banner333

banner309

Mustafa Canlı İçin İlk Tören İstanbul’da Yapıldı

Koronavirüs tedavisi gördüğü Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde hayatını kaybeden İstanbul İSTAÇ A.Ş Genel Müdürü hemşehrimiz Mustafa Canlı için İSTAÇ önünde helalleşme töreni düzenlendi.

Gümüşhane 27.09.2020, 17:37
Mustafa Canlı İçin İlk Tören İstanbul’da Yapıldı
banner400

Koronavirüs tedavisi gördüğü Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde hayatını kaybeden İstanbul İSTAÇ A.Ş Genel Müdürü hemşehrimiz Mustafa Canlı için İSTAÇ önünde helalleşme töreni düzenlendi. 

Bir yılı aşkın süredir görev yaptığı İSTAÇ’ın Şişli’deki Genel Müdürlük binasının önünde düzenlenen ve annesi Havva, babası Temel, eşi Müzeyyen, çocukları Ebru, Elif, Yunus Emre Canlı ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katıldığı törende siyasi partilerin temsilcileriyle İBB üst yönetimi, mesai arkadaşları, çok sayıda Gümüşhaneli STK temsilcisi ve hemşehrimiz hazır bulundu.

Törende konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Çok üzüntülüyüz. Bizim yol arkadaşımız, abimiz. Gerçekten iz bırakıp bu dünyadan göçen iyi bir aile babası. Abimizin bütün emanetleri bizimdir. Ailesi her şeyiyle bizimdir. Hiçbir tereddüt duymasınlar. En güzel şekilde onun anısını Gümüşhane’de yaşatacak bir alanı da biz İBB olarak yapacağız. Onun izinin de sabit kalması için inşallah Gümüşhane’ye iz bırakacak bir hizmetimiz olacak” dedi.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan anma töreninde tabutuna Türk bayrağı sarılan Mustafa Canlı için dualar edildi, mesai arkadaşları ve kendisini uğurlamaya gelenlerden “Helallik” alındı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Canlı’nın ailesine taziyelerini sunduktan sonra kısa bir konuşma yaptı.

"Çok güzel izler bıraktı"

Canlı’nın dünyada iyi bir iz bırakarak göçtüğünü ifade eden İmamoğlu, “Çok üzüntülüyüz. Bizim yol arkadaşımız, abimiz. İyi bir aile babası. Yöresinde iyi tanınan, çevresinde iyi tanınan çok kıymetli bir insan. Ailesinin yüreklerinde de bir ferahlık olmasını istiyorum. Böyle güzel iz bırakıp giden insana sahip olduklarından ötürü de gurur duysunlar. Yani sadece güzel ablamız eşine, evlatlarına, ailesine, ‘başınız sağ olsun’ denecek bir insan değil o. Güzelliği ile beraber kurumumuz İBB’ye, İSTAÇ ailesine baş sağlığı denecek bir insan. Gümüşhane’ye baş sağlığı denecek bir insan” dedi.

“Birlikte çalışmaktan gurur duyuyorum”

Mustafa Canlı ile bir yılı aşkın süredir birlikte çalıştıklarını kaydeden İmamoğlu, şunları söyledi. “Kısa bir süre çalıştık ama bir insanın çevresine yaydığı güzel enerjiyi de yaşadığım için onunla beraber olduğum ve yol arkadaşlığı yaptığım için de gerçekten onur ve gurur duydum. Bu güzel duygularla yolcu edeceğimiz abimiz inşallah hakkını bize helal etmiştir. Eminim ki sizler de canı gönülden, yürekten haklarınız helal ediyorsunuzdur. Bundan eminim. İstemezdik böyle olsun, istemezdik böyle bir hastalıkla dünyadan göç etsin. Ama ne yazık ki böyle bir dönem yaşıyoruz. Allah herkesi korusun öncelikle. Hepimiz sağlığımıza dikkat edelim. Uyarılara riayet edelim. Bu süreçte böyle bir hastalık herkese denk gelebilir; şakası yok.”

“Canlı’nın anısını Gümüşhane’de yaşatacağız”

Mustafa Canlı’nın geride kalan ailesinin kendilerine emanet olduğunu, her şeyleriyle ilgileneceklerini belirten İmamoğlu, “Abimizin bütün emanetleri bizimdir. Hiçbir tereddüt duymasınlar, bu kurum büyük bir kurumdur. Bu kurum, asaletiyle ve vefasıyla hiçbir kimseyi yalnız bırakacak bir kurum değildir. Sizler bizim ablamızsınız, kardeşlerimizsiniz ve ailemizsiniz. Bunları unutmayın. Mustafa abi yolun açık olsun, Allah rahmet eylesin, mekanın cennet olsun. Buradan Gümüşhane’ye hareket edilecek. Oradaki hemşerilerimize de selamlarımızı ve başsağlığı dileklerimiz iletiyoruz. Seyahat etmek, büyük katılımlı cenazelerde bulunmak hepimiz adına riskli günler. Ama onun oradaki kabri ve izi de bize emanettir. Onun da takipçisi olacağız. İnşallah gidip kabrini de ziyaret edeceğiz. En güzel şekilde onun anısını orada yaşatacak bir alanı da biz İBB olarak yapacağız. Onun izinin de sabit kalması için inşallah Gümüşhane’ye iz bırakacak bir hizmetimiz olacak” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu’nun konuşmasının ardından Canlı’nın cenazesi, ambulansa koyularak defnedilmek üzere memleketi Gümüşhane’ye gönderildi. 

Diğer yandan Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Canlı için taziye dileklerini iletti. Başkan Çimen mesajında “İstaç Genel Müdürü hemşehrimiz sayın Mustafa Canlı beyfendinin vefatını üzüntü içinde öğrendim. Kendisine Allah’tan rahmet kederli ailesine başsağlığı dilerim” dedi. Başkan Çimen, Canlı için yarın saat 13.00’da 3 dönem üst üste görev yaptığı Gümüşhane Belediyesi önünde tören düzenleneceğini de duyurdu.

Vefatıyla hem Türkiye'yi hem de Gümüşhane'yi yasa boğan Canlı, saat 14.00’da Kemaliye Camiinde kılınacak cenaze namazının ardından Emirler Mezarlığında toprağa verilecek.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09