banner333

banner309

Hedef;Genç İstihdamını Desteklemek

-YATIRIM SEKTÖRLERİNDE GENÇ İSTİHDAMININ DESTEKLENMESİNE YÖNELİK PROJE TEKLİF ÇAĞRISI YAYIMLANDI. -HEDEF GENÇ İSTİHDAMINI DESTEKLEMEK

Gümüşhane 31.12.2012, 09:34
Hedef;Genç İstihdamını Desteklemek
banner400

 Gümüşhane İşkur İl Müdürü Dilek Şehnaz Aşıcı yaptığı açıklamada; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı, Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) Bileşeni IV mali yardımı ile Yatırım Sektöründe Genç İstihdamının Desteklenmesi ’ne yönelik proje teklif çağrısınıyayımladığını söyledi.

Teklif çağrısının genel hedefinin genç istihdamını destekleyerek ve genç işsizlik oranını azaltarak daha çok kişinin istihdam edilmesi ve istihdamda kalmalarının sağlanması olduğunu söyleyen Aşıcı; özel hedefinin ise, gençlerin istihdam edilebilirliğini ve girişimcilik becerilerini artırmak,İşgücü arz ve talep taraflarının ilgili aktörleri arasında sürdürülebilir işbirliğini geliştirmek,aktif işgücü piyasası politikaları ile özellikle yeni yatırım alanları için ekonominin talep tarafı arasında uyum sağlamak, genç istihdamını destekleyici görüntü çıkarma, uyum, eğitim, danışmanlık, iş deneyimi ve eşleştirme hizmetlerini içeren bütüncül hizmetler sağlamak, okuldan işe geçişi kolaylaştırmak,Üniversite ve sanayi arasında daha güçlü bir bağlantının oluşturulmasını desteklemek olduğunun belirtti.

 Başvurular için rehber https://webgate.ec.europa.eu/online service/ internet sitesinde ve www.ikg.gov.tr , www.csgb.gov.tr ve www.iskur.gov.tr adreslerinde bulunmaktadır. Proje tekliflerinin sunulması için son başvuru tarihi 8 Şubat, saat 16.oo’dır. Bilgilendirme toplantısı 07-08 Ocak tarihinde Rize’ de yapılacaktır. Bilgilendirme toplantıları ile ilgili detaylı www.ikg.gov.tr web sitesinden temin edilebileceğini ifade eden Dilek Şehnaz Aşıcı;

Başvuru sahipleri, Sosyal politika, istihdam ve yatırım, mesleki eğitim belirli hedef gruplarını istihdam edilebilirliğini artırma, iş yaratma, gençlik ve girişimcilik alanlarında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları(STK),Üniversiteler, Üniversitelerin Meslek Yüksekokulları(MYO), Sürekli Eğitim Merkezleri(SEM), Halk Eğitim Merkezleri, Meslek Liseleri ve Teknik Okullar gibieğitim kuruluşları veyaKamu Kurumu Niteliğinde Meslek Kuruluşları kamu çalışan sendikaları, konfederasyonları, işveren sendikaları, konfederasyonları, işçi sendikaları, konfederasyonları, sektör temsilcisi kuruluşlar, organize sanayi bölgeleri(OSB), ihracat birlikleri ve KOBİ temsilcisi kuruluşlar, profesyonel, mesleki birlikler, vakıflar, Yerel Yönetimler-Belediyeler, Köylere Hizmet Götürme Birlikleri, İl Özel İdareleri, Yerel Yönetim Birlikleri, Bölgesel Kalkınma Ajansları veyaMali Komisyonu Mali Tüzüğü Uygulama kurallarının 43. Maddesi ile tanımlanan Uluslararası(Hükümetler arası) kuruluşlar veya,Kar amacı gütmeyen kooperatiflerdir. Gümüşhane’nin de içinde bulunduğu Öncelik Bölgesi için ayrılmış fon miktarı 16 milyon 800 bin Avrodur.   Hibe miktarları asgari 200binAvro azami 400 bin Avrodur. " Dedi.

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (1)
İŞTEN ATILANLAR 11 yıl önce
ŞİRAN YİBOYA DA İŞ KUR ARACILIĞI İLE TEMİZLİK PERSONELLERİ GÖNDERİLMİŞ AMA NE YAZIK Kİ OKUL MÜDÜRÜ TARAFINDAN BURADA ÇALIŞAN BENDE DAHİL 7 TANE ARKADAŞIMIZ İŞTEN ÇIKARILMIŞTIR.İŞTEN ÇIKARILMA SEBEBİNİ İSE SİZİN MÜDÜRÜ OLDUĞUNUZ İŞKUR TARAFINDAN BURADA PERSONEL ÇALIŞTIRILMASI İMİŞ . SANKİ SİZ BURALARA PERSONEL ALINMASINI İSTERKEN HALİ HAZIRDA ÇALIŞAN PERSONELLERİN YANİ BİZLERİN ÇIKIŞINI İSTEDİNİZ. BU KONUDA BİZE KİM YARDIMCI OLUR BİZ DERDİMİZİ AKTARMAK İÇİN KİME BAŞVURALIM.
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38