banner333

banner309

Karadenizliler ve Gümüşhaneliler Derneğinde Örnek Dayanışma

Eskişehir Karadenizliler Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği ile Eskişehir Gümüşhaneliler Derneği birlikte Karadeniz Gecesi düzenledi. Odunpazarı Belediyesinin de desteklediği gece Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapıldı.

Gümüşhane 28.12.2019, 22:49 02.01.2020, 12:03
Karadenizliler ve Gümüşhaneliler Derneğinde Örnek Dayanışma
banner400

Geceye Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Eskişehir Karadenizliler Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ali Akyüz, Eskişehir Gümüşhaneliler Derneği Başkanı İrfan Ataman, Dernek yönetim Kurulu Üyeleri başta olmak üzere çok sayıda Karadenizli vatandaş katıldı.


Gecenin solistliğini ses sanatçısı Hülya Düşbaz yaparken, tulum ve kemençesi ile Emre Pehlivanlar Odunpazarı Belediyesi saz sanatçılarına eşlik etti. Söz ve müziği Kazım Koyuncu’ya ait “Hey Gidi Karadeniz” adı eserle başlayan gecede; “Ander Sevdaluk”, “Geldi Bir Karaduman”, “Hayde Gidelum Hayde”, “Yağarsa Yağmur Yağar”, “Oy Çalamadum Gitti”, “Oy Benim Sevdiceğum”, “Sen Bu Yaylaları Yayliyamasun”, “Oy Dumanlar Dumanlar”, “Nayino”, “Giresun Karşılaması”, “Çayeli’nden Öteye”, “Tabancamun Sapıni”, “Derrule” ve “Uyun Horana” adlı ezgiler seslendirildi.


Eskişehir Gümüşhaneliler Derneği Başkan Yardımcısı Hüseyin Turhan Karadenizin ve özelde Gümüşhane’nin gönlümüzde bir sevda olduğunu, bu gece burada Gümüşhane,Tarabzon,Rize,Artvin,Giresun ve Ordu ilimizden çok sayıda hemşerilerimizle birlikte olmaktan mutlu olduklarını belirterek “Can Gümüşhane” adlı şiiri dinleyicilerden alkış aldı.


Daha sonra Gümüşhaneli olup Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Öğrencilerinden Sefahan Özhan’ın anlattığı Kelkit yöresine ait fıkra herkesi güldürdü.
Karadeniz Ezgilerine, Ceren Seda ve halk oyunları ekibi halk dansları ile eşlik etti. Büyük bir coşkunun hâkim olduğu gecede, dinleyenler Solist Hülya Düşbaz’ın söylediği hareketli ezgilere horonlarla eşlik etti.
Gecenin sonunda desteklerinden dolayı  Gümüşhaneliler Dernek Başkanı İrfan Ataman ile Karadenizliler Derneği Başkanı Ali Akyüz Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’a ve Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç Beye çiçek takdim ederek teşekkür ettiler.


Sahnede Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, anlattığı Karadeniz Fıkrası ile geceye renk kattı.
Eskişehir Gümüşhaneliler Derneği Başkanı İrfan Ataman Eskişehirde yaşayan Karadenizli hemşerilerinin bu gecede hem tanışma hemde kaynaşmasına olumlu katkı sağladığını belirterek şunları söyledi; ”Bizler Karadenizliler olarak Eskişehirde yaşayan, doğduğumuz topraklardan uzaklarda ancak doyduğumuz Eskişehir’ de komşularımızla hayatı paylaştığımız iyi ilişkiler kurduğumuzun bir göstergesi bu gece. Bizler yardımlaşmayı, dayanışmayı seven aynı yörenin insanlarıyız. Eskişehirin toplumsal hayatına renk ve katma değer katıyoruz. Çok başarılı iş adamlarımız, tüccarımız kamu çalışanımız var Eskişehirde. Mükemmel komşuluklarımız var. Kültürümüzü Eskişehirli dostlarımızla paylaşıyoruz. Bizler Gümüşhaneliler olarak iki kentin ortak yönü olan Porsuk ile Harşin Dostluğu ve Kardeşliğini çok önemsiyoruz. Geceye katılımınızdan dolayı çok teşekkür ederim.” Dedi.
Gecede Gümüşhaneden getirilen pestil ve köme izleyicilere ikram edildi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09