banner333

banner309

Mustafa Canlı Son Yolculuğuna Uğurlandı

İstanbul’da Covid-19 nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden İstanbul İSTAÇ A.Ş. Genel Müdürü Mustafa Canlı, memleketi Gümüşhane’de binlerce kişinin katılımıyla son yolculuğuna uğurlandı.

Gümüşhane 28.09.2020, 16:53
Mustafa Canlı Son Yolculuğuna Uğurlandı
banner400

İstanbul’da Covid-19 nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden İstanbul İSTAÇ A.Ş. Genel Müdürü Mustafa Canlı, memleketi Gümüşhane’de binlerce kişinin katılımıyla son yolculuğuna uğurlandı.

Türk bayrağına sarılı tabutu evinden araçla Gümüşhane Belediyesi önüne getirilen Canlı için burada Belediye Başkanlığı tarafından tören yapıldı.

Gümüşhane’de 3 dönem üst üste Belediye Başkanlığı ve 25.dönem Milletvekilliği yapan Canlı’nın özgeçmişinin okunmasıyla başlayan törende babası Temel, eşi Müzeyyen, çocukları Ebru, Elif, Yunus Emre Canlı ve sevenleri hazır bulundu.

Törende konuşan Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, “Gümüşhane’nin 3 dönem Belediye Başkanlığını yapan, 25.dönem Milletvekili olarak görev yapan ve en son İSTAÇ A.Ş. Genel Müdürlüğünü yapan Mustafa Canlı ağabeyimizin vefatı bizi derinden üzdü. Uzaktan ve yakından buraya gelenler, İstanbul’daki mesai arkadaşları, tüm hemşehrilerimiz bu acımıza paydaş olduğunuz için hepinize en kalbi şükranlarımı arz ediyorum” dedi.

“Mustafa Canlı bu şehrin yetiştirdiği önemli kişilerden birisiydi”

Canlı’nın Gümüşhane’nin yetiştirdiği önemli kişilerden birisi olduğunu dile getiren Çimen, “Mustafa ağabeyimiz iyi bir baba, iyi bir eş, iyi bir arkadaştı. Mustafa bey gönüllerimize hep taht kurdu. Taraflı, tarafsız herkesin ağabeyi, kardeşi oldu. Gümüşhane’nin 19.Belediye Başkanı oydu. 20.Belediye Başkanı da benim. Milletvekili seçildiğinde TBMM’de ziyaretine gittim. Onda küskünlük dargınlık yalnızca bir akşam sürerdi. Onun en kötü sözü “Hey vicdansız” derdi. Ben bütün haklarımı helal ediyorum” diye konuştu.

“Gümüşhane büyük bir değerini kaybetmiştir” 

Gümüşhane Belediyesi olarak Mustafa Canlı’nın adını şehrin güzel yerlerinde onurlandıracaklarını kaydeden Çimen, “Bunu önümüzdeki hafta Belediye Meclisinde onun kararını alacağız. Kaybımız, acımız çok büyük. Rabbim yakınlarına, ailesine, eşine, çocuklarına sabırlar versin. Gümüşhanemizin başı sağolsun. Mekanı cennet olsun, ruhu şad olsun. Bizler ona hakkımızı helal ediyoruz. Sizler de helal edin. Gümüşhane büyük bir değerini kaybetmiştir” ifadelerini kullandı.

“Kelimelerin bittiği yerdeyiz”

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar da “Bugün kelimelerin bittiği yerdeyiz. Gümüşhane bugün yiğit bir evladını kaybetti. Ruhu şad olsun” diyerek konuşmasını daha sürdüremedi ve gözyaşları içerisinde mikrofonu bıraktı.

Önceki dönemlerde Belediye Meclisinde birlikte görev yaptığı Mehmet Devran’ın yaptırdığı duanın ardından Canlı’nın Türk bayrağına sarılı naaşı cenaze namazı kılınmak üzere Kemaliye Camii avlusuna getirildi.

İl Müftüsü Dr. Mehmet Sırrı Şık tarafından kıldırılan cenaze namazı sonrası Canlı, gözyaşları içerisinde Emirler Mezarlığında toprağa verildi.

Cenaze törenine Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, Erzincan Valisi Mehmet Makas, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Hacı Osman Akgül, İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Belediye Başkanı Ercan Çimen, eski milletvekili ve Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Kemalettin Aydın, ilçe ve belde belediye başkanları, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle çok sayıda vatandaş katıldı.

Bir süredir yeni tip koronavirüs hastalığı (Covid-19) nedeniyle İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesinde yoğun bakım servisinde tedavi gören ve önceki gün hayatını kaybeden İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki İSTAÇ A.Ş. Genel Müdürü Mustafa Canlı, 58 yaşında evli ve 3 çocuk babası di.

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (1)
Araştırmacı Hafız Müezzin Yazar Murat Uçar 3 yıl önce
İyi bir insan öldüğünde ona ağlamayın,
Asıl onu kaybeden topluma ağlayın.

Allah'ım ölmüşlerimize rahmet et. 
Günahlarını affet.
Mekanlarını cennet et.
Cenneti hepimize her müslümana nasip et. Allâhım cenneti hak edecek kazana bilecek ibadetler yapmayı salih ameller işlemeyi bizlere ve
her müslümana nasip et.

Yarabbi değerli Altın Kalpli insanı makamı mahmuda ulaştır.
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:20
Öğle 12:35
İkindi 15:58
Akşam 18:40
Yatsı 19:59