banner333

banner309

Millet Devletine Teşekkür Etti

Gümüşhane’de Kent Konseyi’nin 15 Temmuz ve demokrasi özel gündemi ile gerçekleştirdiği genel kurul toplantısında ‘Millet devletine teşekkür ediyor’ temasıyla protokol üyelerine plaket takdim edildi.

Gümüşhane 18.10.2016, 10:28 18.10.2016, 10:30
Millet Devletine Teşekkür Etti
banner400

 Gümüşhane’de Kent Konseyi’nin 15 Temmuz ve demokrasi özel gündemi ile gerçekleştirdiği genel kurul toplantısında ‘Millet devletine teşekkür ediyor’ temasıyla protokol üyelerine plaket takdim edildi.



Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen programa Vali Okay Memiş, Garnizon Komutanı Albay Cezayir Danışan, Milletvekilleri Hacı Osman Akgül, Cihan Pektaş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İhsan Günaydın, Vali Yardımcısı Şenol Turan, ilçe kaymakamları, ilçe ve belde belediye başkanları, AK Parti İl Başkanı Celalettin Köse, MHP İl Başkanı Nadim Aydın, kent konseyi üyeleri katıldı.



Toplantının açılış konuşmasını yapan Kent Konseyi Başkanı Hasan Pir, 15 Temmuz darbe girişiminin bin yıllık Türk tarihinde görülen en elim, en tehlikeli, en gaddar suikast olduğuna değinerek, “Bu hain plan Allah’ın yardımı, basiretli yöneticilerimizin idraki ve kararlılığı, milletimizin cesareti ile atlatılmıştır. Bu kadar hainliğin kısa sürede unutulmaması gerekir” dedi.



Programda Kent Konseyiyle ilgili özet brifingin ardından 15 Temmuz hain darbe girişimi nedeniyle Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlattırılan belgesel filmi izlettirildi.



Programda ilk olarak söz alan Belediye Başkanı Ercan Çimen, Belediye Başkanlığı süresince yaptıkları en büyük yatırımın 15 Temmuz’da yaptıkları yatırım olduğuna vurgu yaptı.



Darbeye karşı direnen kahraman Türk milletine şükranlarını sunarak konuşmasına başlayan Çimen, “Allah bir daha o günleri göstermesin. O günleri bizzat yaşadık. Milletin gücünün önüne geçecek herhangi bir güç yok. Biz 15 Temmuz’u unutmadık, unutturmayacağız. O günleri yaşamak çok önemli” dedi.



BAŞKAN ÇİMEN O GECE YAŞANANLARI ANLATTI



15 Temmuz gecesini ve Gümüşhane’de yaşananları anlatan Başkan Çimen, şunları söyledi: “O gece birkaç nikah kıydım ve Belediye’ye doğru geldim. Birkaç telefon aldım. Sayın Başkan güvenli bir bölgeye geçin diye. Şaşırdım. Bizim vatanımız burası, burada doğduk, burada öleceğiz diyerek tersledim. Büyüklerimi aradım, arkadaşlarımla istişare ettim. Hemen Belediye’den bir anons yaptırdım. Ve herkesi Belediye’nin önüne çağırdım. Ardından haberler geliyor. AK Parti Genel Merkezine, İl teşkilatlarına saldırı olduğu için AK Parti İl teşkilatı için bir anons yaptırdım ve ardından sosyal medyadan herkesi parti binasına çağırdım. Partide arkadaşlarla toplanarak ne yapacağımızı planladık. Kalkan olacağız. Sayın Valimizi aradık, garnizon komutanı ve emniyet müdürüyle beraber olduğunu söyledi. O akşam sabaha kadar cesaretli bir şekilde kalemizi koruduk. Biz o 27 gün Gümüşhane’nin kahraman insanlarıyla beraber sabahlara kadar nöbet tuttuk.  Allah o günleri bir daha göstermesin. Allah Başkomutanımızı da başımızdan eksik etmesin.”



“O GECE TARİHİN EN BÜYÜK İŞGAL GİRİŞİMİYDİ”



AK Parti Gümüşhane Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Cihan Pektaş ise “Bu ülkede insanların fikri ve zikri ne olursa olsun vatan söz konusu olunca gerisinin teferruat olduğunu bir kez daha gösterdi. Eğer o gece Gümüşhane’de de FETÖ hainin katil askerleri Gümüşhane’ye saldırmış olsaydı o meydandaki bütün kardeşlerimiz ölümü göze almışlardı. O gece tarihin en büyük işgal girişimiydi. Uzun yıllardır bu coğrafyaya oynanan oyunun altın vuruşunu Türkiye’ye yapmak istediler. Türkiye bu bölgenin şahıdır. Milletimiz buna izin vermedi. FETÖ’nün filleri yukarda ebabiller yerdeydi. Bu şehitlerimizin her biri ebabildir. Bizim milletimiz kahramandır” ifadelerini kullandı.



