banner333

banner309

Maske Artık Her Yerde Zorunlu

Gümüşhane’de Vali Kamuran Taşbilek başkanlığında olağanüstü toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulu, il genelinde evler hariç her yerde maske takılmasını zorunlu hale getirdi.

Gümüşhane 11.09.2020, 11:56
Maske Artık Her Yerde Zorunlu
banner400

Gümüşhane’de Vali Kamuran Taşbilek başkanlığında olağanüstü toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulu, il genelinde evler hariç heryerde maske takılmasını zorunlu hale getirdi.

Yeni tip koronavirüs hastalığı (Covid-19) salgını kapsamında bugüne kadar Sağlık Bakanlığı, Koronavirüs Bilim Kurulu’nun önerileri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirilmeye devam ediliyor.

Kontrollü sosyal hayat döneminde salgınla mücadelenin genel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra her bir faaliyet alanı, iş kolu için ayrı ayrı belirlenen tedbirlere uyum ve etkin denetim mekanizmaları büyük önem taşıdığı ifade edilen kararla, il genelinde meskenler hariç olmak üzere kamuya açık alanlar, cadde, sokak, park, bahçe, piknik alanı, sahiller, toplu ulaşım araçları, işyerleri, fabrikalar gibi tüm alanlarda vatandaşlara istisnasız maske takma zorunluluğu getirildi.

Kararla birlikte minibüs/midibüsler ile koltuk kapasitelerinde herhangi bir seyreltme ve kaldırılma yapılmayan otobüsler gibi iç hacim bakımından fiziki mesafe kurallarının uygulanamayacağı şehir içi toplu ulaşım araçlarında ayakta yolcu alınmasına kesinlikle müsaade edilmemesine, restoran, kafe vb. tüm yeme-içme ya da eğlence yerlerinde saat 24.00’ten sonra müzik yayınına canlı müzik, kayıt dinletilmesi gibi her türlü yayın dahil hiçbir şartta izin verilmemesine karar verildi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39