banner333

banner309

İl Hayat Boyu Öğrenme Toplantısı Yapıldı

Vali Yardımcısı Mustafa Anteplioğlu başkanlığında İl Hayat Boyu Öğrenme Halk Eğitimi Planlama ve İş Birliği Komisyonu Toplantısı yapıldı.

Gümüşhane 08.03.2020, 20:19
İl Hayat Boyu Öğrenme Toplantısı Yapıldı
banner400

Gümüşhane Halk Eğitim Merkezi Salonunda yapılan toplantıya Vali Yardımcısı Mustafa Anteplioğlu, Cumhuriyet Savcısı Neslihan Yeter, Belediye Başkan Yardımcısı Hakkı Gündüz, İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, Kamu Kurum Müdürleri, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve STK temsilcileri katıldı.

Vali Yardımcısı Mustafa Anteplioğlu, İlimizde Halk Eğitimi Merkezleri vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda kursların açılmakta olduğunu, Halk Eğitimi Merkezlerinin İŞKUR ile işbirliği içinde kursların açılmasının kurslar ve kursiyerler açısından verimli olduğunu söyledi. Halk Eğitimi Merkezleri yaptıkları her türlü faaliyetleri en iyi şekilde tanıtımlarının yapılmasını, genellikle yöresel ürünler ile ilgili kursların açılmasına öncelik verilmesini, kurslarda üretilen ürünlerin pazarlamasının yapılmasında sorun teşkil etmekte olduğunu söyledi. Bunun için sosyal medyanın kullanılmasını ve üretilen ürünlerin burada teşhir edilerek çok insana ulaşmasının sağlanmasının önemli olduğunu vurguladı. Okuma-Yazma kurslarının ilimizde vatandaşlarımızın % 100’e ulaşana kadar okuma-yazma bilmeyen vatandaşlarımızın tespit edilerek 12 kişi dahi olsa kursların açılarak okur yazar duruma getirilmesini ve bunun için muhtarlar ve Aile Sosyal Politikalar Müdürlüğü ile işbirliği yapılmasını söyledi.

Toplantının Gümüşhane ve kurumlara hayırlı olması temennisinde bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan,  “İlimizde 210 mesleki ve teknik kurs düzenlenmiş, 4255 kursiyer belge almıştır. Genel kurslar alanında ise 258 kurs düzenlenmiş, 4028 kursiyer belge almıştır. Okuma yazma alanında ise 99 kurs düzenlenmiş, 555 kursiyer belge almıştır. İl genelinde toplamda, 483 kurs düzenlenmiş, 8351 kursiyer belge almıştır. Mezunlara yönelik Destekleme ve Yetiştirme alanında ise 15 kurs düzenlenmiş, 115 kursiyer devam etmektedir. Halk Oyunları alanında ise 31 kurs açılmış, 610 kursiyer Halk oyunları çalışmalarına devam etmektedirler. Halk Eğitimi Merkezleri vatandaşlarımızın talepleri doğrultusuna Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün modül programları doğrultusunda kursların açılmakta olup ve gelen talepleri çoğunluğunu karşılanmaktadır. Kurslar açılırken özellikle istihdama yönelik kursların açılmasına özen gösteriyoruz. Toplantımızın ilimize ve kurumlarımıza hayırlı olması diliyoruz” dedi.

Milli Eğitim Müdürlüğü Hayat Boyu Öğrenmeden sorumlu Şube Müdürü Sayın İlyas Günay, toplantıda 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında açılan Mesleki Teknik ve Sosyal Kültürel Kursların faaliyetleri hakkında sunum eşliğinde bilgiler verdi.

Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdür Hasan Taş’ın konuşmasının ardından toplantı, kurum temsilcilerinin yaygın eğitim faaliyetleriyle ilgili görüş ve önerileri, dilek ve temennilerinin gündeme alınmasının ardından sona erdi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11