banner333

banner309

İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz Hizmet Kalitesini Tescilledi

Gümüşhane İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz Hizmet Kalitesini Tescilledi

Gümüşhane 28.07.2018, 07:39
İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz Hizmet Kalitesini Tescilledi
banner400

Her il ve ilçe merkezine 1995 yılından bu yana hizmet veren tüketici hakem heyetleri, tüketici, satıcı ve sağlayıcılar arasında çıkan uyuşmazlıkların daha basit, hızlı, masrafsız çözümlenmesini sağlayarak yargının yükünü önemli ölçüde azaltmıştır.

Geçen 23 yıllık sürede tüketicilerin ekonomik çıkarlarının korunması amacıyla önemli bir görev üstlenen ve 81 il ve 921 ilçede olmak üzere toplam 1011 noktada faaliyet göstermekte iken, başvuru sayılarının 2016 yılından itibaren azalmaya başlaması nedeniyle, Bakanlığımız tüketici hakem heyetinin yetki alanlarını yeniden düzenleyerek 211 tüketici hakem heyetini karar mercii olarak yetkilendirmiştir.

Bakanlık Makamının 09.07.2018 tarihli ve 35660763 sayılı onayıyla, Tüketici Hakem Heyetleri nüfus yoğunluğu, başvuru sayıları, usul ekonomisi ve benzeri hususlar göz önünde bulundurularak yeniden yapılandırılmıştır. İl merkezlerinde ya da yakın ilçelerde merkezler oluşturmak suretiyle Hakem Heyetlerinin yetki alanları yeniden düzenlenmiştir. 1 Ağustos 2018 tarihinden itibaren 211 Tüketici Hakem Heyeti Karar mercii olarak yetkilendirilmiş, 900 Tüketici Hakem Heyetinin Karar verme yetkisi ise 31/12/2018 tarihi itibariyle sona ermiş olacaktır.

Söz konusu düzenlemeyle, İlimizde karar mercii olarak sadece Gümüşhane İl Tüketici Hakem Heyeti Başkanlığı yetkilendirilmiştir. İlçelerimizde ise Kaymakamlıklar bünyesinde başvuru alımı, TÜBİS'e kayıt, ilgili tarafları bilgilendirmek üzere birer irtibat personeli görevlendirilmiştir. Bu doğrultuda, tüketicilerimizin yasal haklarını kullanmada veya hak arama yollarından faydalanma noktasında bir mağduriyet yaşamamaları için gerekli tedbirler alınmaktadır. Ancak burada önemle altı çizilmesi gereken husus ise yürütülen bu çalışmanın tüketici hakem heyetlerinin kapatılması çalışması olmadığıdır.

Ayrıca yenilenen TÜBİS sistemi ile tüketicilerin ikamet ettikleri ilçelerin kaymakamlıklarında bulunan tüketici hakem heyeti irtibat noktalarından veya e-devlet kapısıyla TÜBİS üzerinden https://tuketicisikayeti.gtb.gov.tr adresi kullanılarak çok daha kolay başvuru yapmaları sağlanmış ve başvuru şartları çok daha basit hale getirilmiştir Yeniden yapılandırma sonucunda erişilebilir, hakkaniyetli ve kaliteli hizmet sunumu, personel ve kaynakların etkin kullanımı, ihtisaslaşma ölçeğinden azami faydalanma sağlanmış olacaktır.

Kamuoyuna ve ilgililere duyurulur.

Mürsel YAŞAR

İl Müdürü

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46