banner333

banner309

Köse'de Çiftlik Açılışı Yapıldı

Gümüşhane’nin Köse ilçesinde yaklaşık 2 milyon liraya mal olan 150 büyükbaş hayvanlık damızlık sığır işletmesi düzenlenen törenle açıldı.

Köse 29.12.2012, 12:12
Köse'de Çiftlik Açılışı Yapıldı
banner400

 İlçeye bağlı Akbaba köyünde Mustafa Alkan’a ait ve Doğu Anadolu Projesi (DAP) kapsamında desteklenen tesisin açılışına Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf MaydaKöse Kaymakamı Arif Karaman, Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün, Gıda, Yarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Irkın, işletme sahibi Mustafa Alkan, İl Genel Meclisi üyeleri, kurum amirleri ve davetliler katıldı.



Vali Dr. Yusuf Mayda, burada yaptığı konuşmada, 2010 yılında uygulamaya başlanan DAP projelerinden Gümüşhane’de 4 kişinin faydalandığını belirterek, “DAP projelerinden ilimizde 4 kişi faydalandı ve 2012 yılında bu desteklemeler sona erdi. Kelkit’te 120 baş, Şiran’da 120 ve 50 başlık işletmelerin ardından bugün de 150 başlık destekleme ile toplamda 1 milyon liraya yakın hibe desteği yapıldı.” dedi. 



“VATANDAŞLARIMIZ KÖYLERİNİ TERK ETMESİNLER, KÖYLERİNDE OTURUP DEVLETİN SAĞLADIĞI BU İMKANLARI KULLANIRLARSA, HEM KENDİLERİ KAZANIR HEM DE ÇEVRELERİNE KATKILARI OLUR”



Devletin teşvik noktasında hibe desteğinde bulunduğunu ifade eden Vali Mayda, açılışını yaptıkları tesisin örnek ve büyük proje olduğunu belirterek, “Vali Mayda, şunları söyledi: “Devletimiz, Köse ilçemizde tarım ve hayvancılık konusunda 141 projeye 1 milyon 137 bin liralık destek sağlamış. Bizim tavsiyemiz şu: Devletimiz bu tür hizmetlere destek ve her türlü katkıyı yapıyor. Vatandaşlarımız köylerini terk etmesinler. Vatandaşlarımız köylerinde oturup devletin sağladığı bu imkanları kullanırlarsa, kendileri de kazanırlar, çevrelerine de katkıları olur. Örnek bir çalışma olacak. Bu tesisin hayırlı olmasını diliyorum. Devletimiz her zaman bu tip yatırımların arkasındadır.” diye konuştu.



Törende konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Irkın ise işletmeye 636 bin lira hibe desteği sağlandığını belirterek, “Akbaba köyünde kurulan işletmede Mustafa Alkan 30 dekarlık arsası üzerinde 150 başlık ahır, süt sağım ünitesi binası, ot deposu, silaj çukuru ve gübre çukuru bulunmaktadır. İşletmeye Avusturya’dan ithalat yolu ile 150 baş simental ırkı gebe düve getirildi. İşletmede 5 bin litre kapasiteli süt soğutma tankı ve aynı anda 20 hayvan sağabilen sağım ünitesi bulunmaktadır.” dedi.



İşletme sahibi Mustafa Alkan da bütün kurumlardan destek gördüğünü belirterek, önce teşekkür etti sonra da elektriği bulunmayan tesisin enerji sorununun çözümü için Vali Mayda’dan destek istedi
.



Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11