banner333

banner309

İnternet Bağımlılığı ile Mücadelede Oyun Dönemi

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Sokak Oyunları" projesi Gümüşhane'de ki ilköğretim okullarında uygulanmaya başladı.

Gümüşhane 26.11.2013, 14:12 26.11.2013, 14:22
İnternet Bağımlılığı ile Mücadelede Oyun Dönemi
banner400
 Gümüşhane Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yürütülen ve yıl boyunca devam ettirilecek olan projede, son yıllarda sokak oyunlarından gittikçe uzaklaşan ve unutan nesle bu oyunları yeniden tanıtmak amaçlanıyor.


Eğitim kurumları ve ailelerin aşırı derecede internet ve bilgisayar kullanımının çocuklarda meydana getirdiği olumsuz etkilere karşı mücadele ettiğini ve birçok yolu denediklerini kaydeden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan, bu soruna karşı unutulan sokak oyunlarının genç kuşaklara yeniden öğretilerek hatırlatılmasının ve oynatılmasının olumlu etkiler oluşturacağına inandıklarını söyledi.

Sokak oyunlarının yeni kuşaklara tanıtılması ve yaygınlaştırılması düşüncesinden hareket ederek ortaya konulan projenin bundan sonraki çalışmalara da temel oluşturması amaçlandığını dile getiren Aslan, proje kapsamında çocukların sağlıklı gelişimlerine katkı sağlayacak oyunların tespit edildiğini kaydetti.

GENÇLER NEŞELİ DAKİKALAR YAŞADI

Oyunların öğretilmesi, tanıtılması ve atölye çalışmalarının gerçekleştirildiğini ifade eden Aslan, proje kapsamında il merkezindeki Gazipaşa ilkokulu, Dumlupınar ortaokulu, Yusuf Çiftçioğlu ilkokulu başta olmak üzere Gümüşhane'nin bütün okullarına sokak oyunları projesi kapsamında gidilerek gençlerle neşeli dakikalar yaşandığını dile getirdi.

Aslan, projenin il merkezi ile sınırlı kalmayacağını, bütün ilçe ve köylerdeki okullarda da sürdürüleceğini de sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09