banner333

banner309

Karadeniz'deki Depremler

Gümüşhane Afet ve Acil Durum Müdürü Mesut Bayrak, Karadeniz içinde meydana gelen depremlerin, Gümüşhane ile uzaktan yakından ilgisi olmadığını bildirdi.

Gümüşhane 29.12.2012, 12:08
Karadeniz'deki Depremler
banner400
 Bayrak, yaptığı yazılı açıklamada, 23 Aralık'ta Gürcistan'ın batısında, Karadeniz içinde 5.5 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini anımsatarak, bu tarihten itibaren günümüze kadar 123 artçı deprem meydana geldiğini belirtti.

Bölgede 5.5 büyüklüğündeki ana şoktan sonra artçı deprem aktivitesinin azalarak devam ettiğini ifade eden Bayrak, şunları kaydetti:

"Günümüz teknolojisi ve bilgi birikimi ile depremleri önceden tahmin etmek imkansızdır. Bu konuda özellikle bölgede çıkan mesnetsiz haberlere itibar edilmemesi gerekmektedir. Afet ve Acil Durum Başkanlığı olarak ülkemizin deprem aktivitesi 7 gün, 24 saat süreyle izlenmekte olup bilgiler dahilinde ilgili birimlerimizehaber verilmektedir. Gürcistan'ın batısında Karadeniz içinde meydana gelen depremlerin Gümüşhaneilimizle yakından uzaktan bir ilgisi bulunmamakta olup deprem aktivitesinin devam ettiği bölgede 5.5 ve üzerinde olabilecek bir depremin bile ilimizde hasar yapıcı bir etkisinin olmayacağı en azından mesafe açısından bilinmektedir. Gümüşhane ilimizin deprem tehlikesi AFAD Başkanlığınca yayınlanan 'TürkiyeDeprem Bölgeleri Haritası'nda da belirtildiği üzere Kelkit ve Şiran ilçelerimizin içinde yer aldığı ve KuzeyAnadolu Fay Zonuna bağlı olabilecek deprem olayları sonucunda meydana gelen tehlike ile sınırlıdır."

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38