banner333

banner309

Minik Metehan Destek Bekliyor

İngiltere’de SMA hastalığı ile mücadele eden 1 yaşındaki Gümüşhaneli Metehan Fidan için tek umut olan 1,9 milyon sterlinlik ilacı alabilmek için başlatılan kampanya devam ediyor. Son olarak Ülkü Ocakları İl Başkanlığı Metehan bebeğin yaşaması için kampanyaya destek çağrısında bulundu.

Gümüşhane 01.12.2020, 22:58
Minik Metehan Destek Bekliyor
banner400

İngiltere’de SMA hastalığı ile mücadele eden 1 yaşındaki Gümüşhaneli Metehan Fidan için tek umut olan 1,9 milyon sterlinlik ilacı alabilmek için başlatılan kampanya devam ediyor. Son olarak Ülkü Ocakları İl Başkanlığı Metehan bebeğin yaşaması için kampanyaya destek çağrısında bulundu.

İngiltere’nin Leicester Royal Infirm şehrinde 12 Kasım 2019’da Fidan ailesinin tek çocuğu olarak dünyaya gelen Metehan bebeğe 7 haftalıkken hastanede uzun süren tetkikler neticesinde çok nadir görülen SMA Tip-1 hastalığı teşhisi konuldu. 

Anne Zeliha Fidan ve baba Tuncay Fidan, 6 aylık ve daha küçük bebeklerde görülen Spinal Müsküler Atrofi (SMA) Tip-1 hastalığı teşhisi konulan mini Metehan için hem sosyal medya üzerinden hem de ata ocakları Gümüşhane’de çeşitli kampanyalar düzenliyor.

Vücutta kasları tutarak hareket kabiliyetine etki eden, kas kaybı ve zayıflığa neden olan ender hastalık Türkiye'de her 6 bin doğumdan birinde görülebiliyor.

Kelkit ilçesine bağlı Karaçayır Mahallesinden olan Fidan ailesi, minik Metehan için şuan bilinen tek tedavi yöntemi olan ve bir dozu yeterli olan “Zolgensma gen terapi” için gereken 2,4 milyon doları toparlamaya çalışıyor.

Hastalığı yüzünden kasları günden güne eriyen, yutkunamadığı için burnundan midesine uzatılan boru ile beslenen Metehan bebek, fizik tedavi sayesinde sadece eline verilen oyuncağı tutabiliyor. Geceleri cihaza bağlanmak zorunda kalan, anne ve babasının nefesi kesilir korkusuyla başında sabaha kadar nöbet tuttuğu Metehan bebeğin yaşıtları gibi oynayabilmesi, büyüyebilmesi için Zolgensma gen terapisi gerekiyor.

Metehan’ın doktorları bu tedavi olmadan en fazla bir yıl daha dayanabileceğini söylerken, evlatları için bir umut yolculuğuna çıktıklarını kaydeden Fidan ailesi ise hayırsever vatandaşların bağışlarını bekliyor.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaparak duyarlı vatandaşları bağış yapmaya çağıran Ülkü Ocakları İl Başkanı Serkan Alp, "Ülkü Ocakları olarak Milletimizin mutluluğunda, sevincinde, hüznüne, kederinde her zaman yanındayız. Metehan bebeğe duyarsız kalmamız düşünülemez. Metehan için biz varız. Yardım kampanyasını destekliyoruz. Kıymetli gönüldaşlarımız Metehan bebek için sizlere başvuracağız" dedi.

Siz de Metehan bebeğe nefes olmak isterseniz karınca karacınca gönlünüzden kopan miktarları gönderebilirsiniz.

https://www.gofundme.com/f/metehan039s-sma-type-1-treatment


https://www.paypal.com/paypalme/metehanumutol


www.metehansmajourney.co.uk

Türkiye’den bağış yapmak isteyenler için IBAN numarası:

IBAN NO: TR54 0006 4000 0019 4300 322246
BANKA: IS BANKASI
ALICI: Tuncay Fidan 
ACIKLAMA: Lutfen aciklama kismina sadece Tuncay Fidan yazin


Avrupadan bagis yapmak isteyenler icin IBAN numaramiz:
LUTON TURKISH COMMUNITY
ASSOCIATION NUMBER TWO
ACCOUNT
Sort Code 20-53-33
Account No 83357643
SWIFTBIC BUKBGB22
IBAN GB86 BUKB 2053 3383 3576 43
Isim olarak “metehana umut ol” veya “Luton Turkish Community” yazabilirsiniz. 

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38