banner333

banner309

Kurtuluş mesajları

Gümüşhane’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 103.yıldönümü nedeniyle yayımlanan kutlama mesajları.

Gümüşhane 14.02.2021, 15:41 14.02.2021, 16:49
Kurtuluş mesajları
banner400

VALİ KAMURAN TAŞBİLEK

“Aziz milletimiz, vatanını ve onurunu korumak için yedi düvele karşı yurdumuzun dört bir köşesinde mücadele ederek, dünya tarihinin en haklı savaşı olan Kurtuluş Savaşı’ndan zaferle çıkmıştır. Tüm yurtta olduğu gibi, şanlı tarihimizdeki kahramanlık destanlarından biri de, günümüzden 103 yıl önce Gümüşhane’de yazılmıştır. 

Gümüşhane’nin kahraman evlatları, sahip oldukları manevi güç ve bağımsızlığa olan inançla büyük bir yiğitlik göstererek düşmanı topraklarımızdan çıkarmıştır. Bugün bizler, saygın ve bağımsız bir millet olmanın gururunu yaşıyorsak, bunu kahraman ecdadımıza borçluyuz.
Ülkesini sadece imanına ve vatanseverliğine güvenerek koruyan, kadın, erkek, genç, yaşlı demeden mevzilerde yüreğiyle çarpışan ve bu amaç uğruna kanlarını döken kahraman ecdadımız ilelebet milletimizin gönlünde yaşayacaklardır.

İlimizin düşman işgalinden kurtuluşunu, 103 yıl önceki ruh ve heyecanla idrak ettiğimiz bugün vesilesiyle, başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, Gümüşhaneli hemşehrilerimizin 15 Şubat Kurtuluş Günü’nü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

MİLLETVEKİLLERİ HACI OSMAN AKGÜL, CİHAN PEKTAŞ

“Bugün güzel Şehrimiz Gümüşhane’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 103. Yıldönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.Milli birlik ve beraberlik şuurumuzun somut bir ifadesi olarak tarihe altın harflerle yazılan önemli bir günü idrak etmekteyiz. Tarih yazmayı gelenek haline getiren şanlı milletimiz “makûs bir talihi” yenmiş; vermiş olduğu mücadele ile 14 Şubat 1918'de Torul, 15 Şubat’ta Gümüşhane, 17 Şubat’ta da Kelkit düşmandan temizlemiştir. Şanlı zaferlere ev sahipliği yapmış olan topraklarımız; o günlerin gururunu yaşatmaya devam etmektedir.

Ecdadımız nasıl ki bundan 103 yıl önce Al Bayrağı yere düşürmemek için canı pahasına mücadele ettiyse, bugün bizler de aynı mücadeleyi sürdürüyor; aynı ruhu koruyoruz. 

Ecdadımızdan devraldığımız bu toprakları, tarihi ve kültürel mirası en güzel şekilde değerlendirerek, geliştirerek ve koruyarak aziz milletimizin istifadesine sunmak için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Şehrimizin kurtuluş günü vesilesiyle ecdadımızın Türk Milletine en önemli emaneti olan “bağımsızlık şuurunu” bir ve beraber olarak ilelebet muhafaza edeceğimizi vurguluyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere; ülkemizin istiklal ve istikbali için canlarını feda eden bütün Şehitlerimizi rahmetle, Gazilerimizi hürmetle yâd ediyor; Gümüşhane’mizin düşman işgalinden kurtuluşunun 103. Yılını kutluyoruz.” 
 

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 103'üncü yıldönümü nedeniyle mesaj yayınladı. 

