banner333

banner309

Madenlerdeki Yaşam Odaları

Koza Altın İşletmeleri AŞ: "Şirketimize ait Gümüşhane Mastra ve Bergama Ovacık'ta yaşam odaları bulunmaktadır".

Gümüşhane 27.05.2014, 16:38 27.05.2014, 16:39
Madenlerdeki Yaşam Odaları
banner400

 Koza Altın İşletmeleri AŞ, şirketlerine ait Gümüşhane Mastra ve BergamaOvacık'taki yer altı maden işletmelerinde yaşam odalarının bulunduğunu bildirdi.

Koza Altın İşletmeleri AŞ'den yapılan yazılı açıklamada, Soma'da bir maden ocağında meydana gelen faciadan sonra yaşam odalarının sorgulanır hale geldiği ifade edildi.

Yaşam odalarının bir vardiyada yer altında çalışan personel sayısına göre belirlendiği belirtilen açıklamada, şöyle devam edildi:

"Şirketimize ait Gümüşhane Mastra ve Bergama Ovacık'ta yaşam odaları bulunmaktadır. Gümüşhane Mastra yer altı madenindeki yaşam odası, acil durum anında 20 kişiye, 50 saat nefes alınabilir oksijen sağlayabilme donanımına sahiptir. Sığınak kızaklı bir tabana montelidir ve acil durum anında personelin kolayca giriş yapabileceği yerlere yerleştirilebilir. Avustralya'da imal edilen bu sığınak odasının tek yapılma amacı, belli bir personel grubuna, içinde tesis edilmiş sistemlerden sağlanacak azami faydayı sunarak hayatta kalmalarını sağlamaktır. Bu sığınak nefes alınabilir ortamın yeniden yaratılması için denizaltı teknolojisini kullanır ve bütün sistemler soğutma ve hava temizleme için elektrik üreten güç inverteri vasıtasıyla deniz tipi akülerle çalışır."

Sığınağın, kaya düşmeleri ve göçüklerden gelecek doğrudan darbelere dayanmak için tasarlandığı kaydedilen açıklamada, "Oda 20 kişilik oturacak yer ve gerekirse yere iki sedye koyulabilecek kapasiteye sahiptir. Ayrıca otuma yerlerinin altında battaniye, su, nem giderme paketleri ve yedek oksijen tüpleri barındırılır" ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48