banner333

banner309

HİS ve Sulama Göletlerinin Devlet Su İşlerine Devrediliyor

Gümüşhane İl Genel Meclisi, İl Özel İdaresi tarafından il genelinde yapılan hayvan içme suyu (HİS) ve sulama göletlerinin Devlet Su İşlerine (DSİ) devredilmesi için gerekli kararı çıkardı. İl Genel Meclisi’nin Meclis Başkanı Şerif Bayraktar başkanlığında yapılan ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan’ın da katıldığı Kasım ayı toplantıları devam ediyor.

Gümüşhane 21.11.2016, 15:15 22.11.2016, 08:29
HİS ve Sulama Göletlerinin Devlet Su İşlerine Devrediliyor
banner400

 -Özel İdare’nin göletleri DSİ’ye devredilecek

Gümüşhane İl Genel Meclisi, İl Özel İdaresi tarafından il genelinde yapılan hayvan içme suyu (HİS) ve sulama göletlerinin Devlet Su İşlerine (DSİ) devredilmesi için gerekli kararı çıkardı.

İl Genel Meclisi’nin Meclis Başkanı Şerif Bayraktar başkanlığında yapılan ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan’ın da katıldığı Kasım ayı toplantıları devam ediyor.

Toplantıların bugün ki oturumunda İl Özel İdaresi tarafından yapımı tamamlanan HİS ve sulama göletlerinin DSİ 22.Bölge Müdürlüğüne devredilmesi hakkındaki teklif yazısı görüşüldü.

Gündem maddesiyle ilgili Meclis üyelerine bilgi veren İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, kurum tarafından 2015 yılı yatırım programında yer alan ve yapımları tamamlanan Şiran Kavaklıdere, Torul Bahçelik, Kürtün Söğüteli ve Köse Kayadibi HİS göletleri ile önceki yıllarda tamamlanarak işletmeye açılan Şiran Yukarı Kulaca, Köse Akbaba, Köse Övünce sulama göletleri ve Merkez Süle, Yenice, Kabaköy, Aktutan, Yaydemir, Ekinciler, Kale, Keçikaya, Akçakale, Torul Cebeli, Yücebelen, Köstere, Şiran Yeniköy, Kavakpınarı HİS göletlerinin DSİ 22.Bölge Müdürlüğüne devredilmesinin planlandığını söyledi.

Devretmek için Meclis’ten kararı çıkarıp gerekli yazışmaları yapacaklarını kaydeden Akdoğan, DSİ’nin de kararın ardından bahse konu göletleri inceleyerek son kararını vereceğini belirterek, “Bu göletlerin bazı eksiklikleri de var. DSİ’nin imkanları daha geniş. Buradaki amaç DSİ imkanlarıyla gövde yüksekliklerinin artırılması durumu olan göletleri yükselterek sulama tesisleriyle birlikte devreye almaktır. 30 metrenin üstündeki göletleri DSİ yapabiliyor. Bizdeki en yüksek gölet Köse Akbaba göleti ve Şiran Yukarı Kulaca göleti. Milletvekillerimizin destek ve katkılarıyla bu iş olacak” dedi.

Akdoğan’ın bilgi vermesinin ardından gündem maddesiyle ilgili yapılan oylamada karar oy birliğiyle kabul edildi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39