Başkan Çimen, Türk milletinin tarihinin şanlı zaferlerle dolu olduğunu kaydederek, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Gümüşhane’mizin düşman işgalinden kurtuluşunun 103’üncü yıl dönümünü birlik, beraberlik içerisinde coşkuyla ve heyecanla kutluyoruz. 19 Temmuz 1916’da Rus işgaline uğrayan Gümüşhane, yaklaşık iki yıllık süre içinde açlık, sefalet ve salgın hastalıklar nedeniyle büyük acılar yaşamışlardır.  Milli mücadele yıllarında tüm yurtta yakılan kurtuluş meşalesi 15 Şubat 1918’de Gümüşhane’yi de aydınlatmış ve Allah’ın izniyle şehrimiz düşman işgalinden kurtarılmıştır. Aziz milletimiz şanlı tarihi boyunca vatanına, milletine, bağımsızlığına ve milli değerlerine büyük bir aşkla bağlanmış, bu değerlerine yönelen her türlü tehdidi canını ortaya koyarak bertaraf etmeyi vazife bilmiştir. Bizler 1071’de Anadolu’ya geldik, bu toprakları yurt edindik. O günden bu yana bu topraklar üzerinde yaşayan bütün insanlarla biriz, beraberiz kardeşiz. 103 yıl önce olduğu gibi 103 yıl sonra bugün de, millet olarak canlarını, toprakları, bayrakları, dinleri namus ve şerefleri için vermiş ecdadımızdan güç alarak güçlü Türkiye'yi hep birlikte var edeceğiz. Bu düşüncelerle, güzel Gümüşhane'mizin düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yıldönümünü kutluyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şehrimizin ve ülkemizin kurtuluş mücadelesi, bölünmez bütünlüğü uğrunda bugüne kadar kaybettiğimiz tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor, tüm halkımızı sevgi ve saygıyla selamlıyorum.”

REKTÖR PROF.DR. HALİL İBRAHİM ZEYBEK

“Birinci Dünya Savaşı, ülkemiz için büyük yıkımlara ve aynı zamanda da ecdadımızın destansı mücadelelerine sahne olmuştur. 19 Temmuz 1916’da Gümüşhanemiz ve Torul ilçemiz, 22 Temmuz’da da Kelkit ilçemiz Rus kuvvetleri tarafından işgal edilmişti. Yaklaşık bir buçuk yıl işgal altında kalan Gümüşhane ilimizde kahramanca verilen bir mücadele sonrası 1918 yılının 14 Şubat’ında Torul ilçemiz, 15 Şubat’ında Gümüşhane ilimiz ve 17 Şubat’ında da Kelkit ilçemiz düşman işgalinden kurtulmuştur. 

Tek parolası ‘ölürsem şehit, kalırsam gazi’ olan milletimizin nitekim tarih sahnesinde düşmanı hiç tükenmemiştir. Ancak Anadolu’da verilen güçlü ve kararlı mücadeleler her zaman karanlıkların aydınlıkla sonuçlanmasına vesile olmuştur. Bu kadim şehrimizde vatan uğruna can vermiş şanlı ecdadımızın emanetine sahip çıkmak bizim asli görevimizdir. 103 yıl önce Gümüşhanemiz, bu topraklarda bağımsız yaşamanın istek ve iradesini ortaya koymuş, esaret altında yaşamayacağını tüm dünyaya göstermiştir. Atalarımızın topla, tüfekle canını ortaya koyarak verdiği bağımsızlık mücadelesini bugün eğitimde, ilimde, bilimde ve teknikte milletimize yakışır bir şekilde hakkını verme gayretindeyiz. 

Bu duygu ve düşüncelerle birlikte bu anlamlı günde aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ülkemizin bölünmez bütünlüğü için her daim mücadele eden Mehmetçiğimizin Rabbim yar ve yardımcı olsun, dualarımız onlarla beraberdir. 103 yıl önceki ruh ve heyecanla idrak ettiğimiz bu kutlu gün vesilesiyle, Gümüşhaneli hemşehrilerimizin 15 Şubat Kurtuluş Günü’nü kutluyor, sevgi ve saygılarımı iletiyorum.”

AK PARTİ İL BAŞKANI AV. CELALETTİN KÖSE

“İlimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 103.yıl dönümünü kutlamanın haklı gururunu ve mutluluğunu hep birlikte  yaşıyoruz. Kurtuluş Savaşı’yla birlikte tüm yurtta olduğu gibi Gümüşhaneli hemşehrilerimiz de ülkemizin savunmasında aktif rol almışlardır. Düşman işgaline karşı, şehrimiz kahraman vatan evlatlarının destansı mücadelesinin sonunda 15 Şubat 1918’de istiklaline kavuşmuştur.

