banner333

banner309

Gümüşhane'ye Son 12 Yılda 134 Milyon Lira Ödeme Yapıldı

Gümüşhane Milletvekilleri Doç.Dr.Kemalettin Aydın ve Feramuz Üstün Ak Parti İktidarları dönemlerinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Gümüşhane’ye yapılan hizmet ve yatırımları kamuoyu ile paylaştı.

Gümüşhane 10.03.2014, 14:02 10.03.2014, 14:04
Gümüşhane'ye Son 12 Yılda 134 Milyon Lira Ödeme Yapıldı
banner400
 Gümüşhane Milletvekilleri Doç.Dr.Kemalettin Aydın ve Feramuz Üstün Ak Parti İktidarları dönemlerinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Gümüşhane’ye yapılan hizmet ve yatırımları kamuoyu ile paylaştı.

Milletvekilleri Aydın ve Üstün, konuyla ilgili yaptıkları açıklamada Gümüşhanelilerin ülkesine, devletine, bayrağına koşulsuz bağlı olduğuna vurgu yaparak, "Dolayısı ile kendi hakları ve Gümüşhane genelini ilgilendiren hususlarda  hakkına her zaman rıza göstermiş, ne verilmişse kabulümdür demiş kanaatkar davranmıştır." dedi.

Aydın ve Üstün açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

AK Parti iktidarlarımız dönemlerinde bu kanaatkar insanlarımızın haklarının tam tesliminin yapılabilmesi için bölgede ihtiyaç durum tespitleri yapılmış ve hemşerilerimizin daha rahat,huzur içinde yaşayabilmelerinin temini için gereken adımlar atılmıştır.

Sosyal Devlet Olma Olgusu içerisinde insanlarımızı doğrudan ve dolaylı olarak rahatlama söz konusudur.Bakınız bir yakınınız veya komşunuz yatalak hasta,maddi sıkıntıları var,sizde elinizden geleni yapıyor veya imkanınız yok yapamıyorsunuz,bu durumun oluşturmuş olduğu rahatsızlığı bir düşünün,işte Ak Parti Hükümetlerimizin oluşturmuş olduğu politikalar sayesinde şimdi bakıma muhtaç herkese devlet eliyle yardım yapılıyor.Hem yardım yapamadım diye üzülenin hem de bir başkasının bağımlılığında olmanın verdiği üzüntüyü çeken bakıma muhtaç kardeşimizin sorunu çözülmüş oluyor.Bizden önceki siyasi iktidarların Söz de Sosyal Devlet kavramları ile nutuk atmalarının çözüm olmadığını görüp,çalışarak gayret göstererek,proje yaparak,kaynak oluşturup yapılan projeleri hayata geçirerek,icraat yaparak Sosyal Devlet olma olgusunu Tüm Türkiye de olduğu gibi Gümüşhane de de hayata geçirdik.İnsanlarımızın sıkıntılarının çözüldüğünü görmek bizim bütün yorgunluklarımızı alıyor.

Birlik beraberlik içerisinde yeni Türkiye’nin Yeni Gümüşhane’sini inşa etmenin mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.bu mutluluğun mimarı Başbakanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Teşkilatlarımıza teşekkür ediyoruz.ifadelerini kullanarak Gümüşhane’ye yapılan yatırımları tek tek anlattılar.

GÜMÜŞHANE’YE SON 12 YILDA AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR KAPSAMINDA 134 MİLYON TLÖDEME YAPILDI

Etkin, verimli ve daha hızlı hizmet sunmak amacıyla sosyal yardım ve hizmet alanındaki bütün kurum ve kuruluşlarımızı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde tek çatı altında birleştirdik. Bakanlık çatısı altında;kadınları, çocukları,yoksulları, şehit yakınlarını, gazileri,
yaşlıları ve engellileri kapsayan çalışmaları birbiriyle ilişkili ve bütüncül bir bakış ile gerçekleştiriyoruz.

İHTİYACI OLANIN YANINDAYIZ

Vatandaşlarımızın daha kaliteli bir hayat sürdürebilmesi için kapsayıcı sosyal yardım ve sosyal destek programlarını hayata geçirdik. Engelli ve yaşlılara, eşi vefat etmiş kadınlara, muhtaç asker ailelerine yönelik düzenli sosyal yardım programlarını uygulamaya koyduk.

Gümüşhane Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü Eşi vefat eden ve hiçbir sosyal güvencesi olmayan 792 kadına, iki ayda bir olmak üzere, 500 TL maaş bağladık.

Askerlerimizin gözü arkada kalmasın diye muhtaç durumda bulunan asker ailelerine (evli ise eşi, bekar ise annesi) askerlik süresince 250 TL maaş bağladık.

