banner333

banner309

Kent Konseyi Başkanından Yunus Emre'ye Anlamlı Ziyaret

Gümüşhane Kent Konseyi Başkanı Rüstem DEMİRAĞ Gümüşhane'deki 6 aylık SMA Tip1 hastası Yunus Emre bebeği Kurban Bayramı’nda Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen ve Merkez Kealiye Camii İmam hatibi Mehmet Akif Millet ile ziyaret etti. Ziyaretinde Yunus Emre ile fotoğraf çekilerek ve video mesaj yayınlayarak Gümüşhanelilerden destek istedi.

Gümüşhane 12.07.2022, 18:36
Kent Konseyi Başkanından Yunus Emre'ye Anlamlı Ziyaret
banner400

Gümüşhane Kent Konseyi Başkanı Rüstem DEMİRAĞ Gümüşhane'deki 6 aylık SMA Tip1 hastası Yunus Emre bebeği Kurban Bayramı’nda Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen ve Merkez Kealiye Camii İmam hatibi Mehmet Akif Millet ile ziyaret etti. Ziyaretinde Yunus Emre ile fotoğraf çekilerek ve video mesaj yayınlayarak Gümüşhanelilerden destek istedi.

Gümüşhane’deki 6 aylık SMA Tip1 hastası Yunus Emre bebeğe destekler çığ gibi büyüyor. 15 gün gibi kısa bir zamanda duyarlı vatandaşlar sayesinde yüzde 4 olan kampanyası, ileriki günlerde hızla ilerleyeceğe benziyor. Şehir merkezinde dağıtılan kumbaralar, asılan afişler, sosyal medyadaki paylaşımlar ile destekler son günlerde artışa geçti. Bu bağlamda kampanyaya destek olmak isteyen Kent Konseyi Başkanı Rüstem DEMİRAĞ’da Kurban Bayramı’nda Yunus Emre’yi ziyaret ederek, ziyaretinden bir video mesaj ile vatandaşlara destek çağrısı yaptı. Yunus Emre’nin Gümüşhane’deki tek SMA

Tip1 hastası olduğuna dikkat çeken Başkan Demirağ yaptığı paylaşımda;

“Gümüşhane'mizdeki tek SMA hastası olan ve hastalığı hızlı ilerlemekte olan Yunus Emre bebeği Gümüşhane Belediye Başkanımız Sn. Ercan ÇİMEN ve Merkez Kemaliye Camii İmam hatibimiz Mehmet Akif MİLLET hocamız ile Kurban Bayramı’nda ziyaret ettik. Ziyaret esnasında duygu dolu anlar yaşadık. Yunus Emre’yi kucağımıza aldığımızda yüreğimiz sızladı, Rabbimizin bize bir emaneti ve imtihanı olduğu düşüncesine kapılarak kampanyanın gönüllü destekçisi olmaya karar verdik. Buradan tüm hemşerilerimize çağrıda bulunuyorum. Yunus Emre'nin, Dubai'de yapılacak olan ve onu sağlığına kavuşturup hayatını kurtaracak olan tedavisi için gerekli olan parayı, el ele vererek toplayalım ve onun kurtuluşuna vesile olalım inşallah. Gümüşhane halkı olarak onun hayatını kurtarırsak, inşallah O'da sağlığına kavuşup büyüdüğünde şehrimize olan ahde vefasını gösterecek ve vatana, millete, memleketimize hayırlı bir evlat olmak için çalışacaktır.” ifadelerine yer vererek Gümüşhane’lileri duyarlılığa davet etti ve Yunus Emre’ye destek çağrısında bulundu. 

TÜRKİYE’DEKİ KENT KONSEYLERİNDEN DESTEK İSTEDİ.

Paylaştığı mesajın ardından sosyal medya üzerinden oldukça fazla dönüş aldığını kaydeden Demirağ, çok sayıda vatandaşın yardım çağrısına cevap verdiğini ve kampanyaya katılacaklarını ifade etti. Video mesajını WhatsApp gruplarında da paylaştığını ve Türkiye Kent Konseyleri Birliği’ne Üye olan Türkiye’nin 4 bir köşesinden Kent Konseylerinin başkan ve genel sekreterlerinin olduğu WhatsApp grubunda paylaştığını, bu paylaşımın ardından Lüleburgaz Kent Konseyi Başkanı Binnur DİNÇ’in grupta bir mesaj paylaşarak Lüleburgaz’daki SMA hastası bebek için 4 ay gibi kısa bir sürede kampanyasının tamamlanmasını sağladıklarını belirterek, tüm kent konseyi başkanlarından destek istediğini kaydetti.  

BAŞKAN ÇİMEN İLE DESTEK KONUSUNDA MUTABAKAT SAĞLADILAR

Ziyaret esnasında Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan ÇİMEN ile de destek konusunda mutabakat sağladıklarını ifade eden Başkan DEMİRAĞ; “Belediye Başkanımız Sn. Ercan ÇİMEN’de ziyaret esnasında video mesaj kaydederek sosyal medya hesaplarında paylaştı. Ayrıca sayın başkanımız bölgesel TV kanalları ile görüşerek bayramdan sonra canlı yayın ile destek isteyeceklerini ifade etti. Biz de Kent Konseyi olarak, önümüzdeki günlerde yapacağımız yürütme kurulu toplantısında kampanyaya yapılabilecek destekler konusundaki tavsiye kararlarımızı belediyemize ileteceğiz. İnşallah hep birlikte elele vererek Yunus Emre’mizin sağlığına kavuşmasına vesile olacak, Gümüşhanelilerin birlik ve beraberliğini tüm Dünya’ya göstereceğiz.” dedi.

Hem yurt içinde hem de yurt dışında başlatılan kampanya için yurtiçinden TL hesabı için Ziraat Bankası Gümüşhane şubesinde açılan TR60 0001 0090 1022 4526 2050 01, Dolar bağışı için TR76 0001 0090 1022 4526 2050 04 ve EURO bağışı için TR33 0001 0090 1022 4526 2050 02 ibanlarına, yurtdışından bağış yapmak isteyenler için Alıcı : SMA KIDS  NL56BUNQ2070504409 ve SWIFT / BIC CODU BUNQNL2A numaralı hesaplara bağışta bulunabilirsiniz.

Bu hastalığın tedavisi yalnızca ABD ve Dubai’de “Zolgensma” adı verilen gen terapisiyle yapılabiliyor. Yunus Emre bebek için Dubai’de süreç başlatıldı fakat bu ilacın fiyatı oldukça yüksek bir tutarda. Yaklaşık 2 milyon dolarlık ilaç masrafı için bağışlanacak her kuruş yaşam mücadelesi veren bebeğimize nefes olacak. Hep birlikte yavrumuzu anne babasının kucağına bağışlayalım, ikinci kez evlat acısı yaşamalarına izin vermeyelim. Zaman, en büyük düşmanımız. 

Ülke genelinde resmi kayıtlara göre yaşayan 500 bin Gümüşhaneliden 250 bini 150 TL bağışlasa 6 aylık Yunus Emre kurtulacak.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46