Ecdadın bu kararlı mücadelesi bizlere örnek olmalı, ülkemizi tehdit eden tüm unsurlara karşı bu ruhu her daim canlı tutmalıyız. Aziz şehitlerimizin bizlere miras olarak bıraktığı vatanımızın her karış toprağına sahip çıkmalı ve bu emaneti gelecek nesillere en iyi şekilde teslim etmeliyiz.15 Şubat’ta düşman işgaline boyun eğmeyen bu aziz şehir, şimdi de zalimlere karşı mazlumların yanında olmaya devam edecektir. Ecdadımızdan emanet kalan bu vatanı, terör örgütlerinin bölmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Gümüşhane, geçmişte olduğu gibi şimdi de kardeşliğin, hoşgörünün şehri olmaya devam edecektir.

Bizler bu anlayışla tüm vatandaşlarımızın huzur ve barış ortamında yaşamlarını sürdürmeleri için çalışıyoruz.  Gümüşhane’ye değer katmak ve katkı sağlamak için sorunlarımızın tespiti ve çözümü noktasında şehrin tüm paydaşlarıyla koordineli bir şekilde çalışmalarımızı sürdürdükçe inanıyorum ki şehrimiz, hedeflediğimiz noktalara en kısa sürede ulaşacaktır. 

Bu vesileyle 15 Şubat Gümüşhane’nin  Kurtuluş Günü’nde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ülkemizin bağımsızlığı için mücadele eden aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, Gümüşhaneli hemşehrilerimin bu gurur gününü kutluyorum.” 
 

İYİ PARTİ İL BAŞKANI ALİ ATEŞ

“Kurtuluşu ve kurtuluşa giden yolu açan tüm kahramanları anarak Gümüşhane’yi ve Gümüşhaneli hemşehrilerimin kurtuluş gününü kutluyorum

Kurtuluş için yazılan kutlu tarihin gelecek nesillere ışık olacak kahramanlık destanıdır.  Türkiye’nin her kenti karış karış toprağı kahramanlık destanıdır. Bizim milletimiz, destanlar yazarak şanlı tarihini var etmiş ve bugünlere taşımıştır. Bu amaç uğruna kanlarını döken kahraman ecdadımız ilelebet milletimizin aydınlığı olacaktır. Şehrimizin, ecdadımızın Türk Milleti'ne armağanı olan en önemli emaneti bu toprakları bir ve beraber olarak korumalı ve yaşatmalıyız. Bizler onların aydınlığına doğru yürümeli ve bu topraklar için canı pahasına mücadele veren şehit ve gazilerimizin yolunda ilerlemeliyiz. Gümüşhanemiz’in düşman işgalinden kurtuluşunu, 103. yılını, başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, 15 Şubat Kurtuluş Günümüzü kutluyorum.

Tüm zorluklarla bağımsızlık uğruna mücadele eden şanlı bir ecdadın torunları olarak bu günlerden de geçilecek. 15 Şubat'ta Gümüşhane'yi düşmandan temizleyen, tüm ülkenin kurtuluşu için canı pahasına mücadele eden Türk Milleti'nin bağımsız yaşama iradesi geçmişten bu güne taşıdığımız onur madalyamızdır. Bu madalyayı ilelebet taşımak şanlı tarihimizi iyi bilmektir, anlamaktır. Bu yıl bizi var eden milli değerleri bir arada anma ve kutlama imkânımız pandemi dolayısıyla mesafeli ve kısıtlıdır. Ancak biz biliyoruz ki bu günleri de hayırlısıyla atlatıp, kurtuluşumuz olan her günü bir arada bayram edeceğimiz günler de gelecektir. Bugünlere kolay gelinmedi bu günlerden de hayırlısıyla geleceğe sağlık ve umut ve en İYİ şekilde ilerleyeceğiz. Türk Milleti zorluk ve imkânsızlığa rağmen bağımsız yaşama ülküsü ile vatan topraklarını savunmuş bir ecdadın torunu olarak bu günlerden de hayırlısıyla tüm gücüyle geçecektir.”

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38