banner333

banner309

Haydi Gümüşhane Evden Kur'an Öğrenmeye

Gümüşhane’de İl Müftülüğü tarafından "Haydi Gümüşhane Evden Kur'an Öğrenmeye" sloganıyla uzaktan Kur’an-ı Kerim öğrenme programı düzenlenecek.

Gümüşhane 29.12.2020, 22:30
Haydi Gümüşhane Evden Kur'an Öğrenmeye
banner400

Gümüşhane’de İl Müftülüğü tarafından "Haydi Gümüşhane Evden Kur'an Öğrenmeye" sloganıyla uzaktan Kur’an-ı Kerim öğrenme programı düzenlenecek.

Uzaktan eğitimle 6-12 kişilik sınıflar halinde düzenlenecek canlı dersler, vatandaşların sahip olduğu teknolojik imkanlar el verdiği şekilde yapılacak.

Konuyla ilgili bilgi veren Gümüşhane İl Müftüsü Mehmet Sırrı Şık, koronavirüs salgınının hayatın her alanında olduğu gibi Kur'an kurslarındaki yüz yüze eğitimleri de olumsuz etkilediğini belirterek, "Haydi Gümüşhane Evden Kur'an Öğrenmeye" sloganıyla uzaktan eğitimle Kur'an-ı Kerim öğretim programı yürüteceklerini söyledi.

Kur'an kurslarında eğitimlerin kesintiye uğramaması amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığı’nın uzaktan eğitim faaliyetlerine ağırlık verdiğini kaydeden Müftü Şık, “2020-2021 eğitim-öğretim yılında Kur'an kurslarına kayıtlı olan ihtiyaç odaklı, hafızlık ve 4-6 yaş grubu öğrencilerimiz, uzaktan eğitim yoluyla eğitimlerine devam etmektedir. Bunun yanı sıra kamuda esnek çalışmaya geçilmesi, hafta sonu ve hafta içi belirli saatlerde sokağa çıkma kısıtlamalarının olması sebebiyle vatandaşlarımızın evlerinde kalmaları gereken süreleri daha verimli ve faydalı hale dönüştürmek adına bir program başlatıyoruz. Böylelikle henüz Kuran-ı Kerim eğitim öğretimini, hem yaş hem de meşguliyet nedeniyle alamamış olanlara yeni bir fırsat sunulacak” dedi.

Müftü Şık, programa 14 yaş üzerindekilerin katılabileceğini belirterek, uzaktan eğitimle Kur'an-ı Kerim ders günleri ve saatlerini öğretici ve öğrencinin belirlediğini, kayıt sayısına göre grupların, 14-18, 19-30 ve 31 yaş üzeri olacak şekilde oluşturulduğunu söyledi.

Uzaktan eğitimle düzenlenecek canlı derslerin birebir ilgilenme imkanı olabilmesi için 6-12 kişilik sınıflar halinde yapılacağını kaydeden Şık, erkeklerin eğiticilerinin erkek, kadınların eğiticilerinin de kadın görevlileri tarafından verileceğini dile getiren Şık, “Vatandaşların elinde hangi imkan varsa o imkanlar üzerinden irtibat sağlanacak. Ortak bir ağ veya uygulama üzerinden buluşulacak. Haftada 3 gün, günde 2 ders saati, bir ders saati 40 dakikadan oluşacak şekilde 2 aylık bir program söz konusu olacak. Ders günleri ve saatleri konusunu öğretici ve öğrenci birlikte belirleyecek. Vatandaş merkezli bir hizmet olacak. Vatandaşlarımızın sahip olduğu imkanlar değerlendirilerek canlı ders hizmeti verilecek. Herkesin kendi mevcut imkanı üzerinden program yürütülecek” diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğünce başlatılan programa başvurular www.diyanet.gov.tr adresi üzerinden yapılabilecek.

İki tur şeklinde gerçekleştirilecek programın ilkine başvurular 21 Aralık 2020-3 Ocak 2021 tarihleri arasında alınacak ve dersler 28 Aralık 2020-21 Şubat 2021 tarihleri arasında yapılacak. İkinci tur başvurular ise 4–17 Ocak 2021 tarihleri arasında yapılacak ve dersler 11 Ocak - 7 Mart 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Engelliler için seçeneklerin de oluşturulduğu programa Braille okumayı bilen görme engelliler ile işitme engelliler de başvuru yapabilecek. Ayrıca görme engellilerin durumlarını gösteren bir raporla başvurmaları halinde "Braille Kur'an-ı Kerim Elif-Ba'sı" ücretsiz adreslerine gönderilecek. İşitme engellilerin eğitimlerinde ise özel hazırlanan Elifba cüzü kullanılacak.

Programa kayıt yaptıran işitme engelli vatandaşlar https://egitimhizmetleri.diyanet.gov.tr/Documents/Elif-ba.pdf linki üzerinden kitabın PDF formatına ücretsiz erişilebilecek.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11