Şartlı Eğitim Yardımı’yla 2.328 öğrenciye, Şartlı Sağlık Yardımları kapsamında 1.702 hanede 3.592 kişiye nakdi destek sağladık.2013 yılında bütün vatandaşlarımızı sağlık güvencesine kavuşturan Genel Sağlık Sigortası uygulamasını başlattık. Yoksul vatandaşlarımız için bu kapsamda Gümüşhane’de 11.211 kişiye 6,1 Milyon TL prim ödedik

SOSYAL YARDIMLARDA DEV ARTIŞ YAPTIK

Gıda, eğitim, sağlık,şartlı nakit transferi ile proje desteklerini içine alan sosyal yardımlar kapsamında Gümüşhane’de 2003 yılında 823 Bin TL kaynak ihtiyaç sahiplerine ulaştırılırken;2013 yılında ihtiyaç sahiplerine ulaştırılan kaynak miktarını 22,4 Milyon TL’ye çıkardık.

2007 yılında yaptığımız değişiklikle 2022 sayılı kanun kapsamında 4.739 kişiye, yaşlılık aylığı kapsamında 3.179 kişiye, engelli yardımları kapsamında 1.490 kişiye ve 70 engelli yakınına toplam 8,9 Milyon TL nakdi yardım yaptık.İhtiyaç sahiplerinin eksiklerini gidermek için 2003-2013 (Eylül) döneminde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları eliyle vatandaşlarımıza 71,7 Milyon TL tutarında ayni ve nakdi yardım yaptık.

ENGELLERİ BİRLİKTE AŞTIK

12 yıllık iktidarımız döneminde engelli vatandaşlarımızın haklarını güvence altına alacak anayasa değişiklikleri yaptık. Kamuda iş imkanı sağlamak, sınav merkezlerini engellilerin kullanabileceği hale getirmek, sosyal bakım ve rehabilitasyon merkezleri kurmak gibi köklü değişikliklere imza attık.Hem ülkeye ekonomik katkısı, hem de engellilerin toplumsal hayata tam ve etkin katılımının sağlanması amacıyla engellilerin istihdamını son 12 yılda görülmemiş derecede artırdık. 2007 yılında engellilere Evde Bakım ve Rehabilitasyon hizmetini başlatarak engelli vatandaşlarımızın hayat kalitesini yükseltme yolunda önemli bir adım attık.

Gümüşhane’de, başlangıç yılında 120 Bin TL olan evde bakım ödeneği 2013 yılında yıllık olarak 9,9 Milyon TL’ye ulaştı. 

2007-2013 yılları arasında Gümüşhane’de engelli evde bakım ve rehabilitasyon hizmetleri için toplam 37,5 Milyon TL ödenek ayırdık.

DÜNYADA BİR İLK: ENGELLİ MEMUR SEÇME SINAVI

2012 yılında engelli vatandaşlarımızın tüm hassasiyetlerini göz önünde bulundurarak Engelli Memur Seçme Sınavı’nı hayata geçirdik. Sınav, gerek yöntemi, gerek felsefesi, gerekse sonuçları itibarıyla dünyada bir ilk olma özelliğini taşıyor.

Sınav, soruların hazırlanmasından, sürenin belirlenmesine, sınav salonlarının dizaynına kadar adayların engel gruplarına özel tedbirler alınarak gerçekleştiriliyor. Tekerlekli sandalye kullanan binlerce vatandaşımız sınav merkezlerine özel araçlarla ulaştırılıyor ve rahat koşullarda sınava girebilmeleri için azami hassasiyet gösteriliyor.

KAMUDA ENGELLİ İSTİHDAMI YAKLAŞIK 6 KAT ARTTI

Tüm Türkiye’de 2002 yılı itibariyle engelli kontenjanında memur olarak çalışan engelli sayısı 5.777 iken bu rakam 2013 yılı sonu itibariyle 32.021’e ulaştı.Yapılan yasal düzenlemelerle Türkiye çapında engelli işçi sayısı 89.701’e ulaştı. Gümüşhane’de 2013 yılı itibariyle 153 engelli memur ve 73 engelli işçi istihdam ediliyor.

AİLE SICAKLIĞI BÜTÜN ÇOCUKLARIMIZIN HAKKI

Yetiştirme yurtlarından ziyade aile yanında bakım modelini tercih ettik. Evden uzaklaşan çocukların ailelerinin yanına dönüşünü sağladık. Ailesiyle yaşayıp himayeye muhtaç durumda bulunan çocukların bakımını sağladık. Çocukların güvenli, şefkatli ve sevgi dolu bir ortamda aile sıcaklığında daha sağlıklı gelişebilmeleri için koruyucu aile hizmetini yaygınlaştırdık.

Aile yanında bakımın mümkün olmadığı durumlarda ise yuva ve yurtlarda gerçekleştirilen hizmet dönüşümü ile toplu bakım yerine,her çocuğa özel bakım ve koruma hizmeti verilen çocuk evleri yaygınlaştırılmıştır.

Gümüşhane’de 2002 yılında hiç çocuk evi yokken 2013 yılında 6 Çocuk Evi’nde 32 çocuğa, 3 Sevgi Evi’nde 36 çocuğa sıcak bir ev ortamında hizmet veriliyor. 2005 yılından bugüne kadar koruma kararlı 13 çocuk ailesinin yanına döndürülmüş, ayrıca sosyal ve ekonomik desteklerle 60 çocuk korunma kararı alınmaksızın ailelelerinin yanında bakılmaktadır.

