banner333

banner309

Hızır Aktaş Bir Yılı Değerlendirdi

Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı genel değerlendirmesini yaptı.

Gümüşhane 01.07.2013, 17:26
Hızır Aktaş Bir Yılı Değerlendirdi
banner400
                  Eğitim ile ilgili çalışmalar hakkında bilgi alabilir miyiz?

Gümüşhane Milli Eğitim Müdürlüğü olarak şu an okullarımızda dersler bitmiştir. Öğrencilerimizin ortalama yükseltme ve sorumluluk sınavları devam ediyor. İlköğretim kurumlarımızda da seminer çalışmalarımız var. Daha sonra İlköğretim mezunu öğrencilerimizin SBS ve lise mezunu öğrencilerimizin LYS sonuçlarını alacağız. Bunun yanında ilimizi 2013-2014 Eğitim Öğretim yılına hazırlamak için gerekli yapım ve onarım çalışmalarımız var. Okullarımızın ve kurumlarımızın ihtiyaçlarını temin çalışmalarımız devam ediyor. Öyle inanıyorum ki okullar başladığında hem fiziki bakımdan ve hem de araç-gereç, donanım bakımından bir eksiğimiz kalmayacaktır.

Yapımla ilgili planlamalar ve çalışmalar nelerdir?

Bilindiği gibi ilimizde birkaç okulumuzun yapım sorunu vardır. Bunlarla ilgili bir kısmının yargı süreci devam ediyor. İmam Hatip Lisesi binasının yapımı devam ediyor. Derslik kısmını yetiştirebilirsek ilimizde ikili eğitim noktasında büyük bir rahatlama yaşanacaktır. Kale’de TOKİ tarafından yaptırılan okulumuz ve hayırsever hemşerilerimiz tarafından yarısı tamamlanan pansiyon binamız var. Buranın eksik kalan yapım işlerini tamamlayıp 2013-2014 sezonunda bu binalarımızı da devreye alıp Tekke’deki Yatılı Bölge Okulumuzu buraya taşımayı hedefliyoruz.

Bu soruya paralel olarak Kale Koçkaya ilgili son durum nedir?

Daha öncede anlattığım gibi TOKİ tarafından yaptırılarak bitirilen okulumuz şu ana kadar diğer yatılı okul ve spor salonları bitirilmediğinden kullanılamadı. Süreç içerisinde de deforme olan kısımların elden geçirilmesi diğer pansiyon binasının da tamamlanması gayretimiz devam etmektedir. Burayı bitirdiğimiz zaman Tekke’deki okulumuzu buraya taşıyarak mağduriyeti gidermeyi düşünüyoruz. Tekke Yatılı Bölge Okulumuzu da Gümüşhane Üniversitesi’ne devretmeyi planlıyoruz.

4+4+4 yeni sistemin ilk uygulandığı yıl itibariyle Gümüşhane’de durum nedir?

Gümüşhane Milli Eğitim Müdürlüğü olarak yeni yapılanan 4+4+4 sistemiyle ilgili olarak ilkokul, ortaokul ayrışmasını tamamlayıp en kısa sürede bağımsız okul tabelalarını okullarımıza takmayı hedefliyoruz. Bu manada ilçelerimizde de yapım çalışmalarımız devam ediyor. Yeni okullarımızın açılışlarını yapacağız. Endüstri Meslek Lisemizin 12 derslikli ek bina inşaatı bittiğinde o alanda da ilimizde ciddi bir rahatlama olacaktır. Anaokullarımız şehrimizin bir bölgesinde olduğu için yaşanan yoğunluğu Yeni Mahalle’de başlattığımız okulla çözeceğiz.

                Akademik durum değerlendirmesi yanında diğer faaliyetler açısından ilimizde ki durum nedir?

               DEĞERLER EĞİTİMİ:

       Bu uygulama ile Gümüşhane’de yer alan okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim düzeyindeki tüm okullarda gerçekleştirdiğimiz Değerler Eğitimi Seminerleri ile okul öncesi eğitim kurumlarında “yardımlaşma ve işbirliği”, ilköğretim okullarında “iyilik”, ortaöğretim düzeyindeki okullarda ise “adalet” olarak belirlenen konularda işin uzmanları tarafından her ay Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenerek tüm okullarda yönetici, öğretmen, öğrenci ve velilerin katılımı ile uygulanmıştır. Verilen değerler eğitimi ile öğrencilerimize bilgi, beceri, tutum kazandırmanın yanında onların dengeli, sağlıklı, gelişmiş bir kişiliğe ve karaktere sahip, temel ve insani değerleri kazanmış iyi insan, iyi vatandaş olarak yetişmelerini sağlamayı hedefledik. Malum olduğu üzere toplumsal hayatı oluşturan, insanları birbirine bağlayan, gelişmeyi, mutluluğu ve huzuru sağlayan, risk ve tehditlerden koruyan ahlaki, insani, sosyal, manevi değerlerimizin tüm bireylere kazandırılmasında en önemli etken eğitimdir. Bu kazanımlarımızın öğrencilerimize aktarılması da değerler eğitimini oluşturmaktadır.

