banner333

banner309

İl Genel Meclisi İsrail’i Kınadı

Gümüşhane İl Genel Meclisi 17 günlük tam kapanma sürecinin ardından mayıs ayı toplantılarına başladı. Toplantıların ilk oturumunda İsrail kınandı.

Gümüşhane 21.05.2021, 14:35
İl Genel Meclisi İsrail’i Kınadı
banner400

Meclis Başkanı Mehmet Emin Erdoğdu başkanlığında yapılan toplantılarının açılışında konuşan Meclis Başkanı Erdoğdu, İsrail’in Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa ve çevresinde başlattığı insanlık dışı saldırıları kınadı. 

Alçak saldırılarda çok sayıda masum Filistinlinin şehit olduğunu dikkati çeken Başkan Erdoğdu, “İsrail, uluslararası hukuku çiğneyerek masum çocukları ve kadınları katletti. Terörist İsrail’in bu saldırıları vicdansızlıktır” dedi.

Gümüşhane İl Genel Meclisi olarak her zaman Filistinlilerin ve mazlumların vicdanen yanında olacaklarını dile getiren Başkan Erdoğdu, “Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir. İsrail’in uyguladığı bu zulmü şiddetle kınıyor, Filistin halkının özgürlük ve bağımsızlık mücadelesini sonuna kadar destekliyoruz. Bizler bu saldırılara asla seyirci kalmayacağız. Devletimizin Filistin’in haklı davasında alacağı her türlü kararın yanında yer alacağız” diye konuştu. 

Toplantıda daha sonra il Özel İdaresinin ödenek aktarılması hakkındaki teklif yazısı görüşülerek, Plan ve Bütçe Komisyonuna sevk edildi.

Gündemde yer alan Kelkit, Köse ve Kürtün İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliklerinde kullanılan araçların bütün giderlerinin İl Özel İdaresince karşılanması hakkındaki teklif yazısı görüşülerek Plan-Bütçe komisyonuna havale edildi.

İl Özel İdaresinin 2020 yılı kesin hesabı hakkındaki teklif yazısı ise görüşülerek Plan ve Bütçe ile İmar ve Bayındırlık Komisyonlarına havale edildi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11