banner333

banner309

Mustafa Canlı'dan Koza Altın Açıklaması

Gümüşhane Belediye Başkanı Canlı, Koza Altın İşletmeleri’nin Gümüşhane’deki Faaliyetlerini Durdurması ile ilgili olarak kamuoyu açıklaması Yaptı.

Gümüşhane 29.01.2014, 13:38 29.01.2014, 13:40
Mustafa Canlı'dan Koza Altın Açıklaması
banner400
 Başkan Canlı’nın aşağıdaki şekilde oldu;

            Kamu Bilgilendirme Platformu ve Basından edindiğimiz bilgilere göre Koza Altın İşletmeleri A.Ş,   Gümüşhane Mastra tesisinin faaliyetini şubat ayı sonunda durdurma kararı almıştır.

            Koza Altın İşletmeleri A.Ş.nin aldığı bu karar Gümüşhaneliler olarak bizi üzmüştür.

            Madencilik Gümüşhanemiz için çok önemli bir sektördür. Kamuoyunun malumu olduğu üzere Gümüşhane’de üç ayrı şirketin işlettiği üç maden tesisi bulunmaktadır. Bu şirketlerimiz şunlardır:  Koza Altın İşletmeleri, Gümüştaş Madencilik Ticaret A.Ş. ve Yıldız Bakır Madencilik A.Ş.

            Gümüşhane’de faaliyet gösteren bu üç firmamıza ait işletmelerin her birinde yaklaşık beş yüz kişi çalışmaktadır. Dolayısıyla bu işletmelerdeki istihdam oranı, şehrimizin ekonomik olarak kalkınmasına çok büyük katkı sağlamaktadır.

            Hükümetimizin teşvik vererek bölgesel yatırımların artırılması düşüncesinin yürürlükte olduğu bir dönemde mevcut olan bir tesisin kamuoyuna yansıdığı kadarıyla bir takım bürokratik engellemelerden dolayı kapatılma noktasına gelmesi halkımızı çok üzer. Bu çerçevede, Koza Altın A.Ş.ye ait Gümüşhane Mastra tesisinin mutlak surette açık tutulmasının ve faaliyetini sürdürmesinin zorunlu olduğunu düşünüyoruz.

            Bu bağlamda;

            Buradan Hükümet yetkililerine, milletvekillerimize ve bürokratlara seslenmek istiyorum. Lütfen Gümüşhanemizdeki insanların işsiz kalmasına sebep olmayın. Bu tesislerin çevreyi olumsuz yönde etkileyen tehlikeleri varsa bunların bir an önce ortaya konularak tedbirlerin alınması ve bunların işletme tarafından yerine getirilmesi bölgemiz ve  şehrimiz açısından çok önemlidir. ÇED raporunda eğer bir eksiklik varsa Koza Altın İşletmeleri tarafından bu hızlı bir şekilde yerine getirilmelidir. Eğer eksiklik yoksa; küçük ve giderilebilir sebeplerle işletme faaliyeti durduruluyorsa; bu durdurma olayı son dönemde yaşanan birtakım olayların yansıması ise bu şehrimiz, bölgemiz ve insanımız için büyük bir kayıp olur.

            Bu konunun tekrar irdelenmesi, bu tesisin üretime geçmesi için gerekli alt yapının sağlanması noktasında siyasi parti farkı gözetmeksizin ilimizdeki tüm siyasi partilerin, bütün sivil toplum örgütlerimizin, toplumda söz sahibi olan erklerin mutlaka bir araya gelip, bu gibi tesislerin daha hızlı ve daha kontrollü bir şekilde faaliyetlerini sürdürmelerine destek olmalarının ilimiz ve şehrimiz açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum. İlgilileri ise sorumluluk noktasında daha duyarlı olmaya davet ediyorum.

Buradan Koza Altın İşletmeleri A.Ş. Yetkililerine de sesleniyorum:

            Verdiğiniz kararı lütfen gözden geçiriniz. Pek çok Gümüşhanelinin işsiz kalmasına ve pek çok ailenin mağdur olmasına neden olacak bu kararın tekrar gözden geçirilmesini ve madenin açık tutulmasını istiyoruz.

            Gelinen noktada herkesten daha duyarlı olmasını istiyor, neticede bu tesisin dün olduğu gibi bugün de ülke ekonomisine katkı sağlaması gerektiğini düşünüyorum.

           

Kamuoyuna Saygı ile arz ederim.

           

           29.01.2014

          Mustafa Canlı

Gümüşhane Belediye Başkanı

Yorumlar (1)
kozalı 29 10 yıl önce
biz madene emek vermiş kişiler olarak buranın hükümet tarafından ucuz sebeplerle kapatılmasına karşıyız hükümetin gerekli izinleri vererek bu insanların çalışmasına devam etmesi gerekiyor 400 kişinin ekmeğiyle oynamak nedemek bilirmisiniz
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38