banner333

banner309

Herkes O'nu Okuyor

Peygamber Yolu Derneğinden Gümüşhane'de Herkes O'nu Okuyor Çalışmaları.

Gümüşhane 12.02.2014, 15:32 12.02.2014, 15:34
Herkes O'nu Okuyor
banner400
Peygamber Yolu Derneğinin açıklaması şu şekilde;

Değerli Basın Mensupları;

Son Peygamber Hz. Muhammed’in (sav) daha iyi tanınmasını sağlamak amacıyla 'Peygamber Yolu Derneği' tarafından Türkiye çapında gerçekleştirilecek olan 'Herkes O’nu Okuyor' etkinliğine Gümüşhane’de onbinlerce peygamber sevdalısının katılması için çalışma başlatmış bulunuyoruz.

Peygamberimiz Hz. Muhammed'i (sav) daha iyi tanıtmak için yola çıkan, merkezi İstanbul’da olan Peygamber Yolu Derneği, Türkiye genelinde 'Herkes O’nu Okuyor' kampanyasını hayata geçirdi. Peygamber Yolu Derneği, günümüzde, Hz. Muhammed (sav) zamanında yaşanan huzura, bu huzuru yaşamak ve yaşatmaya duyulan ihtiyaca binaen bu kampanyayı düzenlenmiştir.

Peygamber Yolu Derneği’nin bu çalışmasına Gümüşhane Eğitimciler Derneği (GÜEDER) olarak katkıda bulunma kararı aldık. Peygamber Yolu Derneği ile irtibata geçerek aynı duygu ve düşünceleri paylaştığımızı, yarışmaların Gümüşhane  etabını gerçekleştirmeye talip olduğumuzu kendilerine ilettik. Yapılan protokol gereği Gümüşhane’mizde yediden yetmişe herkesin O'nu (sav) bir kez daha okumasını hedefliyoruz. ‘Herkes O’nu Okuyor’ kampanyası ile Hz. Muhammed'in (sav) hayatı, güzel ahlakı, barışçıl kişiliği, yaptıkları, İslam’ı yayma çabaları sırasında yaşadığı zorluklar, sabrı ve nice özelliklerini toplumumuza ulaştırmayı hedefliyoruz.


Bu kampanya ile Hz. Muhammed’in (sas) örnek hayatını ilimizde öğrenmeyen, bilmeyen kalmasın istiyoruz. Çünkü Hz. Peygamber (sas) bütün bir insanlığa gönderilmiştir. Hedef, herkese ulaşmak.
Hepimiz O’nu bir kere daha, biraz daha farklı okuyacağız. Ailecek okunacak, sınıflarda okunacak, Böylece Türkiye’nin sathında her yerde Efendimiz’in adı duyulacak

Değerli Basın Mensupları;

Kampanyanın amacı, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’i (sav) doğru bir şekilde tanımak ve tanıtmaktır.Yarışmaya, ülkemizde milyonların Gümüşhane’de de on binlerin katılacağına inanıyoruz. Yarışmaya katılmak isteyenlerin www.herkesonuokuyor.com sitesinden kaydını yaptırması ve ardından derneğimizin belirlediği kitapları okuyarak sınava girmesi gerekiyor. Yarışma, ortaokul, lise ve yetişkin olmak üzere 3 ayrı kategoride yapılacak. Ortaokul öğrencilerinin Rahime Kaya’nın ‘Efendiler Efendisi Hz. Muhammed’, lise öğrencilerinin Reşit Haylamaz’ın ‘Efendimiz’ ve yetişkinlerin de muhterem Fethullah Gülen’in ‘Sonsuz Nur’ adlı kitabını okuması gerekiyor. Bu kitapları ilimizdeki kırtasiyelerden temin etmek mümkün.

7 Ocak-24 Mart 2014 tarihleri arasında kayıt yaptırıp kitapları okuyanlar için 31 Mart-12 Nisan tarihlerinde sınavlar gerçekleştirilecektir. Öncelikle il bazında sınavlar düzenlenerek dereceye girenler ödüllendirilecek. İlimizde dereceye girenler, daha sonra Türkiye genelinde gerçekleştirilecek olan 2 ve 3. etap sınavlara katılma hakkını elde etmiş olacak. 2. etap sınavı Erzurum’da, 3. etap ise İstanbul’da yapılacak. Hem ilimizde, hem de ülke genelinde ortaokul, lise ve yetişkinler olmak üzere dereceye giren 11’er kişiye çok özel ödüller takdim edilecek. Sınavda dereceye girenler umre ziyaretleri, akıllı tabletler, bisiklet,tam ve çeyrek altınlarla ve birbirinden sürpriz hediyelerle ödüllendirilecek. Yarışma sonuçları Nisan ayında açıklanacak. Umre ziyaretleri mayıs ayında gerçekleştirilecek kampanya detayları için www.herkesonuokuyor.com adresinin ziyaret edilmesi mümkün.

Kampanya, insanların Efendimiz’i okumasına teşvik amaçlı yapılıyor. Sadece bir yıllık bir program değil; önümüzdeki yıllarda da tekrarlanacak. Her yıl Peygamberimiz’in bir yönü ön plana çıkarılacak.

Kampanyamızın hayırlara vesile olmasını Rabb’imizden niyaz eder, katılımınızdan dolayı teşekkür ederiz.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46