banner333

banner309

Gümüşhanevi Platformu Ankara'yı İftarda Buluşturdu

Geçen yıl Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Hazretleri’nin 200. doğum yıldönümü anma etkinlikleri çerçevesinde kurulan ‘Gümüşhanevi Platformu’ Ankarada ki Gümüşhanelileri iftar organizasyonu ile bir araya getirdi.

Gümüşhane 17.07.2014, 14:27 17.07.2014, 14:28
Gümüşhanevi Platformu Ankara'yı İftarda Buluşturdu
banner400

 Ankara Yenimahalle Garagız Sosyal İşletmelerinde yapılan organizasyona Diyanet İşleri eski Başkanı ve Gümüşhane eski Milletvekili Sayın Lütfi DOĞAN, Gümüşhane Milletvekili Sayın Kemalettin AYDIN, Köse Belediye Başkanı Sayın Şerif AYGÜN, Halk Otobüsleri Odası Başkanı ve Ankaragücü Spor Kulüp Başkanı Sayın Ercan SOYDAŞ, Kelkit eski Belediye Başkanı ve Bilim,Sanayi ve Teknoloji Bakan Müşaviri Sayın Muhammer DURAN, Ak Parti Altındağ İlçe Başkanı Sayın Ahmet KARACA, Yenimahalle Belediye Meclis Üyesi Sayın Emre AYDIN, Ankara da ki Gümüşhane Dernek Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir çok iş adamı ve bürokrat katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Platform Başkanı Sayın Erol TEKÇE;

Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Hazretleri gibi büyük bir zat adına kurulan Platformun bu gün Ankara da mübarek bir ayda, ayırt etmeden tüm hemşerilerini bir iftar programı tertip ederek bir araya getirmeye çalıştığını, Gümüşhanevi Hazretlerinin ve eserlerinin sürekli tanıtılması ve gündemde tutulması O’nun manevi himmetinden İnsanımızın daha fazla nasiplenmesi adına bir gayret içerisinde olduklarını ve her ay Hazret ’in adına  sohbetler ile diğer bazı alanlarda tanıtım faaliyetleri yapmayı düşündüklerini ifade etti ve  katılımcılara teşekkür etti.

 

Programda Diyanet işleri Eski Başkanı Lütfi DOĞAN Hoca kısa bir sohbet yaptı. Lütfi DOĞAN Hoca sohbetinde;

Ramazan’ı şerifin tüm Müslümanlar adına çok önemli bir zaman dilimi olduğunu, insanın gayesinin bu günler ve diğer günlerde geçici olan dünyanın bir imtihan alanı olmasını idrak ederek ömrünü hayır ve hasenatta geçirmesi ve bunun yolunun da birlik ve beraberlik içerisinde yaşanarak olacağını, böylesi güzel buluşmalarında da hele hele Ramazan ayında olursa bir başka anlam ve öneminin olduğunu inandığını ifade etti.

Daha sonra geceye İftar Programının üstlenicisi ve platform üyesi Ercan SOYDAŞ Bey’e Lütfi DOĞAN Hoca, Kemalettin AYDIN Bey ve Erol TEKÇE Bey’in plaket takdiminin ardından Gümüşhanevi Hazretlerinin hayatını anlatan kısa bir sinevizyon gösterisi yapıldı. Platform tarafından tüm davetlilere Peygamber Efendimizin (S.A.V.) hayatını anlatan birer kitap, Gümüşhanevi Hazretlerinin hayatını anlatan CD ve bazı başka hediyeler verilerek program sona erdirildi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09