İnsanların verilmiş sadakaları olduğu gibi ülkelerin de verilmiş sadakaları olduğuna değinen Pektaş, “Bizim ülkemizin verilmiş sadakası çoktur. Biz gücümüz yettiğince her zaman mazlumun yanında olduk. Nerede bir ateş varsa söndürmeye gitmişizdir. 3 milyon Suriyeli kardeşimizi yıllardır bağrımıza bastık, ekmeğimizi bölüşüyoruz. Filistin’in, Gazze’nin yaralarını hep biz sardık. Bu bizim milletimizin sadakasıydı. Rabbim Cumhurbaşkanımızın önderliğinde milletimizin gösterdiği kahramanlık ve bu sadakalar sayesinde milleti ümmete bağışladı” dedi.



“Bu memleket, bu millet yıkılmaz” diyerek bunun sebeplerini açıklayan Pektaş, şöyle konuştu: “Sadece Filistin’de ki bir annenin, Suriye’deki bir çocuğun, Kerkük’teki bir delikanlının ettiği dua hürmetine değil, Kosova meydanında Sultan Murat’ın kabul olan dualarının hürmetine bu millet yıkılmaz. Ölümü göze alan bir lider ve onun arkasındaki 100 milyonların duası ve onun arkasındaki milyonlarca insanın vatanı milleti için ölümü göze alma arzusu hürmetine bu memleket yıkılmaz. Biz bundan sonra daha çok çalışacağız, üreteceğiz. Biz o gece yalnız olmadığımızı biliyorduk.”



Türkiye’nin sınırlarının Ağrı dağı ile Edirne arasında olmadığını ifade eden Pektaş, “Bizim coğrafyamız çok geniş. Bundan sonra ümmet ve mazlumlar için daha çok çalışıp liderimize sahip çıkacağız. Bütün dünyaya kafa tutan işgalci güçlerin muzdarip olduğu bir lidere ne kadar sahip çıkarsak. Ona sahip çıkmak devletimize memleketimize sahip çıkmaktır. Onun liderliğinde Türkiye lider ülke olacaktır. Buna inancımız tamdır. Anadolu adeta bir iksir. Anadolu’ya sahip olan süper güç oluyor. Batı bunu çok iyi biliyor. Onlar bizi bizden daha iyi biliyor. O yüzden Türkiye’nin gelişmemesi ve daha büyümemesi için biran önce bizi ecdadımızın geldiği yere göndermenin hesabını yapıyorlar. Bu millette bu vatanda sevgisi oldukça kimse buradan atamaz. Bu milletin hepsi vatanı için ölmeye hazırdır. Ölümü göze almış bir milletten korkulur. Bizim karşımızda hiçbir güç duramaz” ifadelerini kullandı.



AK Parti Gümüşhane Milletvekili Hacı Osman Akgül ise 15 Temmuz’un Türkiye’nin 2.kurtuluş savaşı mücadelesini kazandığı gün olduğunu belirterek, “Türk tarihinde birçok hain girişimler olmuştur ama 15 Temmuz’daki kadar alçakçası, haincesi olmamıştır. Biz 15 Temmuz’da bu hain girişimi engelleyemeseydik bugün Suriye’de, Kuzey Irak’ta ne gibi gelişmeler olabilirdi ve Türkiye bunun neresinde olurdu. Bugünün stratejik planını gerçekleştirmek için 15 Temmuz’da bir girişimde bulundular. Türkiye’ye rağmen bir şey yapamayacaklarını bildikleri için 15 Temmuz akşamı böyle bir hain girişimde bulundular. Eğer başarılı olsalardı Türkiye var olur muydu tartışma konusu ama var olsa dahi itiraz edemeyeceği bir Kuzey Irak ve Suriye yapılanması olacaktı” diye konuştu.



“BUNLAR RAHAT DURMAYACAKLAR”



15 Temmuz öncesinde Gezi Olayları, 17-25 Aralık olayları ve 7 Şubat olaylarının yaşandığını hatırlatan Akgül, “Amaç şudur: Güçlü bir Türkiye olmayacak, Recep Tayyip Erdoğan olmayacak. Onu yok edersek Türkiye’yi dize getirmiş oluruz. Türkiye’yi dize getirince bütün mazlum milletler karşımızda diz çökerler anlayışındalar. Bu millet 15 Temmuz’da ülkesine, milletine, vatanına, bayrağına ve liderine sahip çıkmıştır. Herşeyden önce Türkiye’de vatan deyince herşeyin teferruat olduğunu 15 Temmuz akşamı idrak ettik. Yaşadığımız güncel olaylar bizi 15 Temmuz akşamı kadar uyanık, birlik ve beraberlik içerisinde, el ele omuz omuza olmamızı zorunlu kılmaktadır. Bu ülke üzerine büyük bir oyun oynanıyor. 15 Temmuz’u savuşturduk ama bu hainler ve içimizdeki uzantıları neler daha planlıyor henüz bundan haberdar değiliz. Bunlar rahat durmayacaklar. Su uyuyacak ama düşman uyumayacaktır. Bu nedenle yine o birlikteliğimizi sürdüreceğiz” dedi.



