banner333

banner309

Harşit Çayı, Çöp Atma Yeri Değildir

Harşit Çayı, Çöp Atma Yeri Değildir

Gümüşhane 18.03.2018, 14:00
Harşit Çayı, Çöp Atma Yeri Değildir
banner400

Gümüşhane-Bayburt il sınırındaki Vauk Dağından doğarak, Gümüşhane il merkezi, Torul ve Kürtün ilçeleri ile Giresun’un Doğanket ilçesini geçerek Tirebolu’dan Karadeniz’e dökülen 142 kilometre uzunluğundaki Harşit Çayı’nda, çoğunluğu evsel atıklardan kaynaklı kirliğin önüne geçilemiyor. Evsel atıklar, Harşit Çayı’nda hiç de hoş olmayan çirkin görüntülere neden oluyor.

“Harşit, Pet Şişe Çöplüğü Olmasın”

Gümüşhane Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından her ne kadar “Harşit Çayına Çöp Atmayınız” uyarı levhaları konulsa da, alışkanlık haline gelse gerek Harşit Çayının adeta pet şişe çöplüğüne döndüğü görülüyor.

“Kuru Dere ve Yan Derelere Çöp Atmayın”

Harşit Çayının Gümüşhane’nin gerdanlığı olduğunu, kirletilmemesi gerektiğini vurgulayan yetkililer, “Yapılan tüm uyarılara rağmen, çaya çöp atmanın önüne geçemedik. Kuru dereler ile birlikte Harşit Çayı’nı besleyen yan derelere kış mevsimi süresince atılan çöpler, karların erimesi sonucu çöplerin Harşit Çayına sürüklenmesine neden oluyor. Gerek köylerde yaşayan vatandaşlarımızın gerekse kent merkezlerindeki vatandaşlarımız, Harşit Çayı’na ve yan derelerine çöp atmasınlar. Turizm sezonuna yaklaştığımız şu günlerde çok hoş olmayan görüntülerle karşı karşıya kalıyoruz” diyerek vatandaşları uyardı.

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46