• Aralık 2013 itibari ile Gümüşhane’de 3 koruyucu aile yanında 4 çocuğa bakılmaktadır.

• Bu kapsamda 2006 yılından 2014’e kadar toplam olarak 19,3 Milyon TL harcama yaptık. Gümüşhane’de çocuk evlerinde kalan çocuklar için yapılan yıllık harcama 3,4 MİLYON TL’yi aşıyor.

BİR TELEFON KADAR YAKINIZ

İhtiyacı olan vatandaşlarımıza daha çabuk ulaşabilmek, sorunlarını daha hızlı çözebilmek amacıyla Alo 183 ve Alo 144 hatlarını kurduk. Aile, kadın, çocuk, engelli, yaşlı, şehit yakınları ve gazilere yönelik hizmetler Alo 183 hattından, sosyal yardımlar ve sosyal yardım projeleri hizmetleri Alo 144 hattından verilmektedir.Alo 183 ve Alo 144 hatları hizmete girdiğinden bu yana,Gümüşhane’de 737 çağrıya cevap verdi.

ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLERE VEFA BORCUNU ÖDEYEN BİR TÜRKİYE

• Şehit yakınlarına tanınan istihdam hakkını birden ikiye çıkardık.Bu hakkı kullanabilecekler içerisine şehidimizin eşi, çocuğu ve kardeşinin yanı sıra şehidin anne ve babasını da ekledik.
• Terör olayları sebebi ve etkisiyle sakatlanan veya hayatını kaybeden kamu görevlilerini Terörle Mücadele Kanunu kapsamına alarak mağduriyetlerini giderdik.
• Şehit olan erbaş ve erlerin anne ve babalarında aranan malullük ve muhtaçlık şartını kaldırdık.
• Vazife Malullerinin aylıklarında derece/kademe ilerlemesi yaparak aylıklarını artırdık.
• Vazife ve Harp Malullüğü kapsamındaki TSK mensubu ve güvenlik görevlilerinden hayatını kaybedenlerin yakınlarına iki,malul olanlara bir istihdam hakkı sağladık.

GÜMÜŞHANE’YE ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ KAZANDIRIYORUZ

Gümüşhane Engelsiz Yaşam Merkezi yapımı için zemin etüt çalışması tamamlanmış ve tahsis işlemleri bitmiştir. Proje kısa sürede ihale edilip tamamlanacaktır.

AİLE ve SOSYAL POLİTİKALAR İL MÜDÜRLÜĞÜ YENİ BİNASINA KAVUŞUYOR

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’müz tek çatı altında birleşip daha süratli ve kaliteli hizmet sunacaktır.

KADINA KARŞI ŞİDDETLE ETKİN MÜCADELE

Ülkemizde kadın erkek eşitliğinin sağlanması, toplumsal yaşamın tüm alanlarında kadınların konumlarının güçlendirilmesi ve kadınlara karşı her türlü ayrımcılığın önlenmesi için politikalar üretmek, strateji geliştirmek, tüm paydaşlarla işbirliği yapmak ve koordinasyonu sağlamak üzere özel önlemler aldık.

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Ulusal Eylem Planı ile yasal düzenlemeler, farkındalık yaratma ve zihinsel dönüşüm, kadının güçlendirilmesi ve koruyucu hizmet sunumu, sağlık hizmetlerinin sunumu ve kurum/kuruluşlar arası işbirliği olmak üzere 5 temel alanda iyileştirmeler hedeflenmektedir. Ulusal Eylem Planı, Kısa (2013–2013), Orta (2013–2014) ve Uzun vade (2013–2015 ve sonrası) olmak üzere üç uygulama dönemini içine almaktadır.

Bu kapsamda 2013 yılında hizmete açılan Gümüşhane’deki Kadın Konukevi’nde konaklayan kadınlar için hiçbir masraftan kaçınmıyoruz.

GÖNÜL ELÇİLERİ PROJESİ

Gümüşhane Gönül Elçileri Projesi kapsamında 442 gönül elçisiyle sorumluluğunu yerine getiriyor.

DAR GELİRLİ VATANDAŞLARIMIZI KONUT SAHİBİ YAPIYORUZ

Finansmanı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca karşılanan,yapımını TOKİ’nin üstlendiği “Sosyal Konut Projesi’ hedeflenenin ötesinde bir hızla ilerlemektedir. 2023 hedefi 100.000 konut iken Aralık 2013 itibariyle konutların yaklaşık beşte biri hak sahiplerine teslim edilmiştir. 2014 yılında bitirilecek 10.000 konutla birlikte hak sahiplerine teslim edilecek konut sayısı 30.000’e ulaşacak.

Gümüşhane ve tüm ilçelerinde dar gelirli vatandaşlarımızın konut ihtiyaçlarını karşılamak için yatırım çalışmalarına başlanıldı.

Yapılan hizmetlerin ve yatırımların tüm hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyor,saygılarımızı sunuyoruz."

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48