banner333

banner309

Muhtarlar Günü Mesajları

Gümüşhane'de 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle yayımlanan kutlama mesajları.

Gümüşhane 18.10.2020, 23:00
Muhtarlar Günü Mesajları
banner400

AK PARTİ İL BAŞKANI AV.CELALETTİN KÖSE

“19 Ekim tarihi, 19.10.2015 tarihli ve 2015/11 sayılı Başbakanlık Genelgesi ile muhtarlarımız ve muhtarlık müessesesinin ihtiyaçları, karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri ile bu müessesenin tarihsel bağlarını korumak amacıyla, hükümetimiz tarafından "Muhtarlar Günü" olarak belirlenmesi, devletimiz ve hükümetimizce, en küçük yerel hizmet birimi olarak muhtarlarımıza verilen önem ve değerin göstergesidir.

Seçilerek göreve gelen muhtarlarımız, demokrasinin çekirdeği denilebilecek bir öze sahiplik yapmaktadırlar. Muhtarlarımız, bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı b,ir rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel ihtiyaçlarından biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmektedirler.

Sayın Cumhurbaşkanımızın belli aralıklarla muhtarlarımızla bir araya gelmesi, Sayın Bakanlarımızın muhtarlarımızla istişarelerde bulunması devletimizin muhtarlarımıza verdiği önemin en güzel nişanesidir. 

Dolayısıyla muhtarlarımız, halkımızla çok daha alakadar olmak, halkımızın talep, problem ve ihtiyaçlarını en kısa yoldan yetkili makamlara arz ederek çözüme vesile olmak hususunda daha iyi imkânlara kavuşmuştur.

Vatandaşlarımızın kamu ve yerel yönetimlerce gerçekleştirilen hizmetlerle buluşması, insanımızın mutlu ve huzurlu bir yaşam sürmeleri için kamu ve yerel yönetimler arasında önemli bir köprü vazifesi gören tüm muhtarlarımızın “19 Ekim Muhtarlar Günü`nü  kutluyor, bütün muhtarlarımıza sağlık ve mutluluklar diliyorum”

GÜMÜŞHANE KÖY VE MAHALLE MUHTARLARI DERNEĞİ BAŞKANI GÜRBÜZ DEMİR:

“İlki 2016 yılında ülke genelinde kutlanmaya başlanan 19 Ekim Muhtarlar Gününün hayırlı olmasını diliyorum. Bu günün kutlamasında ve muhtarlık camiamıza vermiş oldukları önem ve değerden dolayı başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve sayın İçişleri bakanımıza saygı ve  şükranlarımızı sunuyoruz.Devlet millet bütünleşmesinin tescillendiği bir demokrasi bayramı olan bu önemli gün vesilesi ile görevlerimizi hakkıyla   yerine getirebilmek vatandaşlarımızın sorunlarını çözüme kavuşturabilmek adına son yıllarda yapılan çalışmalardan dolayı teşekkür ediyoruz. Bir taraftan muhtarlık müessesesinin kurumsallaşarak etkinliğinin arttırılması adına adımlar atılırken diğer taraftan da özlük haklarımızın iyileştirilmesi ile beraber muhtarlık cazip hale getirilmiştir. 191 yıllık bir geçmişi olan bu müessesenin fedakar neferleri olarak muhtarlık seçimlerinin selameti kavgasız Vukuatsız olması için seçim kanununun düzeltilmesi adaylık usulüne göre yapılması 442 ile 4541 sayılı köy ve mahalle kanununun günümüz şartlarına göre düzenlenerek güncellenmesi ve muhtarlık seçimlerinde de birleşik oy pusulası kullanılması taleplerimizdir. 1839 dan bu güne kadar varlığını devam ettiren bu müessesenin bireyleri olarak bu özel günde görevi Başında şehit edilen muhtarlarımıza ve tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz son yıllarda adeta altın çağını yaşayan Biz muhtarlar için şu ana kadar yapılan çalışmalarda emeği geçen başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın İçişleri Bakanımız olmak üzere emeği geçen herkese sonsuz teşekkür eder saygılarımızı sunarız.”

İYİ PARTİ İL BAŞKANI ALİ ATEŞ

“Muhtarlık müessesi toplumun sosyal ve idari hizmetleri yerine getirmek, insanlarımızın daha sorunsuz bir çevrede yaşamalarını sağlamak için kurulmuş müesseselerdir. Muhtarlık, toplumumuzun kültürel ve toplumsal hayatımızın önemli mihenk taşlarından biridir. Yaptıkları görev itibari ile devlet ile vatandaş arasında bir köprü vazifesi görmektedirler. Muhtarlar aziz milletimizin birinci derecede temsilcileridir. Demokrasinin ilk ve en önemli basamağıdır. Halkın doğrudan seçtiği yegane kişilerdir.

Bu nedenle çok önemli görevler icra etmektedirler. Tüm muhtarlarımızın bu özel gününü kutluyor sevgi ve saygılar sunuyorum”

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46