banner333

banner309

Gümüşsu Fabrikası 4 Yıl Aradan Sonra Yeniden Üretime Başladı

Gümüşsu Meyve suyu fabrikası 4 yıl aradan sonra düzenlenen törenle yeniden üretime başladı.

Gümüşhane 29.09.2018, 12:03
Gümüşsu Fabrikası 4 Yıl Aradan Sonra Yeniden Üretime Başladı
banner400

Gümüşsu Meyve suyu fabrikası 4 yıl aradan sonra düzenlenen törenle yeniden üretime başladı. 

Gümüşhane merkez ilçeye bağlı Tekke köyündeki fabrika bahçesinde düzenlenen tören, saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunuşu, Kuran tilaveti, Erzurum, Silifke ve Beşikdüzü halk oyunlarının gösterileri ile başladı.

Açılışta konuşan Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Belediye Başkanı Ercan Çimen’i kutlayarak, GÜMÜŞSU’nun hayırlı olması dileğinde bulundu. Vali Memiş, devletin gerçek işletmecilik yapmayacağını, bunun eleştirilebileceğini belirterek, şöyle konuştu: “Gümüşhane ölçeğinde ve benzer illerde özel sektör bu alanlara girmiyorsa devletin bu alanlara girmesi lazım.Aksi takdirde hiçbir marka değerimiz bir şeyimiz olmaz. Sıkıcı bir kent mi olalım yoksa marka bir kent mi olalım. Bu kararı hep birlikte vermek durumundayız.”

Yöneticilere moral verilmesi gerektiğinin altını çizen Vali Memiş “Burada bir işletme açılıyor moral vermemiz gerekir. Belediye Başkanının eksiklikleri ve kusurları olabilir. Yöneticilerin morale ihtiyacı var. İlk önce burayı bir açalım da ondan sonra eleştirecekseniz eleştirin. Belediye başkanımızın bir hedefi bir amacı var. Bu ülkenin ve bu toplumun morale ihtiyacı var. Benim gibi fakir halkın morale ihtiyacı var. Bu insanların morallerini bozmayın. Burada bir marka var. Bu markanın değerine hepimiz birlikte sahip çıkalım” şeklinde konuştu

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen ise, 24’üncüsü düzenlenen Uluslar arası Pestil, Kuşburnu, Kültür ve Turizm Festivalinin ilk gününde kuşburnu fabrikasının yeniden hizmete açılmasında büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “Şehrimizde bir dönem önemli hizmetler yapan ve 2011de kapanan Gümüşsu fabrikasını yeniden üretime açmanın huzur ve mutluluğunu yaşıyorum. Göreve geldiğimiz günden beri şehrimiz için her anlamda hizmet üretmeye çalıştık ve hamdolsun 70 ayrı noktada yaklaşık 130 milyon liralık yatırım yaptık” dedi.

Yapılan çalışmalar sonucunda üretime tekrar başladıklarını ifade eden Çimen, “Allah’ın izniyle fabrikamız yine o eski günlerine geri dönecek. Gümüşhane'nin dağlarında yetişen meyveler ekonomiye bir değer olarak kazandırılmaya devam edilecek. Bugün ülke olarak içerisinde bulunduğumuz bir ekonomik savaş var. Bu zor dönemde gerek ekonomiye gerekse istihdama katkı sağlamak adına çıktığımız bu yolda Rabbim yardımcımız olsun. Fabrikamızın yeniden üretime açılmasında desteklerini bizden esirgemeyen Valimiz Sayın Okay Memiş’e, Milletvekillerimiz sayın Hacı Osman Akgül ve Sayın Cihan Pektaş’a, İşletme müdürümüz Sayın Yüksel Demir’e, Halk Bankası yetkililerine ve diğer ilgililere teşekkür ediyorum" dedi

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46