banner333

banner309

Herkesin Yapamadığını O Yapıyor

Gümüşhane'de Mikro Kemal olarak tanınan Yalçın Milet, elektronik tamir işinde bugün isteğe özel elektronik cihaz yapıyor.

Gümüşhane 08.01.2013, 11:35
Herkesin Yapamadığını O Yapıyor
banner400
 Cumhuriyet Caddesinde bulunan mütevazi işletmesinde çevre ilçe ve illerden gelen ve herkesin yapamayacağı ürünleri yapan, anakart, dizüstü bilgisayar ve ekran kartı gibi bilgisayar bileşenlerini tamir eden Milet, daha çok müşterilerin talebine göre malzemeler üretiyor.

Hiçbir kursa gitmeden merak ve azimle bugünkü seviyesine gelen Milet, bugüne kadar yaptığı onlarca cihaz arasında en ilgincinin kuluçka makinesi olduğunu söyledi. Gümüşhane'deki bir işletmenin talebi üzerine üzerinde butonları ve LCD ekranı olan bir cihaz yapan Milet, ortamdaki değerlere göre gün sayan cihazın, ekranında ısıyı gösterdiğini belirterek, "Normalde kuluçka makinesi piyasada var ama işyeri sahibi farklı özellikler istediği için ben programladım cihazı. Geliyor müşteri bana şunu yap diyor. Bende kutusu ve plastik aksamı hariç geri kalan herşeyi kendim yapıyorum. Müşterinin isteğine göre sıfırdan cihaz yapıyorum." dedi.

Yaptığı cihazların programlarını da kendisi yazan Milet, program yazmayı kitaplar ve internet yardımı ile kendi kendine öğrendiğini herhangi bir özel ders ve kurs almadığını söyledi. Milet yaptığı işi kısaca şöyle özetledi: "PCB bakır yüzeyli plaket. Onun üzerine bilgisayardan çıktı alıyorum. Asit aşamalarından sonra deliklerini delip malzemeyi yerleştiriyorum. Programlı parça varsa bilgisayardan program yazıyorum."

Gümüşhane'ye ilk kez getirttiği ana kart tamir cihazı ile hem anakart hem de ekran kartı tamiri de gerçekleştiren Milet, çevre ilçelerden bu tür talepler geldiğini, illerden ise elektronikçi meslektaşlarının referansı ile iş geldiğini de sözlerine ekledi. 



Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38