banner333

banner309

Merkez Köylere Hizmet Götürme Toplantısı

Gümüşhane Merkez İlçe Köylerine Hizmet Götürme, Çevre, Kültür ve Turizm Birliği meclis toplantısı yapıldı.

Gümüşhane 17.04.2013, 08:16
Merkez Köylere Hizmet Götürme Toplantısı
banner400

 Valilik Toplantı salonunda yapılan toplantıya Vali Yardımcısı ve Birlik Başkanı Cahit Karatepe, Birlik Müdürü Bayram Akçay, İl Genel Meclisi üyeleri Naim Ağaç, Muammer Taş, Muhtarlar Derneği Başkanı Ekrem Sebat Turan ve 79 köy muhtarı katıldı.

 Toplantıda yaptığı açılış konuşmasında 2012 yılının birlik açısından birçok yatırımın gerçekleştirildiği bir yıl olduğunu ifade eden Vali Yardımcısı ve Birlik Başkanı Cahit Karatepe, yapılan hizmetlerin hayırlı olması temennisinde bulundu.

 Bu yıl için 65 bin metrekarelik parke ihalesinin gerçekleştirildiğini, içme suyu ve kanalizasyonu biten ve nüfusu fazla olan köylerden başlayarak parke döşeneceğini kaydeden Karatepe, son iki yıl içinde yapılan birinci kat asfaltlar ile grup yollarının ikinci kat asfaltlarının bu yıl bitirilmesinin planlandığını söyledi.

 Toplantıda daha sonra birlik encümenine iki muhtar üye ile iki il genel meclisi üyesi seçimi yapıldı. Yapılan oylama sonucunda muhtar üyeliğe Şephane köyü muhtarı Mustafa Gürbüz ile Olucak köyü muhtarı Reşit Ayaz seçilirken, ihale komisyonu yedek üyeliğine ise Yayladere köyü muhtarı temel Yıldız seçildi. İl Genel Meclisi üyeliklerine ise Naim Ağaç ve Muammer Taş seçildi.

 İl Özel İdaresi birim müdürlerinin de hazır bulunduğu toplantının son bölümünde muhtarlara söz verilerek, köylerde yaşadıkları sorunları aktarmaları sağlandı.

 Toplantının son bölümünde Halk Sağlığı Müdürü Dr. Engin Pehlivan ve müdürlük yetkilileri köy muhtarlarına Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı ile ilgili bilgi verdikten sonra muhtarlara konuyla ilgili broşür, afiş ve kene kartı dağıttı. Pehlivan, KKKA haricinde Ölüm Bildirim Sistemi (ÖBS), aile hekimliği ve çevre sağlığı konularında muhtarlara bilgi aktardı.

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Temmuz 2024
İmsak 03:22
Güneş 05:08
Öğle 12:34
İkindi 16:28
Akşam 19:49
Yatsı 21:27