SPORTİF FAALİYETLER: Okullarımızda ve özel eğitim kurumlarımızda eğitim öğretim gören öğrencilerimiz sportif anlamda katıldıkları ulusal ve uluslararası yarışmalarda gururumuz oldular. Bunun yanı sıra Gümüşhane Belediye Başkanlığı ile Türkiye Futbol Federasyonu´nun ortaklaşa düzenlediği 4. Kurumlar arası Halı Saha Futbol Turnuvasında finale yükselen Ticaret Meslek Lisesi öğretmenlerimiz ikinci oldular. Mareşal Çakmak Anadolu Öğretmen Lisesi Basketbol grup müsabakalarında birinci oldu. Eğitim süresi içerisinde olan öğrencilerimiz hem derslerinde hem de hobilerinde başarılı oluyorlar. Bütün öğrencilerimizin okul derslerinin yanında kendi yetenekleri doğrultusunda bir meslekle uğraşmalarını istiyoruz. Kendilerine has hobileriyle moral destek almaları, zamanlarını bu şekilde değerlendirerek kendilerini geliştirmeleri, böyle çift kanatlı bir yetişme hayatı geçirmeleri öğrencilerimiz için faydalıdır. Genelde kız öğrencilerimiz başarılarından dolayı da ayrıca mutluyuz. Türkiye Kulüplerarası kros yarışmasında dereceye girerek Antalya ve Kuşadası vizesini alan ve Romanya’da Balkan Şampiyonu olan Milli Atletizm Çeşminaz Yılmaz, Gümüşhane Anadolu Lisesi öğrencisi Gamze Karaaslan ve Yıldız Bayanlar Tüfek kategorisinde Türkiye rekoru kıran Mareşal Çakmak Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi Şeymanur Koca’yı altınla ödüllendirdik.

                SOSYAL ve KÜLTÜREL ETKİNLİKLER:

             2012-2013 eğitim öğretim sezonunda akademik kazanımlarımızın yanında sosyal ve kültürel faaliyetler açısından da ses getirdiğimizin altını çizebiliriz. Gümüşhane Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencimiz Abdurrahim Aslan “Efsanevi Taşlar” adlı projesi ile Eğlenerek Öğrenelim kategorisinde finale kalan 8 ülkeden 17 proje arasında birinci seçilerek Altın Madalya almıştır. Öte yandan 8 proje ile katıldığımız TÜBİTAK yarışmalarında Türk Telekom Fen Lisesi Bölge birinciliğini, Harşit Lisesi Bölge üçüncülüğünü kazandı. İlimizde Milli Eğitim Müdürlüğümüzün koordine ettiği Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TUBİTAK) Bilim Fuarları ile öğrencilerimizle gurur duyduk. Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından yürütülen Eko-Okullar programı kapsamında "Yeşil Bayrak" ödülünü Kelkit Ülker ve Kemalettin Başar Anaokulu’muz kazandı. 2012-2013 Eğitim ve Öğretim yılı boyunca okullarımız yapmış oldukları tiyatro, şiir dinletisi, Cumhuriyet Bayramı, 24 Kasım Öğretmenler Günü, 15 Şubat Gümüşhane’nin Kurtuluş Günü, Atatürk Haftası, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı, 18 Mart Şehitler Günü, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü gibi önemli günler adına tertip edilen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında ve diğer sosyal ve kültürel etkinliklerle ses getirdiler. Kars’ta düzenlenen 4. Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışması’nda Arapça Hitabet Dalında Gümüşhane Fatih Anadolu İmam Hatip Lisesi 11. sınıf öğrencisi Arif Kazancı ilimizi başarıyla temsil ederek Gümüşhane’ye Bölge Birinciliğini kazandırdı. Gümüşhaneli hemşerimiz Prof. Dr. Necmettin Tozlu, Tarihçi Eğitimci Yazar Mustafa Armağan ve KTÜ Fatih Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Palancı tarafından değişik konularda konferans ve seminerler verildi. Yıl içerisinde değişik alanlarda SODES ve ÖDES Proje çalışmaları devam etti.

Personel durumu ve yeni yapılanma hakkında bilgi verir misiniz?

2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı itibariyle Gümüşhane’ye Ocak ayında 141 öğretmen atanmış, Eylül ayında 222 öğretmen ile toplam 363 öğretmen arkadaşımız göreve başlamıştır. Son Eylül atamasında isteğe bağlı atamalarda 66 öğretmen gelmiş ve toplam 429 yeni öğretmen arkadaşımız aramıza katılmıştır. Bunun yanında isteğe bağlı ve mazeret ile 182 öğretmen arkadaşımız ilimizden ayrılmıştır. Eğitim öğretime destek veren öğretmen sayımız 1474, memur ve hizmetlimizle eğitim kurumlarımızda 1766 çalışanımız bulunmaktadır. Son atanan öğretmenlerimizden sonra ilimizde 399 öğretmen açığımız bulunmaktadır. 50 tanesini görevlendirme ile tamamlamaya çalıştık. Her öğretmen arkadaşımız 15 saat maaş 6 saat zorunlu olmak üzere 21 saat derse girmektedir. İlimizde öğretmen arkadaşlarımızın fedakârlığı sayesinde boş geçen dersimiz yoktur. Yeni gelen öğretmenlerimizle beraber var olan eğitim-öğretim kalitemiz daha da yukarı çıkacaktır.

İlimizin bu yıl ki SBS, YGS ve LYS durumu hakkında bilgi verir misiniz?

SBS ve LYS sonuçları önümüzdeki günlerde açıklanacaktır. Sonuçlar yayınlandığında bu sınavların analizini saygıdeğer velilerimizle paylaşacağız.

Son olarak neler söylemek istersiniz?

İlimiz, Sayın Valimizin de vurguladığı gibi eğitimle şöhret bulacak olan hedefine emin adımlarla ilerlemektedir. Bizleri her an talimatlarıyla yönlendiren sayın valimize verdiği destekten dolayı bu röportaj vesilesiyle şükranlarımı arz ediyorum. Tatil dolasıyla sevgili öğrencilerime ve kıymetli öğretmen arkadaşlarıma utlu ve huzurlu tatiller temenni ediyorum.  

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38