banner333

banner309

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü Programı Düzenlendi

Gümüşhane’de, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Gümüşhane 28.11.2017, 08:50 28.11.2017, 08:56
Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü Programı Düzenlendi
banner400

Gümüşhane Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nde düzenlenen etkinliğe Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, İl Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Cezayir Danışan, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından yaptığı konuşmada, 21. Yüzyılda toplumlarda ve kültürlerde bir değişimin yaşandığını, daha bireyli, bireyi ön plana alan kültür anlayışına doğru gittiğimizi söyledi. Geçmişte her şeyin devlet için olduğunu ifade eden Sayın Valimiz, “Artık devlet vatandaşına doğru gitmeye başladı.  Bireyin hak ve özgürlükleri artık modern anayasalarda güvence altına alınmaya başladı. Bir o kadar da kadın hakları da eş zamanlı olarak aynı şekilde, hem anayasal güvence altına alındı, hem de yasalarla güvence altına alındı. Memnuniyetle ifade etmeliyiz ki, bizim Türk Kültüründe kadın- erkek her daim yan yanadır. Hatta İslamiyet öncesinde de öyledir. Türk hakan ve Kaanlarının yanında hep sultanları vardır. Başka yerlerde değil, ötekileştirilmiş, öteleşmiş değildirler. İslamiyet’te de öyle. Hz. Ayşe, Hz. Hatice her zaman Peygamber efendimizin yanında olmuşlar, her zaman onlara değer verilmiştir” dedi.


Program etkinliğe katılan Osman Nebioğlu şiir dinletisinden sonra, kadına şiddete yönelik video ve tiyatro gösterimi yapıldı. Selçuk Çelik eşliğinde müzik dinletisinden sonra programa katılanlar tarafından turuncu-beyaz balonların uçurulmasıyla program sona erdi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mayıs 2024
İmsak 03:08
Güneş 04:55
Öğle 12:24
İkindi 16:19
Akşam 19:42
Yatsı 21:22