banner333

banner309

Koza Altın'dan Eğitime Destek

Gümüşhane Türk Telekom Fen Lisesi Geleneksel “Koza Altın Matematik ve Fen Bilimleri Olimpiyatları’nın dördüncüsü gerçekleştirildi. Büyük heyecana sahne olan olimpiyatlarda öğrenciler Matematik ve Fen Bilimlerinden sınava tabi tutuldular.

Gümüşhane 06.05.2013, 16:21
Koza Altın'dan Eğitime Destek
banner400
             “Koza Altın Matematik ve Fen Bilimleri Olimpiyatları’nın dördüncüsünü düzenleyen Gümüşhane Türk Telekom Fen Lisesinde, olimpiyat heyecanı yaşandı.

          Öğrencilerin Matematik ve Fen Bilimleri seviyelerini görmelerini sağlamak, kendilerine güven duygusunu geliştirmek, ana dilimizi doğru kullanma şuurunu kazandırmak ve okulunu temsil etme sorumluluğunu geliştirmek amaçlarıyla organize edilen “Koza Altın Matematik ve Fen Bilimleri Olimpiyat Sınavına Merkez, İlçe, Belde ve Köylerden 17 okul katıldı.

      Yapılan sınavda Gümüşhane’deki ortaokulların 8. sınıflarında öğrenim gören 112 öğrenci yarıştı. Öğrencilere 25 Matematik,  25 Fen Bilimleri sorusu soruldu. Cevaplama süresi 150 dakika olan sınav esnasında bir başka heyecanda öğrenci velileri ve öğretmenleri arasında yaşandı.

       Türk Telekom Fen Lisesi Müdürü Ömer Pir,  sınav sonuçlarının 07 Mayıs 2013 Salı günü okul web sitesinden duyurulacağını ve “Koza Altın Matematik ve Fen Bilimleri Olimpiyat Sınavı”nda dereceye giren öğrenci ve okulların ilde yapılacak törenle ödüllendirileceğini söyledi. Ayrıca, sınav için gelen öğrencilere, velilerine ve öğretmenlerine öğle yemeği verildikten sonra okulun tanıtımı yapıldı. Daha sonra, yarışmaya katılan okulların öğrenci, veli ve öğretmenleri, Gümüşhane Türk Telekom Fen Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin organize ettiği “Bilim Olimpiyatları Sergisi”ni gezdiler.

Etkinliklerin masrafları Koza Altın İşletmeleri tarafından karşılandı.

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 03:49
Güneş 05:23
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:17
Yatsı 20:45