“İLK DUYDUĞUMDA BÜYÜK BİR ÖFKE HİSSETTİM”



Gümüşhane’nin darbe teşebbüsüne en erken refleks gösteren illerden birisi olduğuna değinen Vali Memiş, “İlk duyduğumda büyük bir öfke hissettim. Darbenin hiçbir türüne evet diyemeyiz. Saat 22 sıralarında haberdar olduk. 22.30’a kadar gecikmeden, iş tersine dönmeden biz net tavrımızı ortaya koyduk. Bundan dolayı başta İl Jandarma Komutanım ve Emniyet Müdürüme şükranlarımı sunuyorum. Bütün ilçelerimizi de kontrol altına aldık. Konuttan makama geçtim. Kritik saatlerdi. Herkesin morale ihtiyacı vardı. Biz Gümüşhane olarak sizlerin desteğiyle çok kısa süre içerisinde bu tavrı ve refleksi gösterdik.  Belki de 81 il içinde en hızlı refleks gösteren ildik” dedi.



“BU BADİREYİ HEP BERABER ATLATTIK”



Gümüşhane’de şehrin asayişini temin etmekle görevli olanların birbirine silah çekmediğini kaydeden Vali Memiş, “Sayın Cumhurbaşkanımızın halkı meydanlara daveti vatandaşımız için davet, bizim için kesin talimat idi. O saatten sonra hepimiz meydanlarda olduk. Bu badireyi hep beraber atlattık” diye konuştu.



“İLK KEZ AÇIKLIYORUM: İZMİR CASUSLUK DAVASINDA İFTİRA ATTIKLARI 30 MÜLKİ AMİRLERİNDEN BİRİSİ BENİM”



Hayatının hiçbir evresinde FETÖ yapılanmasıyla en ufak bir irtibatı olmadığını, bilakis FETÖ’cülerin iftira attığı davalarda ismi geçenlerden birisi olduğunu ilk kez açıklayan Vali Memiş, “İzmir casusluk davasında iftira attıkları 30 mülki amirlerinden birisi benim. Bu terör örgütünün hedef tahtasına oturttuğu insanlardan birisi olarak burada Valilik yapıyorum. Onlar bizim hakkımızda delil ürettiler. Biz devletiz. Bir terör yapılanmasıyla devlet yapılanması bir olmaz. Bize o iftirayı atmalarına rağmen biz kamuda Gümüşhane’de bir tek FETÖ’cü bırakmayacağız. Bizden küçük hesaplarla herkesi bir torbayı doldurmamızı beklemeyin. En ufak kuşkunun da üzerine gideceğiz. 250’ye yakın kamu görevlisi hakkında işlem yaptık. Ve bu 250 kişinin büyük çoğunluğu emniyet mensubu. Kılı 40 yararak işlem tesis ediyor. En ufak şüphenin üzerine gideceğiz” dedi.



“GÜMÜŞHANE’DE ÇOK DERİN BİR FETÖ YAPILANMASI VAR”



Gümüşhane’de bugüne kadar kamu ve sivil yaklaşık 300 kişi hakkında işlem yapıldığını fakat Gümüşhane’de çok derin bir FETÖ yapılanması olduğunu dile getiren Vali Memiş, “Cezayir’in FETÖ imamı Gümüşhaneli çıktı. Anında pasaportunu iptal ettik. Afrika kıta imamının Gümüşhaneli olduğu iddiası var. Onun için bizlere yardımcı olun” ifadelerini kullandı.



“İNŞALLAH YENİ KAPI RUHU DEVAM EDER”



Türkiye’nin vekalet savaşlarına maruz kaldığını, taşeron örgütlerinin savaş alanlarına dönüştürülmek istendiğine değinen Vali Memiş, şu sözlerle konuşmasını sonlandırdı: “Gezi olayları bunun başlangıcıydı. Orada hedeflenen hükümeti alaşağı etmekti. Sandıktan çıkmış iradeye hiçbir şekilde müdahale edilemez. Herkes demokrasiyi sindirecek. 17-25 Aralık bir hukuk darbesiydi, netice alınamadı. En son 15 Temmuz FETÖ darbesi. O darbenin de ötesinde bir iç savaş çıkarma niyeti ve gayesiydi. İnşallah Yeni Kapı ruhu devam eder. Bizim sizlere hizmet etme sorumluluğumuz var. 15 Temmuz’da Gümüşhane’nin ismini taçlandırdığınız için hepinize minnettarım, şükranlarımı sunuyorum.”



Programda daha sonra Vali, Milletvekilleri, Garnizon Komutanı, Belediye Başkanı, Cumhuriyet Başsavcısı, Rektör, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, İlçe ve Belde Belediye Başkanları ile siyasi partilerin il başkanlarına 15 Temmuz hain darbe girişimi ve bu darbeyi püskürten yüce Türk milletinin ve devletin yaptıklarının unutulmaması için halkın devletine teşekkürü temalı plaket takdim edildi. 

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 16 Nisan 2024
İmsak 04:04
Güneş 05:35
Öğle 12:27
İkindi 16:10
Akşam 19:09
Yatsı 20:34