devam ettik. Çok baskılar ve zulümler gördük. Kıymetli kardeşlerim Allah o günleri birdaha bu neslimize yaşatmasın derken hak yolunda hizmet ihmale gelmez sen insanına ve inancına sahip çıkmazsan Allah senden o nuru uzaklaştırır.

Kopmayalım,uzaklaşmayalım, büyüklerimizle beraber hizmetin içinde olalım. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Ben 73 yaşıma rağmen vakıf toplantılarını hiç aksatmadan keyifle katılıyorum çünkü bu işin içinde insana hizmet var.İşte ben orada olmalıyım. Sizleri ve sevdiklerimi Allah için seviyorum. Sizler sizden sonrakilere islam adına birşeyler bırakmazsanız hesabınız Allah katında çok ağır olur” dedi.

Erol, Vakıf insanını ve burs anlamını şöyle anlattı 1- Vakıf kurumları ancak ve ancak vakıf kişilerle hayat bulur.

2 - Bugün burs alıyorsan yarın burs vermek için kendini hazırlamalısın.

3 - Vereceğin bir bursun geleceği olan bir neslin kurtuluşu olacağını biliyor musunuz.

4 - Sende vereceğin burslarla birkaç gencin hayatını kurtar.

5 - Her burs bir hayat demektir.

Hepimiz birbirimizden sorumluyuz unutmayalım.hepinizi yürekten seviyorum Allah’a emanet olun” dedi.

Sanatçımız Akın Akıntürk muhteşem sesi ve konseri ile herkesi coşturdu. Akın Akıntürk kendine özgü konser tekniği ile “Dünya’ya yön veren 40 kişi” adlı doyumsuz bir müzik ve sunum yaptı

 

 

 

 


Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48