banner333

banner309

İl Jandarma Komutanı Albay Cezayir Danışan Onuruna Veda Yemeği Düzenlendi

Gümüşhane İl Jandarma Komutanlığı görevini yürütürken Ankara Denetim Başkanlığı görevine atanan Albay Cezayir Danışan onuruna veda yemeği düzenlendi.

Gümüşhane 18.08.2018, 14:00
İl Jandarma Komutanı Albay Cezayir Danışan Onuruna Veda Yemeği Düzenlendi
banner400

Gümüşhane İl Jandarma Komutanlığı görevini yürütürken Ankara Denetim Başkanlığı görevine atanan Albay Cezayir Danışan onuruna veda yemeği düzenlendi.

Ramada Otelde düzenlenen veda yemeğine Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, İl Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş, Gümüşhane Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bayram Nazır,  Cumhuriyet Başsavcı Vekili Cumali Akış, daire amirleri ve STK temsilcileri katıldı.

Vali Okay Memiş, veda yemeğinde yaptığı konuşmada, “İl Jandarma Komutanı Albay Cezayir Danışan yaklaşık iki yıldır birlikte görev yapıyoruz. Kendisine her konuda güvendim. Kendisini hem iyi bir komutan hem de iyi bir insan olarak hatırlayacağım” dedi.

Geçtiğimiz aylarda Trabzon, Giresun ve Gümüşhane ortak operasyonuyla 2 teröristin etkisiz hale getirildiğini hatırlatan Vali Memiş, “Ben başta Jandarma komutanımız Albay Cezayir Danışan olmak üzere, bu operasyonda görev alan herkesi tebrik ediyorum, kutluyorum. Değerli çalışma arkadaşımız, kardeşimiz Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik’in ve Eren Bülbül’ün kanını yerde bırakmadık” diye konuştu.

Gümüşhane’nin asayiş olayları açısından Türkiye’nin en güvenilir illerini arasında olduğunu dile getiren Vali Memiş, “Karadeniz coğrafyasında terör örgütünün varlığı kabul edilebilir bir şey değil ama vaka olduğu da bir gerçek. 1993 yılından beri bu bölgeye yerleşmeye çalışıyor, eylem yapmaya çalışıyorlar. Bizlerde bu terör örgütü mensuplarını bertaraf etmeye gayret ediyoruz. Çok ciddi mesafe alındı. Gümüşhane Jandarma komutanlığı terörle mücadeledeki etkinliğiyle örnek olmuştur. Albayımız Cezayir bey liderliğinde ve komutanlığında emniyetle çok uyumlu oldular. Çok güzel bir çalışma sonrasında da Allah’ta bu neticeyi bize nasip etti”

Vali Memiş, Gümüşhane’nin 15 Temmuz hain darbe girişimine ilk tepki gösteren il olduğuna vurgu yaparak, “15 Temmuz’da saat 22 sıralarında İl Jandarma Komutanımız ile dönemi emniyet müdürü yanına geldiler ve “biz bu darbe girişiminin katiyen yanına değiliz, sizin, Cumhurbaşkanımızın ve anayasal sistemin emrindeyiz” dediler. O saatten sonra zaten kahraman gibi karşılandılar. Albay Cezayir beyin bu özelliği de var. Kendisini tekrar tebrik ediyorum. Yeni görevinde başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Albay Cezayir Danışan ise Gümüşhane’de 3 yıl boyunca görev yapmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Gümüşhane’nin asayiş olayları bakımından Türkiye’nin en güvenilir illerinden olduğuna vurgu yapan Danışan, “Gümüşhane’de öyle günler oluyor ki jandarma sorumluluk alanında jandarmayı ilgilendiren olay olmuyor. Meydana gelen olaylarda hep basit olaylar. Gümüşhane Türkiye’nin asayişi en düzgün illerinden bir tanesi. Bunda polisin, jandarmanın, mülki amirlerin katkısı olduğu gibi en büyük pay Gümüşhane halkınındır. Bu böyle olunca Gümüşhane’de bizim de işimiz terörle mücadele oldu. Özellikle Kürtün ve Torul bölgesinde emek verdik. Çıkmadığımız tepe, girmediğimiz orman kalmadı. Gümüşhane’de PKK terör örgütü 1993 yılından itibaren varlık göstermeye başladı. 1993 yılından 2015 yılına kadar kolluk kuvvetlerinin inisiyatifinde girilen temas sayısı 9 iken bizim görev yaptığımız 2015 yılından 2018 yılına kadar 7 kez terör örgütüyle temas sağlandı.  20 senelik bir zaman zarfında meydana gelen temas olayını biz 3 yılda gerçekleştirmiş olduk” diye konuştu.

Gümüşhane’de terör eylemleri gerçekleştiren gurubun liderinin 15 Temmuz 2018’de etkisiz hale getirildiğini hatırlatan Danışan, “Arkadaşlarımızın kanını yerde bırakmadık. Gözümüz arkada kalmadan Gümüşhane’deki görevimizi tamamlamış olduk” dedi.

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen ise, Ankara Denetim Başkanlığı görevine atanan Jandarma Komutanı Danışan’a yapmış oldukları çalışmalar için teşekkür ederek, yeni görev yerinde başarılar diledi.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Memiş ve Belediye Başkanı Ercan Çimen tarafından Danışan’a hediye takdim edildi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Nisan 2024
İmsak 03:42
Güneş 05:18
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:21
Yatsı 20:51